Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Monitor do 4k

Domyślnie Monitor do 4k

Witam,

Zamierzam kupić monitor, który służyć miałby głównie do pracy: tworzenie grafiki i projektowanie stron. Okazjonalnie również do oglądania filmów i grania. Pomieszczenie w którym by stał jest średnio oświetlone a praca na nim często wykonywana by była również w nocy. Dysponuję budżetem ok 4 tys. Zainteresował mnie NEC MultiSync 2490WUXi2. Czy ten model jest dobry do tego typu zastosowań, czy może nie ma sensu wydawać do tego rodzaju zastosowań tylu pieniędzy na ten monitor. Czy rozdzielczość 1900x1200 na tym 24'' NECu nie jest za wysoka? Czy lepiej do takiej rozdzielczości już kupić NEC MultiSync 2690WUXi2.

Domyślnie

Coś tanio w tym sklepie ten monitor stoi, gdzie indziej conajmniej 700zł drożej. Czy ten sklep jest sprawdzony? Czy może ten model jakiś okrojony czy coś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez palians Zobacz posta
    Coś tanio w tym sklepie ten monitor stoi, gdzie indziej conajmniej 700zł drożej. Czy ten sklep jest sprawdzony? Czy może ten model jakiś okrojony czy coś?
    Sklepu nie znam ... a monitor raczej okrojony nie jest ... bo niby jak ?

Domyślnie

A co myślicie o EIZO S2433W? Czy 1900x1200 na 24 calach to nie za duża rozdzielczość? czy lepiej do takiej rozdzielczości już 26''?

Domyślnie

A co myślicie o EIZO S2433W? Czy 1900x1200 na 24 calach to nie za duża rozdzielczość? czy lepiej do takiej rozdzielczości już 26''?
    Ja bym tam wolał do takiej rozdzielczości 22" :P
    A tak serio - 24" nie będzie za małe
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 17-12-2009 o 16:02

Domyślnie

Witam,

Zamierzam kupić monitor, który służyć miałby głównie do pracy: tworzenie grafiki i projektowanie stron.
    Czy ten model jest dobry do tego typu zastosowań, czy może nie ma sensu wydawać do tego rodzaju zastosowań tylu pieniędzy na ten monitor. Czy rozdzielczość 1900x1200 na tym 24'' NECu nie jest za wysoka? Czy lepiej do takiej rozdzielczości już kupić NEC MultiSync 2690WUXi2.
    Kurcze, powiem szczerze, że jak na osobę zajumującą sie profesjonalnie tworzeniem grafiki (piszesz, że potrzebujesz do pracy) to zadajesz dość zaskakujące pytania.
    w pracy mam neca 24" na s-pva (zabij mnie nazwy modelu nie pamiętam) i zapewniam Cię, że rozdzielczość 1920 x 1200 nie jest za wysoka.
    staruszek D70, D90 + SB 600 + 4 zoomy + 5 stałek

Domyślnie

Radzę Ci ten Eizo 2433 to naprawdę rozsądny zakup. Pozdrawiam.

Domyślnie

jesli masz 4tys zl (no jak masz tyle to jeszcze pewnie ze 200zl wyskorbiesz to kup sobie nowke Eizo CG241W. Ja za nowke z pelna gwarancja dalem wlasnie 4250zl razem z transportem. Jedyny warunek jest taki, ze za taka cene w Polsce sie go nie dostanie.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez d_an Zobacz posta
    Kurcze, powiem szczerze, że jak na osobę zajumującą sie profesjonalnie tworzeniem grafiki (piszesz, że potrzebujesz do pracy) to zadajesz dość zaskakujące pytania.
    w pracy mam neca 24" na s-pva (zabij mnie nazwy modelu nie pamiętam) i zapewniam Cię, że rozdzielczość 1920 x 1200 nie jest za wysoka.
    Do tej pory pracowałem na NEC MultiSync FE2111SB. I jak dla mnie rozdzielczość 1600x1200 nie daje takiego komfortu pracy jak 1280x1024. Stąd moje obawy co do rozdzielczości 1920x1200 przy 24'' panoramicznym monitorze.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów