Close

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 157

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ajma Zobacz posta
    Tutaj jest oferta (nie wiem na ile wiarygodna bo nie sprawdzałem jeszcze tego sklepu), ale wydaje mi się, że to w miarę ok firma:
    http://shop.colourconfidence.com/product.php?xProd=2272
    Czy ktoś tu kupował? Kupiłbym.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Filtry czy cos?
    jak cos - to ja kupilem monitor
    bardzo dobra obsluga szybka wysylka
    mialem problem z jednym subpixelem
    od razu mi doradzono i otrzymalem pomoc (ale w koncu dalem se spokoj z tym subpixelem, teraz to juz nawet nie pamietam gdzie on byl
    tak ze moim zdaniem mozna spokojnie kupowac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Czy ktoś tu kupował? Kupiłbym.
    Kupowałem monitor. Fachowa obsługa i pomoc. Ekspresowe wysyłki.

Domyślnie

[QUOTE=yanoosh;1498568...jak masz przekonanie i zadowolenie to od razu przenosi się to na jakość zdjęć co świetnie zobrazowałeś przykładami.
    Zresztą co tam będziemy bić pianę o plug-iny i aplikację; ważne żeby zdjęcia były fajowe. A jak zrobione to już sprawa autora.[/QUOTE]
    Tyle tylko, że nie zawsze są fajowe, rzekłbym nawet, że fajowe mogły być przed obróbką przez te "cudowne" pluginy!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RBT Zobacz posta
    Tyle tylko, że nie zawsze są fajowe, rzekłbym nawet, że fajowe mogły być przed obróbką przez te "cudowne" pluginy!
    Jesli sa uzywane w sposob swiadomy to moim zdaniem sa tylko ulatwieniem pracy i jej znacznym przyspieszeniem. Z drugiej strony zdjecie mozna popsuc rowniez bez pluginow wiec nie za bardzo rozumiem Twoj punkt widzenia

Domyślnie

Ja też nie rozumiem tej krytyki pluginów. Przypomina ona nieco krytykę ogólnie postprocessingu zdjęć - że niby jedynym słusznym podejściem jest brak obróbki RAWów, a to g...o prawda. Nie ma na świecie ani jednego zdjęcia bez postprocessingu i kropka.

A pluginy to nic innego jak zestaw akcji, które ktoś kiedyś wymyślił i które, jakby się postarać, zawsze odtworzyć można w skończonej liczbie kroków w PSie. Tak więc są to po prostu funkcje, które można wykorzystywać tak jak pojedyncze akcje - a wynik końcowy zawsze zależy od naszego działania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    A pluginy to nic innego jak zestaw akcji, które ktoś kiedyś wymyślił i które, jakby się postarać, zawsze odtworzyć można w skończonej liczbie kroków w PSie.
    Nie, pluginy mogą modyfikować pojedyńcze pixele na podstawie nowych funkcji, nie istniejących w PS.

Sam możesz napisać takiego plugina: Filterformula za free!

Domyślnie

Hmmm, ciekawe. Dzięki za informację - przyjrzę się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strus Zobacz posta
    Jesli sa uzywane w sposob swiadomy to moim zdaniem sa tylko ulatwieniem pracy i jej znacznym przyspieszeniem. Z drugiej strony zdjecie mozna popsuc rowniez bez pluginow wiec nie za bardzo rozumiem Twoj punkt widzenia
    Jeśli są używane świadomie i zasadnie to tak, lecz dla wielu są zbyt dużą pokusą, która prowadzi ich jakże często na manowce.

Domyślnie

No i jeszcze jedna wazna rzecz. Nik mozna dolaczyc do np. LR czy Aperture, a one same z siebie nie maja takich mozliwosci jak PS. Cenowo to robi roznice.

Pozdroofki
    S

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów