Tytuł mówi chyba wszystko. Stoję przed wyborem jednego z tych dwóch aparatów. W tej chwili posiadam:
-D80 + grip
-T 17-50 / 2,8
-N 50 1.8
-SB900
Zanim zaczniecie mnie odsyłać do testów/porównań, których jest sporo w internecie wiedzcie - że przeczytałem prawie wszystkie (a na pewno wszystkie które były podane na TYM forum) testy Nikona D700 oraz porównania go z Canonem. Stworzyłem ten temat, żeby poprosić ludzi, którzy mieli kontakt z obydwoma aparatami by powiedzieli mi jak wyglądają w praktyce różnice między nimi. Porównywanie suchych parametrów bez wątpienia nie jest bezsensowne jednak liczby liczbami a rzeczywistość swoją drogą. Dodam, ze moim targetem są zdjęcia ślubne czyli reportaż kościelny + plener.
Dodam też od siebie, że czuję się trochę zawiedziony moim D80, który często w kościele nie daje rady. Jestem mocno ograniczony ISO i muszę ratować zdjęcia lampą. Mam świadomość, że D700 to zupełnie inna półka niż 80tka jednak pozostaje mi lekki niesmak gdy porównuję moją 80tkę do np Canona 35D . Z moich doświadczeń z D700 i 5D mam wrażenie, że 5D idzie mocno w zółty kolor.
Aha, jeśli się na coś zdecyduje to będzie to prawdopodobnie:
D700 + 24-70 lub 5D + 24-105 L
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami