Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Windows 7 - tablet

Witam!
    Od jakiegoś czasu pracuję na Win7 Pro 64 i sobie chwalę
    Wszystko poistalowałem i zainstalowałem urządzenia dodatkowe. Nie mogę poradzić sobie z drukarką LaserJet 1005 i skanerem CoolscanV, bo producenci nie zrobili jeszcze odpowiedniego softu. Czekam więc na niego z ustęsknieniem
    Mam tablet Wacom Intuos 2. Ściągnąłem nowe sterowniki i wszystko powinno być OK. Nie mogę sobie jednak poradzić z ustawieniem piórka. W PS-ie nie działa jak należy. Po pierwsze po dotknięciu tabletu na ekranie widzę jakby znak okręgu na wodzie. Wygląda to ładnie, ale denerwuje i przeszkadza. Po drugie używając stempla nie pracuje-kopiuje jak powinien.
    Proszę o podpowiedź co i jak ustawić, bo przeglądałem różne opcje w panelu sterowania, ale ciągle coś jest nie tak.

Pozdrawiam - Jacek
    dwie różne puszki - "staruszki" kilka jasnych szkieł, błysk, torba i dobre chęci

Domyślnie

Twoje doświadczenie jest ciekawe i dla mnie, bo w niedługim czasie zamierzam przejść na 64-bitowy Windows 7, a także posiadam Intuos 2. Nie wiem jaką wersję PSa posiadasz. Jeśli jest to wersja 32-bitowa, to problem może być z tym związany.

Domyślnie

Spróbuj w zaawansowanych ustawieniach systemu zmienić w ustawieniach efektów wizualnych itp. z "niech system....: na "dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności". Może pomóc.

Domyślnie

Podejrzewam ze jeżeli chodzi o tablet to wina leży gdzieś w systemie, ponieważ win vista i win 7 mają domyślnie wbudowana obsługa tabletu i ekranu dotykowego. Może jak wyłączysz usługę wprowadzania na komputerze typu tablet to zacznie system używać sterownika Wacoma a nie jakiegoś własnego? Jeszcze po nowym roku popatrzę gdzieś w opcjach systemowych może coś wynajdę.
    D50 | S 24-70 EX | SB-800

Domyślnie

Jacky mam podobny problem (i ten sam system) :S
    tablet Pentagram - niby działa, ale nie działa zupełnie...

co do skanera, to Kolego ja spróbowałem bez sterowników - po prostu wykryło mi w systemie skaner, a samo skanowanie wykonuję przez "Urządzenia i drukarki" (tam jest zobrazowany nawet jak wygląda mój skaner - HP Scanjet...oj staaaaary model);

maly_gold - czekamy z niecierpliwością
    D850 | D700 | Z6 III | Z5 II | Zfc | N20/1,8G ED | N35/1,8G ED | N28-300VR | N70-200/2,8E FL VR | N200-500/5,6E VR | N400/2,8E FL VR | N600/4E FL VR | TC x1,4 III | TCx2,0 III | Z12-28 PZ VR | Z16-50 VR | Z17-28 | Z24/1,7 | Z28/2,8 | Z40/2 | Z24-200VR | Z105/2,8VR | Z180-600VR | FTZ II | SB-300 | SB-700 | SB-910 | 4 nogi Manfrotto + 498RC4

Domyślnie

witam trzeba ubic jeden proces zdaje sie "microsoft cos tam cos tam tablet" jak klikniesz ctrl+del+alt to znajdziesz.
    Studio fotograficzne Photomatic w Białymstoku - zapraszam

Domyślnie

Mam zainstalowanego PS CS2 (32bity) i może w tym tkwi problem. Moze ktoś z użytkowników tej konfiguracji poradził sobie jednak z problemem.
    Napiszę tylko, że wertowałem panel sterowania i szukałem rozwiązania. UDAŁO mi się COŚ przełączyć i piórko w PS-ie działało jak kiedyś (jak w XP). Moja radość nie trwała jednak długo. Po jakimś czasie piórko zawiesiło się i przestało działać.
    dwie różne puszki - "staruszki" kilka jasnych szkieł, błysk, torba i dobre chęci

Domyślnie

Ja też mam W7 64 bit i używam tabletu — Bambusa. Z PS CS3 działa mi wszystko elegancko choć na początku miałem też problem z tą animacją przy kursorze. Zainstalowałem najnowszy sterownik i... jak ręką odjął, badziewne kółeczka przy klikaniu zniknęły. Niestety z niewiadomych przyczyn po jakiś dwóch tygodniach tablet w ogóle przestał działać. Odinstalowałem sterownik, zainstalowałem jeszcze raz (dokładnie ten sam driver) i znów zaczął działać, ale... ta kretyńska animacja pojawiła się na nowo, tyle, że w PS jej nie ma (tylko przy pracy w Windowsie)... więc dałem sobie już z tym spokój.

Generalnie wniosek jest taki, że cosik te sterowniki nie są do końca dopracowane, a na dodatek konflikt może powstawać na linii 32 bitowy PS i 64 bitowy Windows.

Cytat Zamieszczone przez maggot Zobacz posta
    witam trzeba ubic jeden proces zdaje sie "microsoft cos tam cos tam tablet" jak klikniesz ctrl+del+alt to znajdziesz.
    Pewnie chodzi Ci o proces "TabletPC Input Service". Zgodnie z tym co pisze na forum Wacom'a trzeba mu ustawić tryb uruchamiania na wyłączony (żeby pozbyć się tych rozchodzących okręgów). Ale na przykład ja nie mam takiego procesu... i co?
    Ostatnio edytowane przez swider ; 02-01-2010 o 02:32
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swider Zobacz posta
    Pewnie chodzi Ci o proces "TabletPC Input Service". Zgodnie z tym co pisze na forum Wacom'a trzeba mu ustawić tryb uruchamiania na wyłączony (żeby pozbyć się tych rozchodzących okręgów). Ale na przykład ja nie mam takiego procesu... i co?
    Bo to nie "proces", tylko (jak sama nazwa wskazuje) serwis. Kiedys go wylaczylem, bo wkurzalo mnie, ze ciagle podczas proby uzycia tabletu, wyskakiwalo okienko od tego cholernego rozpoznawania pisma odrecznego. No i jak ten proces wylaczylem, to tablet w ogole przestal dzialac.

Osobiscie moge zdementowac pomowienia co do problemow z tabletem na Shop 32 <> win 64. Uzywam Win 7 64, z Intuosem 4 -- bez zadnych kiksow; zarowno w CS3 jak i CS4 (64 bit). IMHO ostatnie stery wacoma powinny zalatwic sprawe.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Stig mam rację
    Sterowniki ze strony Wacoma w wersji pro612-5 działają. Miałem zainstalowaną poprzednią wersję sprzed około miesiąca. Zdaję się, że znaleźli przyczynę i poprawili soft.

Pozdrawiam - Jacek

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów