Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BUNCOL7 Zobacz posta
    Dodam że ustawienia dioptrii już użyłem lecz problem leży gdzie indziej. Z góry dziękuję za pomoc.
    pzdr
    do okulisty zmierzyć ciśnienie w gałce ocznej. Poważnie mówię. Podwyzszone cisnienie powoduje szybkie meczenie oka, łzawienie, zaburzenia widzenia
    itd. Jest w wiekszości efektem nadcisnienia tętniczego organizmu

pozdr
    Ostatnio edytowane przez Wojtek Mąka ; 22-12-2009 o 16:06
    D80, S17-70 f2,8-4,5; N 75-300; Panagor PMC 135 f2,8; Vivitar 300 f5,6 (Tokina)

Oszczędny w słowach Awatar BUNCOL7
    Miasto
    Piotrków Tryb.

Domyślnie

Witam ponownie
    Dla zainteresowanych napiszę jak przestawia się sytuacja z wyświetlaczem w wizjerze, być może ktoś będzie miał podobny problem. Otóż sytuacja uległa poprawie i obecnie wyświetlacz działa poprawnie. Jedyny wniosek jaki przychodzi mi do głowy to to, że aparat wykazywał tą usterkę w ciągu kilku godzin po odebraniu od kuriera. Prawdopodobnie przeleżał dłuższy czas (może nawet całą noc) w aucie lub jakimś magazynie a pogody w tym momencie były mocno ujemne. Do tego bateria też już była rozładowana. I to spowodowało ww. zachowanie wyświetlacza. Dziękuję wszystkim za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
    pzdr buncol7

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsk Podl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BUNCOL7 Zobacz posta
    Witam ponownie
    Dla zainteresowanych napiszę jak przestawia się sytuacja z wyświetlaczem w wizjerze, być może ktoś będzie miał podobny problem. Otóż sytuacja uległa poprawie i obecnie wyświetlacz działa poprawnie. Jedyny wniosek jaki przychodzi mi do głowy to to, że aparat wykazywał tą usterkę w ciągu kilku godzin po odebraniu od kuriera. Prawdopodobnie przeleżał dłuższy czas (może nawet całą noc) w aucie lub jakimś magazynie a pogody w tym momencie były mocno ujemne. Do tego bateria też już była rozładowana. I to spowodowało ww. zachowanie wyświetlacza. Dziękuję wszystkim za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
    pzdr buncol7
    A mogła to być JASKRA wysokie ciśnienie w gałce ocznej prowadzi właśnie do jaskry czyli dobrze, że to tylko niska temperatura
    D300s/N24-70/N80-200/N50f1.8/SB900/MF

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez saper Zobacz posta
    a może chodzi o to, że znaki i liczby nie rozmywają się, tylko ciemnieją lub jaśnieją??
    w zależności od tego jak jasny obraz jest w wizjerze, jasność wyświetlanych elementów jest różna...
    jeśli na początku nakierujesz np. na okno - znaki będą jaśniejsze, niż w przypadku gdy nakierujesz aparat na ciemny kąt pokoju - jasność ich się wtedy zmniejszy...
    jest to funkcja ułatwiające życie i oszczędzające baterię
    jeśli to nie to, to u mnie nie ma takich oznak jak opisałeś
    a może jak mmost napisał: oddech z nosa i ust powoduje parowanie wizjera...
    A to w D80 jest taka opcja? W D90 sobie tego nie przypominam, czyżby było w starszym modelu?
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Domyślnie

opcja czy nie, u mnie tak jest
    patrze w wizjer, kieruje na okno ---> jasne cyferki,
    kieruje w ciemny kąt pokoju ---> cyferki robią się ciemniejsze
    nic nie ustawiałem w menu
    tak od nowości
    pozdrawiam
    cyfrowo i analogowo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MikeS Zobacz posta
    A to w D80 jest taka opcja? W D90 sobie tego nie przypominam, czyżby było w starszym modelu?

"automatyka", panie dzieju D90 też tak ma, ale to ułuda, działanie ludzkiego oka i mózgu
    D80, S17-70 f2,8-4,5; N 75-300; Panagor PMC 135 f2,8; Vivitar 300 f5,6 (Tokina)

Domyślnie

Dzięki mości panowie W 90-ce tego nie zauważyłem, natomiast w D300s natychmiast, stąd moje zdziwienie
    Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
    Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów