Szukaj
Filtry czy cos?
jak cos - to ja kupilem monitor
bardzo dobra obsluga szybka wysylka
mialem problem z jednym subpixelem
od razu mi doradzono i otrzymalem pomoc (ale w koncu dalem se spokoj z tym subpixelem, teraz to juz nawet nie pamietam gdzie on byl
tak ze moim zdaniem mozna spokojnie kupowac
[QUOTE=yanoosh;1498568...jak masz przekonanie i zadowolenie to od razu przenosi się to na jakość zdjęć co świetnie zobrazowałeś przykładami.
Zresztą co tam będziemy bić pianę o plug-iny i aplikację; ważne żeby zdjęcia były fajowe. A jak zrobione to już sprawa autora.[/QUOTE]
Tyle tylko, że nie zawsze są fajowe, rzekłbym nawet, że fajowe mogły być przed obróbką przez te "cudowne" pluginy!
Ja też nie rozumiem tej krytyki pluginów. Przypomina ona nieco krytykę ogólnie postprocessingu zdjęć - że niby jedynym słusznym podejściem jest brak obróbki RAWów, a to g...o prawda. Nie ma na świecie ani jednego zdjęcia bez postprocessingu i kropka.
A pluginy to nic innego jak zestaw akcji, które ktoś kiedyś wymyślił i które, jakby się postarać, zawsze odtworzyć można w skończonej liczbie kroków w PSie. Tak więc są to po prostu funkcje, które można wykorzystywać tak jak pojedyncze akcje - a wynik końcowy zawsze zależy od naszego działania.
Nie, pluginy mogą modyfikować pojedyńcze pixele na podstawie nowych funkcji, nie istniejących w PS.
Sam możesz napisać takiego plugina: Filterformula za free!
Hmmm, ciekawe. Dzięki za informację - przyjrzę się![]()
No i jeszcze jedna wazna rzecz. Nik mozna dolaczyc do np. LR czy Aperture, a one same z siebie nie maja takich mozliwosci jak PS. Cenowo to robi roznice.
Pozdroofki
S
Skontaktuj się z nami