Szukaj
Tak się zacząłem nad tym zastanawiać. Z pewnością gestapowcom, ss-manom, enkawudżistom i róznym innym zdarzało sie wymyślać i opowiadać dowcipy na temat naszych rodaków. Podejrzewam, ze w takiej trzeciej rzeszy musiało krążyć masę dowcipów m.in. o Polakach. Gdyby ktoś tak zebrał je do kupy i opublikował na tym forum to potrafilibysmy się zdystansować, wrzucić luz i śmiać się z nich?
Pozdr.,
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-12-2009 o 23:27 Powód: orto. ("gestapowcą")
GSK
D-80 | 18-135 | 50 1.8 | 85 1.8 | 2x SB-600 | Velbon | Lowepro
Czelabiński chleb jest tak twardy, że je wróble.
* * * * *
Ludzie zawsze powtarzają 'co dwie głowy, to nie jedna'...
... dopóki to nie jest ich dziecko.
* * * * *
Nastoletnia córka wraca do domu z urodzin koleżanki. Od progu matka pyta groźnie:
- Piłaś coś?!
- Szampkę szklampana.
* * * * *
- Skąd się biorą sadyści?
- To masochiści, którzy wzięli sobie do serca słowa: "Kochaj bliźniego jak siebie samego"...
* * * * *
Wróciłem wczoraj do domu - syn gra w jakąś nową ścigałkę na komputerze. Podchodzę, patrzę i mówię do niego:
- Krajobrazy piękne, samochody - po prostu cudne, ale wiesz, synek, drogi takie równe, że aż nieprawdziwe!
- Wiesz, tato, drogi nie były spolszczone...
* * * * *
Spotykają się dwaj właściciele firm:
- Słuchaj, ty swoim pracownikom płacisz jeszcze pensję?
- Nie
- Ja też nie. A oni i tak przychodzą do pracy?
- No przychodzą.
- U mnie też.Słuchaj, a może by tak pobierać opłaty za wejście?
* * * * *
- Tu stacja CNN. Raport z ostatniej chwili ! Do Ziemi zbliża się wielka asteroida ... zderzenie z nią jest nieuniknione! NASA wysyła właśnie ekspedycję,
która za pomocą ładunków termonuklearnych ma rozsadzić asteroidę na kawałki - nie zagrażające naszej atmosferze ...
Z ostatniej chwili : Misja się nie powiodła ... do Ziemi zbliża się wielka asteroida naszpikowana ładunkami nuklearnymi ...
* * * * *
Dwa lata z nią mieszkałem, wszystko dobrze było. Potem zaczęły się kaprysy: "No powiedz, jak się nazywasz...".
* * * * *
Nie ma co przycinać paznokci u nóg. Zapowiada się gołoledź.
* * * * *
Wraca mąż wcześniej z pracy do domu. Wchodzi do sypialni. Żona w szoku szybko chowa wibrator za plecy i rozedrganym głosem mówi:
- A co ty tak wcześnie dzisiaj?
- Daj spokój! Wywalili mnie z roboty! Niedługo wszystko za ludzi maszyny będą robiły...
* * * * *
Otworzyłem knajpę bez radia. Przyszli z ZAIKS-u. Zażądali tantiem za puszczanie "Ciszy".
* * * * *
- Moi pracownicy już trzy lata nie wołają o podwyżki. Chciałbym wiedzieć, w jaki sposób oni mnie oszwabiają.
* * * * *
- Dlaczego pszczoły nie mają prezydenta, rządu i parlamentu?
- Bo mają miód robić, nie gów.o.
* * * * *
Miejskie blokowisko. Matka się drze przez otwarte okno.
- Jasiek !!! Do domuuu !!!
- Ale czemu mamooo ?? Zimno mi jest ???
- Nieee !!! Głodny jesteś !!!
* * * * *
Jeśli słowo "finalizować" oznacza doprowadzanie jakiejś rzeczy do finału, to co do cholery znaczy słowo "analizować"
![]()
Nikon + duperele aaa... - no i Holga...
Blog AgaPe
Mam nadzieję, że nie było:
Dla osób znających Ingliszlangłicz lepiej włączyć wersję bez napisów.
Przepraszam za rasizm.
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
Skontaktuj się z nami