Cytat Zamieszczone przez slayer Zobacz posta
Zanim zaczniecie mnie odsyłać do testów/porównań, których jest sporo w internecie wiedzcie - że przeczytałem prawie wszystkie (a na pewno wszystkie które były podane na TYM forum) testy Nikona D700 oraz porównania go z Canonem. Stworzyłem ten temat, żeby poprosić ludzi, którzy mieli kontakt z obydwoma aparatami by powiedzieli mi jak wyglądają w praktyce różnice między nimi.
Jestes naiwny skoro sądzisz, że będa się wypowiadac tylko tacy co mieli obie puchy. Będa sie wypowiadac także i inni. Myślisz, że napiszą cos nowego? Mylisz się. Potrzebujesz takich opinii jak poniższa?
Cytat Zamieszczone przez novell Zobacz posta
w koncu w sierpniu kupilem upragnony D700

jestem szumofobem. czyli jestem poje... i nie lubie szumu. a ten na 5DmkII na ISO6400 mi przeszkadza.

z perspektywy czasu moge powiedziec ze zle zrobilem. trzeba bylo posluchac forumowych kolegow kupic D300
Zreszta jak czytam takie analizy to nie wiem co robić. Kolega wybrał D700 zamiast 5Dmk2 bo jest szumofobem, ale uważa że zrobił źle, bo powinien wybrać D300. DX zamiast FX i 18-200 zamiast 24-70? Stawiamy na jakość??? Ktoś cos z tego rozumie? Wychodzi na to, że niby ważna jakość przegrała z wygodą spacerzooma.

Różnice są w ergonomii. Potrzeba 21 MPx jest iluzoryczna. Jakość obrazka jaką dają oba body jest świetna. Oba są FX. Kupuj to co ci pasuje.

PS wątek pod sprecjalnym nadzorem, tzn grozi natychmiastowym zamknięciem.