Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Bo to nie "proces", tylko (jak sama nazwa wskazuje) serwis. Kiedys go wylaczylem, bo wkurzalo mnie, ze ciagle podczas proby uzycia tabletu, wyskakiwalo okienko od tego cholernego rozpoznawania pisma odrecznego. No i jak ten proces wylaczylem, to tablet w ogole przestal dzialac.
    Racja, moja pomyłka (zasugerowałem się cytowanym przeze mnie postem)... chodzi rzecz jasna o usługę

Co do okienka rozpoznawania pisma odręcznego. Można ją wyłączyć wchodząc do "Ustawienia komputera typu tablet", zakładka "Inne" i na samym dole klikamy w "Przejdź do ustawień Panelu wprowadzania". W zakładce "Otwieranie" odznaczamy opcję "Użyj karty Panel wprowadzania".
    A jak u Ciebie wygląda sprawa z tymi okręgami przy kliknięciu?

Cytat Zamieszczone przez Jacky Zobacz posta
    Sterowniki ze strony Wacoma w wersji pro612-5 działają. Miałem zainstalowaną poprzednią wersję sprzed około miesiąca.
    A w pierwszym poście napisałeś, że ściągnąłeś nowe sterowniki
    I jak z tą animacją, masz ją dalej aktywną?
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Co do okienka rozpoznawania pisma odręcznego. Można ją wyłączyć wchodząc do "Ustawienia komputera typu tablet", zakładka "Inne" i na samym dole klikamy w "Przejdź do ustawień Panelu wprowadzania". W zakładce "Otwieranie" odznaczamy opcję "Użyj karty Panel wprowadzania".
    Taa... Wykoncypowalem to po jakims czasie, kiedy poleglem z usluga. Niemniej wolalbym na stale wylaczyc usluge rozpoznawania pisam odrecznego, bo jej istnienie w systemie jest mi tak samo niepotrzebne jak krowie stringi. Problem w tym, ze wylaczenie uslugi rozpoznawania pisma odrecznego, jednoczesnie calkowicie odcina dostep do tabletu. :[

A jak u Ciebie wygląda sprawa z tymi okręgami przy kliknięciu?
    Nic takiego nigdy nie widzialem.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Taa... Wykoncypowalem to po jakims czasie, kiedy poleglem z usluga. Niemniej wolalbym na stale wylaczyc usluge rozpoznawania pisam odrecznego, bo jej istnienie w systemie jest mi tak samo niepotrzebne jak krowie stringi. Problem w tym, ze wylaczenie uslugi rozpoznawania pisma odrecznego, jednoczesnie calkowicie odcina dostep do tabletu. :[
    Fakt, też próbowałem się jej pozbyć, ale jak piszesz — tablet się wykrzacza.

Nic takiego nigdy nie widzialem.
    No to jesteś szczęśliwym człowiekiem Może to kwestia tabletu, a co za tym idzie sterowników... choć z drugiej strony Jacky też ma Intka, podobnie jak Ty, a u niego pojawia się ta animacja... tyle, że on używa 2-ki, a Ty masz 4-kę... nieee noo, qurwicy można dostać
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

tyle, że on używa 2-ki, a Ty masz 4-kę... nieee noo, qurwicy można dostać
    Ale stery sa te same. A raczej konstrukcja tabletu nie moze miec wplywu na jakies tam kolka na ekranie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Mnie chodziło o różnicę sterowników pomiędzy Bambusem (którego, niestety, ja używam), a Intkiem. Ale widzisz... jak sam piszesz, stery dla różnych wersji Intuos'a są takie same, a te jechane kółeczka u Ciebie nigdy się nie pojawiły, a u Jacky'ego i u mnie tak... to WTF? Ja nie widzę w tym żadnej logiki. Bo co innego jakby to występowało np. tylko u mnie (inny tablet), albo mielibyśmy różne systemy. A tak? Masz pomysł w czym tkwi problem?

A może to kwestia innych driverów... albo konfiguracji systemu. No, ale gdybać to ja se mogę...
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

Masz pomysł w czym tkwi problem?
    Moze stery od karty graficznej?
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

A w pierwszym poście napisałeś, że ściągnąłeś nowe sterowniki
    I jak z tą animacją, masz ją dalej aktywną?
    Sterowniki miałem aktualne na dzień w którym je pobierałem. Wacom pewnie dostał info od klientów (takich jak my), że coś się dzieje z "kręgami na wodzie" w PS-ie. Poprawili sterowniki i na nowych u mnie jest juz OK.
    dwie różne puszki - "staruszki" kilka jasnych szkieł, błysk, torba i dobre chęci

Domyślnie

Moze stery od karty graficznej?
    hmm... A jaką masz grafikę?

Cytat Zamieszczone przez Jacky Zobacz posta
    Wacom pewnie dostał info od klientów (takich jak my), że coś się dzieje z "kręgami na wodzie" w PS-ie. Poprawili sterowniki i na nowych u mnie jest juz OK.
    A w Windowsie też to zniknęło? Czy tylko w PSie?
    Najzieleńszy z zielonych

Domyślnie

hmm... A jaką masz grafikę?
    Asus GeForce 9600GT 512MB DDRIII.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ja mam Radeon'a — to może być już jakaś poszlaka Jutro poszperam w sterowniku, może coś się uda poprzestawiać.
    Najzieleńszy z zielonych

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów