Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Monitor do 4k

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Monitor do 4k

Witam,

Zamierzam kupić monitor, który służyć miałby głównie do pracy: tworzenie grafiki i projektowanie stron. Okazjonalnie również do oglądania filmów i grania. Pomieszczenie w którym by stał jest średnio oświetlone a praca na nim często wykonywana by była również w nocy. Dysponuję budżetem ok 4 tys. Zainteresował mnie NEC MultiSync 2490WUXi2. Czy ten model jest dobry do tego typu zastosowań, czy może nie ma sensu wydawać do tego rodzaju zastosowań tylu pieniędzy na ten monitor. Czy rozdzielczość 1900x1200 na tym 24'' NECu nie jest za wysoka? Czy lepiej do takiej rozdzielczości już kupić NEC MultiSync 2690WUXi2.

Domyślnie

Coś tanio w tym sklepie ten monitor stoi, gdzie indziej conajmniej 700zł drożej. Czy ten sklep jest sprawdzony? Czy może ten model jakiś okrojony czy coś?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez palians Zobacz posta
    Coś tanio w tym sklepie ten monitor stoi, gdzie indziej conajmniej 700zł drożej. Czy ten sklep jest sprawdzony? Czy może ten model jakiś okrojony czy coś?
    Sklepu nie znam ... a monitor raczej okrojony nie jest ... bo niby jak ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyle Zobacz posta
    Sklepu nie znam ... a monitor raczej okrojony nie jest ... bo niby jak ?
    To ja proponuję przeczytać warunki gwarancji.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    To ja proponuję przeczytać warunki gwarancji.
    Przeciez nikt nam nie wysle gwarancji do przeczytania
    czy nie moglbys od razu napisac jasno, jesli znasz odpowiedz?

Domyślnie

A co myślicie o EIZO S2433W? Czy 1900x1200 na 24 calach to nie za duża rozdzielczość? czy lepiej do takiej rozdzielczości już 26''?

Domyślnie

A co myślicie o EIZO S2433W? Czy 1900x1200 na 24 calach to nie za duża rozdzielczość? czy lepiej do takiej rozdzielczości już 26''?
    Ja bym tam wolał do takiej rozdzielczości 22" :P
    A tak serio - 24" nie będzie za małe
    Ostatnio edytowane przez Kyle ; 17-12-2009 o 16:02

Domyślnie

Rozdzielczość może być za mała... ale nie za duża.
    Dla mnie 1920x1200 przy 24" to trochę za mała rozdzielczość... Za duża plamka.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie samą matrycę a matrycę i podświetlenie, czyli element który w zasadzie jako jedyny się zużywa. Prawdopodobieństwo usterki podświetlenia do "reszty" jest jak 50:1.

Alstor ma najlepszą gwarancję na Eizo w UE. To nie jest tak, że Eizo to jakiś ósmy cud świata. Marka jest kojarzona z wysoką jakością w PL, poza granicami mniej. Ale za granicą wielkie sieci detaliczne kupują w fabryce najtańsze sorty i dają denną gwarancję, a w zasadzie jej brak. W Polsce jest odwrotnie.
    Chwilka, bo ja już się pogubiłem. To w końcu ile jest tej gwarancji? 3 czy 5 lat albo godzin, ile 30 tys.? Bo wiadomo że matryca i podświetlenie "umiera" pierwsza więc gwarancja właśnie na to jest najważniejsza.

Interesuje mnie kwestia gwarancyjna modeli S2433 i SX2462.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów