Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Arrow BA Game 01.01.2010 [grudzinsky]

reportaz nie jest moja mocna strona, ale kiedys trzeba sie sprawdzic. jak mi wyszlo mam nadzieje uslyszec od Was bardziej w tej dziedzinie obeznanych, a wiec lecimy...

BA Game 01.01.2010

kilka slow wprowadzenia, bo jest to cos z czym spotkalem sie w moim zyciu poraz drugi (pierwszy raz byl 25.12.2009) w centum miasta spotykaja sie dwie druzyny UPPIES i DOONIES, czyli ci co przybyli na Orkady "powietrzem" uppies (czyt. samolotem) i "woda" doonies (czyt. promem) Uppies musza "strzelic gola" na skrzyzowaniu drog, z ktorych jedna prowadzi na lotnisko, natomiast Doonies koncza gre gdy zawodnik wraz z pilka wskoczy w porcie do wody. obie druzyny maja do pokonania ok 800m i wydawac by sie moglo, ze gra potrwac moze ok 20min. otoz nie. gra ta ma tylko jedna regule - brak innych regul. jest to mieszanka pilki noznej, rugby, boksu i wolnej amerykanki polamane zebra, nosy, popodbijane oczy to norma, tak samo jak podduszanie, ciaganie za uszy, wkladanie palcow do nosa. jednym slowem najbrutalniejsza gra jaka kiedy kolwiek obserwowalem. gra rozgrywana jest dwa razy w roku. 1 stycznia i 25 grudnia od kilku stuleci, bez wzgledu na pogode startuja wraz z dzwonami oznajmiajacymi godzine 13.00. gre rozpoczyna zyciezca BA sprzed kilku lat rzucajac pilke w zgromadzony przed nim tlum...reszta juz zalezy od tego kto zlapie pilke i jak zareaguje tlum...
    gra z 1 stycznia 2010 rozpoczela sie o 13.00 i zakonczyla o 19.45 zwyciestwem Doonies. niestety ja nie dalem rady dotrwac do konca gry. mi wystarczyly 2h spedzone w Kirkwall.

zdjecia prezentowane beda w kolejnosci chronologicznej. od przybycia Doonies i Uppies do chwili gdy palce mi zaczely odpadac
    sprzet jakim dysponowalem to D300 + N70-200 2.8 VR i S10-20

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

zapraszam

Domyślnie

Jak dla mnie spisałeś się bardzo ok A widowisko też nie gorsze

Domyślnie

Pierwsze 9 kadrów świetne - akcja się rozwija, widać, że coś się będzie działo. Do tego super moment na 4. Od 10 wieje nudą - w zasadzie powtórzone kadry. Szkoda, że nie zrobiłeś całości.
    N

Domyślnie

zdjecia od 1 do 13 to w sumie jakies 30 min, a od 14 do 18 zawodnicy utkneli w ciasnej na 1,5m uliczce przez ponad 3h. raz, ze nudno zaczynalo sie robic, dwa ze palce mi odmarzaly mimo rekawiczek, a po trzecie zostawilem lampe w domu, a bez niej ciezko w nocy robic zdjecia moze w grudniu zostane do konca imprezy

dzieki za wizyte!

Domyślnie

faaajne fotki w stylu hosligans

Domyślnie

MZ jako reportaż jest super.. fajne mają zabawy

Domyślnie

To się chłopaki bawią! :]
    Zdjęcia ekstra - faktycznie szkoda że tak ciekawie rozwijająca się akcja utknęła w miejscu. Liczyłem na jakieś foty gdzie widaćjak ktoś leci z piłk, a tłum go goni i oczywiście na sam finał czyli w tym roku skok do wody.
    Życzę wytrwałości w kolejnej "edycji". :]
    Pozdrawiam
    Szymon W.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SzymonWojciechowski Zobacz posta
    To się chłopaki bawią! :]
    Zdjęcia ekstra - faktycznie szkoda że tak ciekawie rozwijająca się akcja utknęła w miejscu. Liczyłem na jakieś foty gdzie widaćjak ktoś leci z piłk, a tłum go goni i oczywiście na sam finał czyli w tym roku skok do wody.
    Życzę wytrwałości w kolejnej "edycji". :]
    jak kolega wyżej, zdjęcia extra, dramaturgia rośnie ale niestety brak finału.
    D300 i trochę gratów.

Domyślnie

Dawno nie widziałem tak dobrych zdjęć w tej kategorii, świetna robota.
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

świetne zdjęcia!!
    Nikon D90| N18-105 3.5-5.6G| N50 1.8| SB-900

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów