Close

Strona 108 z 121 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    No to po co używasz takiego wolnego programu? Skoro Machinery i PS Twoim zdaniem robią lepiej to co SNS robi według Ciebie wolno, to chyba nikt tutaj nikogo do niczego nie zmusza.
    Ale co się ciskasz? Efekt jego działania jest jak najbardziej ok ale czas obróbki jest nietypowo długi. Przetestowałem program i przekazuję uwagi na temat jego działania. Nie jesteś autorem programu więc po co bez sensu bijesz pianę?

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Możliwe, że przyczyną jest niewspierająca D600 wersja dcraw, która jest w instalce SNS 1.4. Nową wersję dcraw można pobrać stąd (trzeba ją skopiować do katalogu programu).
    Na moim komputerze trzy NEFy z D600 składane są w 1:52 a nie przypuszczam aby mój komputer był 10 razy szybszy od Twojego.
    Spróbuję bo to bardzo dziwne, że różnica w czasie jest 10 razy większa niż w innych tego typu aplikacjach.
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 01-06-2014 o 01:58
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Karkonosze

Domyślnie

A czy jest już może wersja pro lub kiedy będzie?
    Nikon D70 + 18-70 + Nikon 70-210 + SB600 + CF512

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Tego to nawet najstarsi górale nie wiedzą

Domyślnie

Raz na pół roku można się przypomnieć
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

A jako że nie zanosi się na wczesną premierę to zgłaszam sugestię - przydałaby się opcja "wykorzystaj ostatnie ustawienia". Często korzystam ze stworzonych przez siebie presetów, ale w jakimś stopniu je modyfikuję. I tak na przykład użyję presetu A, poczynię parę poprawek, zapiszę, otwieram kolejny zestaw zdjęć. I dupa blada, nie zaktualizowałem presetu i od nowa trzeba korygować parametry, a często nie udaje się dojść do tak dobrego efektu jak w poprzednim wypadku. Wtedy opcja powrotu do ostatnio użytych ustawień bardzo by się przydała. Oczywiście czekamy na wieści o wersji 2.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    A jako że nie zanosi się na wczesną premierę to zgłaszam sugestię - przydałaby się opcja "wykorzystaj ostatnie ustawienia". Często korzystam ze stworzonych przez siebie presetów, ale w jakimś stopniu je modyfikuję. I tak na przykład użyję presetu A, poczynię parę poprawek, zapiszę, otwieram kolejny zestaw zdjęć. I dupa blada, nie zaktualizowałem presetu i od nowa trzeba korygować parametry, a często nie udaje się dojść do tak dobrego efektu jak w poprzednim wypadku. Wtedy opcja powrotu do ostatnio użytych ustawień bardzo by się przydała. Oczywiście czekamy na wieści o wersji 2.
    Będzie dostępna taka opcja, mam ją na uwadze od dłuższego czasu.

Domyślnie

Dzięki. Fajnie byłoby jeszcze zoptymalizować panele do pracy na większej ilości ekranów, w tej chwili niektóre można dowolnie zwiększać, inne nie. Przeszkadza mi to, że nie mogę sobie nimi wypełnić całej dostępnej przestrzeni, bo od spodu prześwitują mi inne aplikacje. Najbardziej przydałoby się to w panelu "Color", bo obszary są na tyle małe, że ciężko jest precyzyjnie dostosować zmianę nasycenia/odcienia/temperatury kolorów. Jakieś wieści w temacie kolejnej wersji? Nawet mocno kręcony 4770K mieli tiffy z D800 tak długo, że się czasem odechciewa. Rozważam już nawet 5820K pod ten konkretny program.

A w sumie jak już odpowiadasz

Jakie są neutralne ustawienia dla suwaków? Przydałby się preset całkiem neutralny. O ile sharpening na 0 daje obraz bez wyostrzania, o tyle microcontrast czy microdetails Fajnie byłoby ustawić na wartość neutralną w niektórych przypadkach. W 99% przypadków SNS służy mi do zrobienia Tiffa, który dalej mogę podziubać w Photoshopie.

Osobiście ucieszyłbym się też z opcji rozbicia wszystkich parametrów dla świateł na osobne suwaki. Domyślam się, że to z powodu oszczędności miejsca na ekranie, ale jeśli ma się drugi i trzeci, to człowiek lubi mieć wszystko na wierzchu. Dlatego chętnie widziałbym możliwość ustawienia pod sobą suwaków Brightness/Lights Brightness, Midtone Contrast/Light Midtone Contrast i tak dalej i tak dalej.

Mam nadzieję, że nie zamęczam zbytnio, ale SNS to często podstawowy program do mojej pracy i im dłużej go używam, tym więcej bym w nim poprawił
    Ostatnio edytowane przez igsux3 ; 05-11-2014 o 15:29

Domyślnie

Czy jest szansa na wersję przejściową przynajmniej z tym nowym algorytmem redukcji szumów opisanym z przykładami na stronie 95?

Domyślnie

Będzie wersja przejściowa, ale ta w pierwszej kolejności udostępni nowe algorytmy mapowania, nowe parametry i wsparcie dla GPU. Nowy algorytm redukcji szumu pojawi się w kolejnych aktualizacjach, gdyż wymaga jeszcze optymalizacji.

Domyślnie

A jakaś szansa że na gwiazdkę 2016 się ukaże?

Strona 108 z 121 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów