Szukaj
ArtBlog - moje początki
D90 / T17-50 / N35 / SB600 / parasolki, statywy i inne graty /
ArtBlog - moje początki
D90 / T17-50 / N35 / SB600 / parasolki, statywy i inne graty /
Oto film który nagrałem przy pomocy mojego d90. (film nagrany na potrzeby projektu na studiach)
http://www.youtube.com/watch?v=0xN8PdTQ1_k
Widać tutaj wady chocby te z poczatkowych ujec filmu ( poza intrem oczywiscie) a mianowicie miganie obrazu, w innych warunkach jest lepiej. Ogolnie jakos oryginalu jest na dosc wysokim poziomie i jestem zadowolony.
Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
www.facebook.com/jasinskifoto
www.instagram.com/marcinjasinskiphoto
hmmm D5000 radzi sobie znacznie lepiej z filmem...imho![]()
@hugues - filmy z d90 i d5000 sa takie same... wiec jak d5000 moze sobie lepiej radzic?
P.S witam wszystkich, bo to moj pierwszy post![]()
Ostatnio edytowane przez turbokolor ; 06-12-2009 o 12:25
Ja robiłem filmy obydwoma aparatami D5k i D90 i na początku myslałem, że D5k ma lepszą ostrość, ale to mogło być złudzenie.
Jakość w nikonie jest zależna od swiatła zastanego.
Jeżeli robicie film w domu, po przyjściu z pracy (po 17, listopad) i myślicie ,że zapalenie kilku lampek poprawi jakość to lipa.
Filmy są dramatyczne.
Swojego czasu myślałem ,że większe przymknięcie obiektywu poprawi problem z ostrością (większa GO) jednak aparat dobiera wyższe iso i jest tylko gorzej.
A ostrość filmu jest zależna od ilości światła bo aparat sam i to mocno zwiększa iso.
To tak jak na zdjęciu przy iso 3200 nie ma ostrości i jest mocny szum.
W studio trzeba znaleść miejsce w którym nie ma falowania i zablokowac ekspozycje.
Jednak jak zrobicie film w dzień światło dzienne 100% , do tego obiektyw otwarty na conajmniej f 3,5 i nie będziecie robić gwałtownych ruchów i jeszcze lepiej użyjecie statywu a obiekt nie będzie zmieniął znacznie odległośći...
to otrzymacie jakośc sampli reklamujących D90
Więc jakość filmów które porównujecie może być drastycznie rózna z tego samego aparatu.
Właściwie jakość nie jest lepsza od świeżego divx'a.
Ostatnio edytowane przez wonito ; 07-12-2009 o 11:59
Podpis zgodny z regulaminem forum
Skontaktuj się z nami