Szukaj
jest, Żona marudzi ze mam skończyć mgrkę bo mi odbija![]()
szkoda, że to już nie to samo forum...
Witam... ale test ,jakie emocje... powaznie rozwazam powrot do zaawansowanego kompaktu... przecie to prawie to samo... akurat fotografuje samoloty w dodatku w ruchu... zanim wlacze zaaaaaaaawansowanego kompakcika ,zanim wyostrzy zanim zrobi seryjne pare nieostrych fotek...ale coz kompak lepciejszy ...ano i filmy robi ,nawet z dzwiekiemi pewnie TIFow nie przeklamuje ech ino wywalic zlego Nikona za okno
)...
ps za ergonomie 3) ciekawie ile dostanie canon 350D
) pewnie -1 ... jak kupowalem nikona to wlasnie ze wzgledu na ergonomie.. hhehe
nie wzialem 350ki ... ktorej w rece nie lezala ..a palcow niechcialem obcinac .
ale co tam .. tyle kasy wywalone w blotsko ... trzeba bylo kupic canona S3
pozdrawiam![]()
Drakenus77, samoloty focisz? Jeżeli 3xtak to zapraszam na www.forum.spotter.pl![]()
Canon 5D, 7D, 9G i 10 kg szkieł
Szacunek do Nikona i miłość do Canona
A co tam do "gryzienia"?
Parę obrazków pokazujących błędność założenia, których nawet nie chcą skomentować, co jeszcze bardziej podważa ich rzetelność obawiam się. Chłopcy chcieli zrobić naukowy test, więc postawili na 'obiektywne' wyniki z programu Imatest, tylko ze nie wiedzieli co z nimi zrobić, to wymyślili ekstra pomysł. No i wyjaśnili - D50 wyostrza na poziomie RAWa. Nie uwzględnili prostego faktu, że aparat wraz z NEFem w trybie NORMAL (podejrzewam że na tym polegał ich błąd - uznali że NORMAL znaczy to samo co zerowe wyostrzanie, ale to jest tylko przypuszczenie) zapisuje informację o tym ze zdjęcie ma być domyślnie wyostrzone... ale przez program do obróbki RAWa . Teraz jednak opublikowali test i nie bardzo mają jak wyjść z tego.
Nikt nie jest nieomylny, ale sztuką jest się przyznać do błędu, a jaki mi już parę osób powiedziało... im wyższy tytuł tym trudniej się przyznać, vide paru profesorów, którzy swego czasu twierdzili że czlowiek nigdy nie poleci w przestzreń kosmiczną. Pokazane zostały błędy w teście - zmienili jeden o powiekszeniu zdjęcia, o gripie który dla D50 jest (fakt ze nie Nikona tylko Delty) nie wspomniano już, ale wytyka się jego brak jako błąd. Podobnie z innymi mniejszymi lub większymi usterkami w tescie.
Pozdrawiam
Erie
szkoda, że to już nie to samo forum...
W teście jest duzo prawdy, choć słaby wynik jest może zależny od kitowych obiektywów niż od body. Dla mnie nie ma sensu robic fotki jak się ma takie efekty jak u mnie obiektywem DX FN-S 18-55: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=8993&page=2 Ogólnie aparat oceniam na dobry z małym +, bo odwzorowanie pewnych barw budzi moje zastrzeżenia, szczególnie w warunkach światła sztucznego (ślepy na kolor szmaragdowy)
W świetle dziennym było niewiele lepiej czyli z wykresu wynika że coś w tym jest, czyli tak ma być, choć dla mnie to małe pocieszenie z uwagi na zainteresowanie reprodukcjami obrazów.
Skontaktuj się z nami