Witam.
Obecnie posiadam to co w podpisie lecz nastał czas, że potrzebuje coś dłuższego (akurat dziś wybieram się na zawody Ice Racing (odmiana wyścigów żużlowych ale na lodzie) no i 18-105 jest za krótkie, ale nie mając nic dłuższego będę musiał sobie jakoś nim poradzić. No i właśnie znajomy zaproponował mi używanego ale jeszcze na gwarancji Tamrona 55-200 - 4-5.6 Macro i nie wiem czy opłaca sie go brać. Cena jak dla mnie jest bardzo ciekawa 300 PLN wiec to już jego plus. Czytałem wiele pozytywnych opinii na jego temat szczególnie tu na forum lecz większość sprzed 2 lat. Dużo opinii jest tez takich, że jakość wykonania bardzo niska a co najważniejsze AF jest bardzo głośny i nie jest za szybki. Czy może w ciągu tych 2 latach coś się zmieniło??
Druga sprawa czy opłaca się brać na dłuższym końcu 200m mając 105, czy róznica w "zoomie" będzie znacząca a może poszukać czegoś dłuższego?
A może polecicie coś innego w podobnej cenie i jakości, nie za często tele używałbym wiec i nie chce też za dużo na niego wydawać...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami