Close

Strona 8 z 121 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Ja tylko jedno mogę powiedzieć, bawię się najnowszą wersją od paru godzin... !!!!BBRRRRRRRRRAAAAAAAAAAWWWWWWWWWWOOOOOOOOOO!!!!
    HDR z jednego rawa, bez kombinowania i bez stresu, trochę zabawy suwakami i wszystkie komercyjne programy mogą stopy lizać Twojej aplikacji.
    błystki, puszka i wydmuszki

Domyślnie

Udostępniłem wersję 0.9.8.3 programu.
    Zwiększyłem wydajność algorytmu o ponad 50%.

Domyślnie

Zaktualizowałem przykładowe galerie SD/FullHD z samplami (wersja programu 0.9.8.4).
    Czas generowania 40 obrazów z plików EXR w rozdzielczości FullHD na Q9550, wyniósł poniżej 30 minut.

Domyślnie

Szkoda, że ten program nie działa z Microsoft .NET Framework 3.5.1, można się spodziewać? Z chęcią bym przetestowała..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mekano Zobacz posta
    Szkoda, że ten program nie działa z Microsoft .NET Framework 3.5.1, można się spodziewać? Z chęcią bym przetestowała..
    Powinien działać z tą wersją Framework, bo wymaga jedynie Framework 2.0.

Domyślnie

No niestety nie działa, pokazuje się okno konsoli..
    Moja fotografia to moja rzeczywistosc.. powiew powietrza, ktory mnie inspiruje, nakarmia mnie, ekscytuje, uspokaja mnie i dlatego najlepszy dzien, nie jest tym, gdzie wszystko poszlo dobrze, tylko taki, ktory zostawil piekne wspomnienie w twoim zyciu.

Domyślnie

No niestety nie działa, pokazuje się okno konsoli..
    Czyli jednak działa.
    Pliki przeciąga się na ikonkę programu. Jest to zobrazowane w dokumencie PDF, znajdującym w katalogu programu.

Domyślnie

A faktycznie działa.. ale to taki automat? Nieźle.. wolałabym ręcznie sobie poustawiać wszystkie parametry.. tak jak mi pasuje.. ale naprawdę jestem mile zaskoczona, końcowym efektem. Super. Dzięki..
    A szukałam coś dla mojej alternatywy właśnie.. Niezła robota.
    edit:
    O, a czy będzie możliwość by program zapisywał oryginalny obrazek? Mniejsze resize w ogóle mi nie pasuje.. szkoda..
    Ostatnio edytowane przez Mekano ; 07-12-2009 o 22:26

Domyślnie

O, a czy będzie możliwość by program zapisywał oryginalny obrazek? Mniejsze resize w ogóle mi nie pasuje.. szkoda..
    Tak, ale dopiero na początku przyszłego roku.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Udostępniłem wersję 0.9.8.5 programu.
    - Ulepszyłem mapowanie tonów obrazów zapisanych w formacie OpenEXR oraz Radiance HDR.
    - Dodałem możliwość zapisu wynikowego obrazu w formacie TIFF 48-bit. Obraz zapisany w tym formacie, nie jest ostrzony.

Aby zapisać obraz w formacie TIFF należy w wierszu poleceń lub w skrócie do programu, dodać opcje -tiff.
    W systemie Windows XP, musi być zainstalowany Microsoft .NET Framework 3.0.

Domyślnie

To życzę powodzenia w szybkim zrealizowaniu tego efektu i czekam z niecierpliwością bo widzę że dla jednych zdjęć automat potrafił zrobić dokładnie takie efekty, jakie mniej więcej bym sobie zażyczyła z małą poprawką w PS/Gimp.
    I niczym nie odbiegające od innych programów HDR z ustawieniami ręcznymi.
    I ja jako że się przyzwyczaiłam do "suwaczków" bardzo brakuje mi tej opcji.. więc na pewno rewelacją było by to, (oczywiście jeśli mogę swoje 3 grosze dodać) jakiś dodatkowy ekranik po "wypluciu" HDR-a by była możliwość np. jego dalszej ingerencji, poprawienie tego i owego..
    Wiem, wiem łatwo mówić..
    Podoba mi się..
    pzdr.

Strona 8 z 121 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów