Close

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 142

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    eeech tylko na odstrzał mnie
    no nie jest az tak zle
    D50+Tamron 17-50/55-200/90 macro + SB-800 + SB-26 + (PQI i SANDISK III 2 GB - uszkodzone)

Domyślnie

jest, Żona marudzi ze mam skończyć mgrkę bo mi odbija
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    BTW skonczyła się dyskusja na optyczne.pl - juz nikt nie czyta tego forum (jestem jedyną osobą online od dwóch godzin). Chyba nie skomentuja obrazków, no chyba ze im sie nie wczytują .
    Może chłopaki próbują się "przegryźć" przez Twój wywód.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Witam... ale test ,jakie emocje... powaznie rozwazam powrot do zaawansowanego kompaktu... przecie to prawie to samo... akurat fotografuje samoloty w dodatku w ruchu... zanim wlacze zaaaaaaaawansowanego kompakcika ,zanim wyostrzy zanim zrobi seryjne pare nieostrych fotek...ale coz kompak lepciejszy ...ano i filmy robi ,nawet z dzwiekiem i pewnie TIFow nie przeklamuje ech ino wywalic zlego Nikona za okno )...

ps za ergonomie 3 ) ciekawie ile dostanie canon 350D ) pewnie -1 ... jak kupowalem nikona to wlasnie ze wzgledu na ergonomie.. hhehe nie wzialem 350ki ... ktorej w rece nie lezala ..a palcow niechcialem obcinac .

ale co tam .. tyle kasy wywalone w blotsko ... trzeba bylo kupic canona S3

pozdrawiam

Domyślnie

Drakenus77, samoloty focisz? Jeżeli 3xtak to zapraszam na www.forum.spotter.pl
    Canon 5D, 7D, 9G i 10 kg szkieł
    Szacunek do Nikona i miłość do Canona

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM Zobacz posta
    Drakenus77, samoloty focisz?
    ## foce wszystko co fruwa i lata...z preferencja wojskowych samolocikow

Jeżeli 3xtak to zapraszam na www.forum.spotter.pl
    ## a dzieki wdepne na pewno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Może chłopaki próbują się "przegryźć" przez Twój wywód.
    A co tam do "gryzienia"?
    Parę obrazków pokazujących błędność założenia, których nawet nie chcą skomentować, co jeszcze bardziej podważa ich rzetelność obawiam się. Chłopcy chcieli zrobić naukowy test, więc postawili na 'obiektywne' wyniki z programu Imatest, tylko ze nie wiedzieli co z nimi zrobić, to wymyślili ekstra pomysł. No i wyjaśnili - D50 wyostrza na poziomie RAWa. Nie uwzględnili prostego faktu, że aparat wraz z NEFem w trybie NORMAL (podejrzewam że na tym polegał ich błąd - uznali że NORMAL znaczy to samo co zerowe wyostrzanie, ale to jest tylko przypuszczenie) zapisuje informację o tym ze zdjęcie ma być domyślnie wyostrzone... ale przez program do obróbki RAWa . Teraz jednak opublikowali test i nie bardzo mają jak wyjść z tego.

Nikt nie jest nieomylny, ale sztuką jest się przyznać do błędu, a jaki mi już parę osób powiedziało... im wyższy tytuł tym trudniej się przyznać, vide paru profesorów, którzy swego czasu twierdzili że czlowiek nigdy nie poleci w przestzreń kosmiczną. Pokazane zostały błędy w teście - zmienili jeden o powiekszeniu zdjęcia, o gripie który dla D50 jest (fakt ze nie Nikona tylko Delty) nie wspomniano już, ale wytyka się jego brak jako błąd. Podobnie z innymi mniejszymi lub większymi usterkami w tescie .

Pozdrawiam
    Erie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    małopolska

Domyślnie

W teście jest duzo prawdy, choć słaby wynik jest może zależny od kitowych obiektywów niż od body. Dla mnie nie ma sensu robic fotki jak się ma takie efekty jak u mnie obiektywem DX FN-S 18-55: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=8993&page=2 Ogólnie aparat oceniam na dobry z małym +, bo odwzorowanie pewnych barw budzi moje zastrzeżenia, szczególnie w warunkach światła sztucznego (ślepy na kolor szmaragdowy)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zent Zobacz posta
    ślepy na kolor szmaragdowy
    Czy szmaragdowy nie leży przypadkiem poza gamutem sRGB? Poprawcie mnie jeśli się mylę, a mogę się mylić z tym bo już jestem zmęczony, jednak takie mam wrażenie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    małopolska

Domyślnie

W świetle dziennym było niewiele lepiej czyli z wykresu wynika że coś w tym jest, czyli tak ma być, choć dla mnie to małe pocieszenie z uwagi na zainteresowanie reprodukcjami obrazów.

Strona 10 z 15 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów