Close

Strona 287 z 846 PierwszyPierwszy ... 187237277285286287288289297337387787 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 861 do 2 870 z 8455

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    2690WUXi2 kalibrowany SVII
    Tyle, że w naturze (tj w Polsce) nie występuje (legalnie) takie połączenie. Chyba że się coś zmieniło.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

A skąd, na bank się nie zmieni - pozostaje tylko import indywidualny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Płaci się też za zbadanie każdej sztuki, gwarancję równomierności jasności i temperatury dE<3..
    No nie. Gwarancję równomierności jasności i temperatury w monitorze z DUE...?
    Dobrze, że nie było takich tekstów, jak wybierałem monitor, bo bym w życiu nie spojrzał na EIZO... mimo, że zawsze chciałem je mieć.

BTW: I jeszcze pewnie +900 w PL za selekcjonowanie serii CG bez badpixela...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Dobrze, że nie było takich tekstów, jak wybierałem monitor, bo bym w życiu nie spojrzał na EIZO... mimo, że zawsze chciałem je mieć.

Samo DUE cudu nie dokona - poprawia zwykle równomierność podświetlenia z odchyłek rzędu 7-8dE do poziomu ok. 3-4dE.

Natomiast selekcjonowane panele są tak naprawdę bardziej w okolicy dE 1 w porywach do 2 i wizualnie nie idzie się na nich nic dopatrzeć. Wyselekcjonowanie takiego idealnego panelu wbrew pozorom nie jest wcale łatwe i nie zdarzają się one zbyt często, to są perełki.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 18-01-2010 o 22:43

Domyślnie

Czyli kupowanie SXa albo CG to przepłacanie za bujdy, które produkuje dział marketingu EIZO - jak w każdej innej zresztą firmie.
    Cieszę się, że wybrałem S2243W w takim razie. Nie dość, że musiałbym patrzeć na obrzydliwą podstawę SX2262W, to jeszcze tak naprawdę nie miałbym gwarancji równomierności podświetlenia i tempreatury barw.

Domyślnie

Dzięki temu że jest elektroniczna kompensacja w ogóle jest możliwe dE<3.

Niektórzy chcą pewny sprzęt i święty spokój. A niektórzy przede wszystkim chcą taniej. Jest wybór.

Czyli kupowanie SXa albo CG to przepłacanie za bujdy, które produkuje dział marketingu EIZO (...) to jeszcze tak naprawdę nie miałbym gwarancji równomierności podświetlenia i tempreatury barw.
    SX jest znacznie doskonalszy technicznie od S. To prawdziwe scalaki i transytory w środku, nie bujdy. Jednak określone poziomy defektów gwarantowane są na papierze przy CG.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 18-01-2010 o 22:54
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Naprawdę, jak ktoś to wszystko przeczyta - będąc na etapie wyboru monitora - pod koniec lektury będzie wiedział jedno: unikać EIZO, o to Pan Tom01 skutecznie dba...

Chyba gdzieś tu nastąpiło pogubienie między teorią, a praktyką.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Niektórzy chcą pewny sprzęt i święty spokój. A niektórzy przede wszystkim chcą taniej. Jest wybór.
    Hmm. "Srali muszki będzie wiosna..." - aż się ciśnie na usta.
    Nie tak szybko drogi Panie.
    W wątku w którym piszemy jest fragment mówiący o selekcjonowanym EIZO [nota bene od Pana], który miał bad pixele i nie tylko.
    Jak widać nie da się w 100% zagwarantować sobie świętego spokoju, choćby i za dutki produkowane przez Narodowy Bank Polski.

Domyślnie

Naprawdę, jak ktoś to wszystko przeczyta - będąc na etapie wyboru monitora - pod koniec lektury będzie wiedział jedno: unikać EIZO, o to Pan Tom01 skutecznie dba...

Chyba gdzieś tu nastąpiło pogubienie między teorią, a praktyką.
    Próbuję odtworzyć tok rozumowania prowadzący do tego wniosku i za cholerę mi się ta sztuka nie udaje. Konstruowanie sylogizmów może prowadzić do mylnych wniosków w przypadkach, gdy przesłanek jest więcej niż dwie - na potwierdzenie czego pozwolę sobie zacytować poetę:
    "Za darmo nie dostaniesz nic ładnego
    zachód słońca jest za darmo
    a więc nie jest piękny
    ale żeby rzygać w klozecie lokalu prima sorta
    trzeba zapłacić za wódkę
    ergo
    klozet w tancbudzie jest piękny
    a zachód słońca nie"

Domyślnie

W wątku w którym piszemy jest fragment mówiący o selekcjonowanym EIZO [nota bene od Pana], który miał bad pixele i nie tylko.
    Mogę zagwarantować brak wad w chwili odbioru plus określony okres karencji. Aby to zapewnić, ekran jest stabilizowany przez 100 godzin lub ekwiwalent w podwyższonej temperaturze. Wady albo są na nowym, albo ujawniają się w pierwszych kilkudziesięciu godzinach pracy. Gwarantuje to wychwycenie niemal wszystkich, które mogłyby wykazać jakieś defekty u użytkownika. Niestety istnieje prawdopodobieństwo wyskoczenia wady, której mimo starań nie udało się sprowokować w serwisie. Jeśli wystąpi miesiąc lub dłużej po dostawie, nie jestem w stanie wymienić. W ostatnich dwóch latach na kilkaset monitorów miałem dwa takie przypadki.

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    "Za darmo nie dostaniesz nic ładnego
    zachód słońca jest za darmo
    a więc nie jest piękny
    ale żeby rzygać w klozecie lokalu prima sorta
    trzeba zapłacić za wódkę
    ergo
    klozet w tancbudzie jest piękny
    a zachód słońca nie"
    Powaliło mnie to. Panie Marcinie, pomimo że to cytat, zasłużenie ma Pan swój wątek ze "srebrnymi ustami".
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 18-01-2010 o 23:39

Strona 287 z 846 PierwszyPierwszy ... 187237277285286287288289297337387787 ... OstatniOstatni