Szukaj
mam D1x i ostatnio też miałem problem z kartą
tyle że w moim przypadku padła partycja na karcie
nie pamiętam dokładnie napisu ale zamiast ilości zdjęć
był jakiś error kod (karta Kingstona 4gb) i trzeba było
dać format z kompa bo z aparatu nie było szansy
dwie posłuszne puszki, pare szkiełek i parke lampek
U mnie w D200 przy szybkich i długich seriach (na ile pozwala bufor) karta też się ostro nagrzewa (zapis NEF skompresowany + Basic JPG). Karta jest już dość gorąca po jakichś 60-70 zdjęciach (przy serii "H"). Przy D300 to zjawisko nie występuje.
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Mam D1x i D100. Na codzień używam D1x a D100 mam jako zapasowy. A co do grzania się kart w D1x to moja jeżeli długo włączona fo jest ciepła (podobnie w D100), ale nie gorąca. Pozdrawiam Stanisław
Nikon D1x, D2x, D100, D800, D90, FTn, EL, F-801s, F-501, F-301, EM, SB-50DX, SB-22 i kilka szkieł Nikkor, Sigma, Tamron.
Do D1x uzywam kart do 2GB, czyli zgodnie z instrukcją! Przy kartach większych pokazuje błąd!
Jezeli ktoś stosuje karty większ na p 4GB, to niech się podzieli z nami doświadczeniem i pomysłem!
Serdecznie pozdrawiam Stanisław.
PS. Wydaje mi się stosowanie kart wiekszych niż 2 GB w D1x za niemożliwe (partycja fat)!!!
Nikon D1x, D2x, D100, D800, D90, FTn, EL, F-801s, F-501, F-301, EM, SB-50DX, SB-22 i kilka szkieł Nikkor, Sigma, Tamron.
przepraszam panowie 2GB mam karte Kingstona w D1x ,wkradł mi się bład i narobił sie bałagan .pozdrawiam
dwie posłuszne puszki, pare szkiełek i parke lampek
Słowo padaka powinienem dać w cudzysłów - to miałabyć aluzja do wcześniejszej wypowiedzi.
Szczerze podziwiam i cene za jaką kupiłeś D100 i to że na nim zarobkujesz. Ja też na codzień go używam ale gdybym miał wejść z nim w jakiś biznes to bym się bał.
A co do kart pamięci to używam CF 2GB i nigdy mi się nie zagrzała.
Skontaktuj się z nami