Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Problem z D1x

Smile Problem z D1x

Witam.
    Jestem nową osobą na tym portalu niedługo stane się członkiem NKP. Fotografuje Nikonem D1x D40 D200 .
    Fotografuje od 4 lat,na codzień zajmuje się sprzedaża artykułów foto.Mam problem z D1x podczas fotografowania karta pamięci się nagrzewa czy to normalne w innych aparatach nie zaobserwowałem tego może ktoś ma D1x?prośił bym o opinie czy D1x to lepszy wybur niż D100?Dziękuje i pozdrawiam Łukasz

Domyślnie

d100 imo już się nie nadaje do użycia. lepiej inwestowac w sprzęt nowszy.
    wątek bez sesnu

Domyślnie

W mojej D1 nic się nie grzeje. Kolega ryszkut chyba nie lubi staroci. Skoro masz D200 to po co ci d100? Zdecydowanie trafne było kupienie D1x. Inny korpus inna kultura pracy niż d100. Moim zdanie nie powinno się grzać, ale może to taka opcja co by podgrzać rączkę w trakcie zimowych sesji Próbowałeś z inna kartą?
    F5 z MF-28, d700, D300, SB-900 Magnifax 4 C-41 i RA-4

Oszczędny w słowach Awatar arseniq
    Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie

mam d2x i u mnie karta sie nie nagrzewa.. więc coś nie tak u ciebie. Wolałbym d1x niż d100 jeżeli miałbym taki wybór..
    Jakaś puszka i jakieś szkło ale ciężkie jak cholera :P

Domyślnie

Bawilem sie odstatnio d100 i tez wybieram d1x z tych mozliwosci.

Domyślnie

d100 to padaka...a tak przy okazji kolego to wybór

Domyślnie

Nie chce wprowadzac OT ,ale widze ,ze moderacja zadziala bardzo sprawnie i niektore posty ( co najmnie bezcelowe dla tematu i chamskie ) zostaly usuniete - >respect< , to sie chwali
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

No no, u mnie na ten przykład D100 robi za backup dla D3, wcale nie zamierzam go utylizować :]
    DSLRowanie, taniec towarzyski, siatkówka, wino chilijskie

www.sztukapatrzenia.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_K Zobacz posta
    d100 to padaka...a tak przy okazji kolego to wybór
    Może sprecyzuje wypowidź kolegi, bo takie uproszczenia mnie denerwują.
    D100 do fotografii zarobkowej to padaka ... do każdej innej nie.

Domyślnie

..."D100 do fotografii zarobkowej to padaka ..."...
    Kolega fotoreporter PAP-u zrobił D100-ką 600 tysięcy zawodowych zdjęć i do dziś z rozrzewnieniem wspomina jego jakość wykonania.
    Przypomnę też że pierwsze cyferki używane przez chłopaków z Reutersa miały 2 miliony pikseli a wydruki ich zdjęć na wystawach World Press Photo wyglądały całkiem w porządku.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów