Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Tamron 55-200 , 4-5.6

Witam.
    Obecnie posiadam to co w podpisie lecz nastał czas, że potrzebuje coś dłuższego (akurat dziś wybieram się na zawody Ice Racing (odmiana wyścigów żużlowych ale na lodzie) no i 18-105 jest za krótkie, ale nie mając nic dłuższego będę musiał sobie jakoś nim poradzić. No i właśnie znajomy zaproponował mi używanego ale jeszcze na gwarancji Tamrona 55-200 - 4-5.6 Macro i nie wiem czy opłaca sie go brać. Cena jak dla mnie jest bardzo ciekawa 300 PLN wiec to już jego plus. Czytałem wiele pozytywnych opinii na jego temat szczególnie tu na forum lecz większość sprzed 2 lat. Dużo opinii jest tez takich, że jakość wykonania bardzo niska a co najważniejsze AF jest bardzo głośny i nie jest za szybki. Czy może w ciągu tych 2 latach coś się zmieniło??
    Druga sprawa czy opłaca się brać na dłuższym końcu 200m mając 105, czy róznica w "zoomie" będzie znacząca a może poszukać czegoś dłuższego?
    A może polecicie coś innego w podobnej cenie i jakości, nie za często tele używałbym wiec i nie chce też za dużo na niego wydawać...
    D200+MB-D200;N 35 1.8; N 18-105VR; Helios 44M/2; SB-700; Velbon DF-60

Domyślnie

wybrałbym coś dłuższego, jak tylko okazjonalnie to może to http://www.allegro.pl/item886832313_...cro_super.html - nie ja jestem sprzedającym
    D60 N18-200VR, N35 1.8, Helios 58 2.0, T90, MZ 48, SB 400

Domyślnie

może mi się cos żle kojarzy ale chyba z opinii o nim wynika że strasznie mydli i nie ma porównania z tym tamronem...hmm
    aczkolwiek propozycja warta rozważenia...

Domyślnie

pamiętam jak można go było kupić za około 130zł - niezła masakra
    ja swojego kupiłem za 300zł, dużo wcześniej niż była powyższa akcja opadającej cenki
    jakość wykonania dosyć niska, plastikowy bagnet, wolny i głośny AF - i co z tego, to i tak świetne szkło, biorą pod uwagę, że rozdają je prawie za darmo
    różnica w zoomie będzie znacząca, AF raczej bardziej cichy niż żużlowe maszyny
    w ciągu 2 lat zmieniła się u mnie ciasnota w rejonach mocowania osłona przeciwsłoneczna - obiektyw, na minus oczywiście, teraz za luźno się trzyma

Domyślnie

Jak za 300 to żadna okazja. Te Tamrony jak leżą na giełdzie to po 200-250. Focisz z trybun czy masz wejście na płytę ??
    Ostatnio edytowane przez coroner ; 16-01-2010 o 14:03
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez browarek Zobacz posta
    pamiętam jak można go było kupić za około 130zł - niezła masakra
    taaa w FJ po 10 brali za 129zł/szt nie mogłem wtedy go upolować za późno się dowiedziałem
    D60 N18-200VR, N35 1.8, Helios 58 2.0, T90, MZ 48, SB 400

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pppppp Zobacz posta
    taaa w FJ po 10 brali za 129zł/szt nie mogłem wtedy go upolować za późno się dowiedziałem
    ja też trochę za późno, i też bym wziął z 10 sztuk

Domyślnie

Hmm.. czy ten tamron to faktycznie taki demon szybkosci jak tu http://www.youtube.com/watch?v=v1ZOtMYGFhc ?

Tak pytam, bo nie mialem go w rece.
    D90 + słoik po Kieleckim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    Jak za 300 to żadna okazja. Te Tamrony jak leżą na giełdzie to po 200-250. Focisz z trybun czy masz wejście na płytę ??
    dokładnie to w cenie 300 zł. wliczony jest filtr hoya UV. Wiem po ile są na giełdzie ale z drugiej strony doliczając koszt wysyłki to pewnie dojdzie do tej samej kwoty( no chyba ze będzie po 200 zł.), ale nie patrząc na cenę bo te 50 zł. to nie aż taki wielki majątek zastanawiam się czy te 200 mm to nie za mało do fotografii zawodów jak wspomniałem na początku. Fociłbym z trybun, ewentualnie zza ogrodzenia wokół toru, gdybym miał wejscie na plyte to moje 105 pewnie wystarczyłoby. jak pisałem wyżej tele używałbym sporadycznie czyli max. 5 razy w roku np. na imprezach jak powyższe zawody dlatego szukam taniego tele...

Domyślnie

Ten Tamron jest całkiem OK optycznie (a za 120 pln rewelka ), ale ciemny... Czy zawody ice-speedway nie odbywają się czasem często przy sztucznym świetle?
    Co do AF to ja nim fotografowałem klasyczny speedway i dawał radę
    Poszukaj tematu na forum o tym szkle, jest tam wiele opinii, także moja (chyba nawet z linkami do zdjęć) o tym szkle pod kątem focenia żużla

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów