Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Ślub Nr.1

Domyślnie Ślub Nr.1

Witam. Chciałbym spytać o opinię i przy okazji otrzymać kilka wskazówek. Zdjęcia wykonywałem jako drugi fotograf, nie widziałem się nawet z parą wcześniej no i do tego dostałem jeszcze naganę od 1 fotografa, że mam mu się nie wpychać w najważniejszych momentach, na co panna młoda głośno powiedziała "tak" heh. Byłem tylko w kościele i na zabawie. Jest to mój pierwszy reportaż ze ślubu, sprzęt jakiego używałem to d70s, kit 18-70, 50mm 1.8 i sb-800. Przyznam, że ciężko było wybrać kilka zdjęć na forum, ale może otrzymam od bardziej doświadczonych osób jakąś pomoc. Pozdrawiam!!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

Domyślnie

Od konca:
    14.tort albo mi sie wydaje albo jest krzywo
    12: sytuacja ciekawa, zdjecie srednio
    8. mi sie najbardziej podoba chociaz Panna Mloda moglaby byc "ostra", no chyba ,ze chodzilo o Pana i królka
    6 krzywo
    4. moze przesadzona obrobka
    1 ostro prawdopodobnie obraczki,a dziewczynka, ktora tworzy duza czesc kadru niewyrazna

Powyzej przedstawiam swoja opinie, inni moga sie z nia nie zgadzac
    Powodzenia w nastepnych, sam powoli chciałbym iść w strone foto ślubnej,ale tak zeby Panstwo Mlodzi byli zadowoleni .
    Wszystko napisane na szybko poniewaz czas rysowac projekt.

Pozdrawiam

Domyślnie

Po mojemu to kolorki coś nie bardzo - chyba nie są zbyt naturalne. A może mi się wydaje?
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

Oczywiście nie liczę na ogrom pochwał, bo nie po to wrzuciłem tutaj te zdjęcia. Każda rada mi się przyda. Żałuję troszkę, że nie mogłem być na przygotowaniach, bo często właśnie wtedy można uchwycić kilka fajnych momentów. Proszę o dalsze opinie. Za każdy pomocny mi wpis dziękuje

Domyślnie

Faktycznie coś jest nie tak z balansem bieli. W takich sytuacjach gdzie warunki oświetlenia się różnią tak bardzo dobrze jest zapisywać w RAW-ach albo ustawić braketing balansu bieli.
    Zapis w RAW pozwoli łatwiej wyregulować kolory.

Domyślnie

Radzimy oczywiscie raw, z ktorych wyciagniesz wiecej po zrobieniu zdjęcia. Oczywiscie obrobka bedzie wtedy mniej destrukcyjna dla zdjecia. Musisz jednak liczyc sie z faktem,ze zdjecie w raw zajmuje wiecej miejsca na karcie. Nastepnie jeszcze trzeba je wywolac na komputerze ,zeby "normalny" uzytkownik(bez wywolywarki) mogl cos z tych plikow odczytac
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coder Zobacz posta
    Od konca:
    14.tort albo mi sie wydaje albo jest krzywo
    No k... nie mogę... No nie mogę... Ja p... Dawno się tak nie ubawiłem... Czy jest juz humor fotografii ślubnej? Nie ma? To może założyć osobny wątek tutaj... z dodatkowymi poradami jak wyłożyć tort i zjeść beza... (a to ostatnie to już pani Kwaśniewska)...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    No k... nie mogę... No nie mogę... Ja p... Dawno się tak nie ubawiłem... Czy jest juz humor fotografii ślubnej? Nie ma? To może założyć osobny wątek tutaj... z dodatkowymi poradami jak wyłożyć tort i zjeść beza... (a to ostatnie to już pani Kwaśniewska)...
    nie nerwuj
    to przecie ta słynna konstruktywna krytyka

k***a kiedy mi mój staż w postaci wątków i postów oddadzą???

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    k***a kiedy mi mój staż w postaci wątków i postów oddadzą???
    Mam nadzieje, że nigdy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Mam nadzieje, że nigdy...
    osz...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów