pewnie dlatego jest błąd.to zakupiłem drugi orginalny akumlator En-EL9e
pracuje na razie z aku EN-EL9a oraz EN-EL9 jednocześnie
Szukaj
pewnie dlatego jest błąd.to zakupiłem drugi orginalny akumlator En-EL9e
pracuje na razie z aku EN-EL9a oraz EN-EL9 jednocześnie
D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800
A ja nie chcę być posądzony o kryptoreklamę, ale nabyłem w Fotojokerze grip innej firmy (jak komuś zależy to sprawdzę popołudniu, jak już będę w domu). Grip jest o niebo ładniejszy (komponuje się z body) niż ten alfa (którego też rozważałem), NIE MA kabelka -jest wysuwane oczko pilota (bardzo małe) i wyzwala migawkę bezprzewodowo, mieści 2 akumulatory (jeden mam oryginał, drugi zamiennik phottix) i wykrywa ich poziom naładowania bez problemu, pozwala na zasilanie z paluszków. Jeśli ktoś jest zainteresowany to podeślę mailem zdjęcia tego cuda na aparacie lub znajdę nazwę producenta. Cena 189 zł o ile pamiętam
Nikon d3|| D700|| sigma 20mm f1.8|| nikkor 50mm f1.4 || nikkor 85mm f1.8 || nikkor 105mm f2.8 VRII ||parę sabinek ||
a ja mam inny problem. Kupiłem grip i po podłączeniu nie działa... Zakupiłem na alledrogo i po podłączeniu do body nie mam zasilania. Obie baterie naładowane na 100% i nie działa... Sprzedawca napisał, iż grip posiada włącznik, jednak Alpha Digital takowego włącznika nie posiada.
Ps. czytając temat odpowiem na pytanie: Grip posiada miejsce na klapkę od baterii.
D5k, N18-55, N55-200, Velbon DF60, Sunpak PZ42x, Hama Defender 160, komplet szczepień i badań lekarskich.
Może ktoś ma jakąś stałke do oddania?
Witam,
Jestem zainteresowany tym gripem (firma Opticam, jest w aktualnej gazetce fotojokera w cenie 179) i chciałem się zapytać (zanim zacznę się przedzierać przez całe miasto do fotojokera) czy autofocus działa bez problemu i czy grip "pociągnie" tylko na jednym akumulatorze.
Pozdrawiam![]()
Ale te gripy są ochydne. Takie nie dopasowane do body...fuj.
"Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche
wolę taki i komfort fotografowania w pionie + dwie baterie na raz.
Dla mnie body ma nie wyglądać, tylko strzelać foty i mieć prąd zawsze, kiedy potrzebuję.
D5k, N18-55, N55-200, Velbon DF60, Sunpak PZ42x, Hama Defender 160, komplet szczepień i badań lekarskich.
Może ktoś ma jakąś stałke do oddania?
Również uważam ze grip nie ma wyglądać natomiast nadal pozostaje moje pytanie czy ten grip z FJ działa w miarę fajnie czy jakiś chłam na który szkoda kasy. Może ktoś kto go posiada napisać jak mu się go używa? Z góry dzięki.
Macałem ten grip w sklepie i moim zdaniem jest ok. Z tego co się dopytałem, to działa on jak pilot - spust migawki funkcjonuje tylko na zasadzie wciśnij i zrób zdjęcie. Co innego Delta, która ma spust dwustopniowy - wciśnięcie do połowy ustawia parametry, a do końca robi zdjęcie. Tak jak spust aparatu.
D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466
Dk5 nie może pracować na tym typie akumulatorków. Może być zasilany akumulatorem En-EL9 lub En-EL9a. Więc, albo podałeś w swoim pierwszym poście złe oznaczenie (błąd czeski), albo zakupiłeś niewłaściwy typ akumulatorka. Jeśli to pierwsze, to podaj jeszcze jaki grip zakupiłeś (nie sprecyzowałeś), bo może nie pozwala on na pracę na dwóch różnych typach aku jednocześnie.zakupiłem drugi orginalny akumlator En-EL9e
D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466
Skontaktuj się z nami