Close

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 92

Domyślnie

Photoartbox
    patrz moj pierwszy post w tym watku
    Patrzę ale ceny tam nie widzę 1,4k Euro to jest mniej więcej 5,9k zł więc jeśli by to była cena sugerowana a nie finalna sklepowa to może nie być tak źle ogólnie stałki DC to chyba nigdy się na kopy nie sprzedawały więc może nie będą śrubować ceny
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    Photoartbox

Patrzę ale ceny tam nie widzę 1,4k Euro to jest mniej więcej 5,9k zł więc jeśli by to była cena sugerowana a nie finalna sklepowa to może nie być tak źle ogólnie stałki DC to chyba nigdy się na kopy nie sprzedawały więc może nie będą śrubować ceny
    Nie o to chodzilo. Nie chcialo mi sie od nowa pisac, skad mam te informacje, dlatego odeslalem do pierwszego posta

Domyślnie

Właściwie to bardzo możliwe, że nowa 135 będzie bez DC. Ciekawe czy dołożą VR?

Domyślnie

Mam nadzieję że zostanie DC - to jest dosyć unikalna właściwość i szkoda by było gdyby Nikon pozbywał się takiego czegoś np na rzecz VR który wg mnie jest niepotrzebny w tym szkle w studiu do portretu to już tym bardziej ale w plenerze wg mnie też 135mm to nie jest na tyle długo żeby sobie nie poradzić bez problemu bez VR, tym bardziej że to szkło jest jasne oczywiście znów powróci bumerangiem argument że co jeśli ktoś chce uzyskać większą GO a jest mało światła więc by się VR przydał - nie wracając do takich dywagacji wolał bym coś tak rzadko spotykanego jak DC niż VR

Oszczędny w słowach Awatar wodstock
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

Może będzie tak
    135 1.8DC VR AF-S?

Choć myśląc trzeźwo pewno dodają tylko AF-S, co do VR to nie mam pojęcia czy się da w szkle DC, no i czy będzie G.

Pewno skończy się na kolejnym makro pod DX

ps. mam nadzieję że Nikon nie sp.....y kolejnego szkła pod względem jakości (np. odchodzące gumy i usterki 24-70 w porównaniu z 28-70). Czy tylko ja mam wrażenie że pod względem konstrukcja-trwałość jednak nowe szkła nie mogą się równać ze starymi odpowiednikami? Jakość obrazka ok, ale jakość wykonania...
    Ostatnio edytowane przez wodstock ; 26-11-2009 o 00:04
    D9070s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wodstock Zobacz posta
    ps. mam nadzieję że Nikon nie sp.....y kolejnego szkła pod względem jakości (np. odchodzące gumy i usterki 24-70 w porównaniu z 28-70).
    Mi schodzily gumy zarowno w 28-70 jak i w 24-70.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Oszczędny w słowach Awatar wodstock
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Mi schodzily gumy zarowno w 28-70 jak i w 24-70.
    O to mnie zmartwiłeś moje 28-70 jak nowe po 2 latach - można wiedzieć po jakim okresie gumy sobie "odpuściły".
    D9070s

Domyślnie

Z punktu widzenia optyki/mechaniki funkcja DC nie kłóci się z VR, bo DC realizowane jest w przedniej cześci optyki, zaś VR z tyłu. Obawiam się jednak, że nowy obiektyw nie będzie już miał aluminiowego tubusa, tylko jakieś tworzywa sztuczne, i poważnie martwię się o jego solidność. A może w zestawie, oprócz pokrywek i osłony, dołożą jeszcze taśmę dwustronnie klejącą, bo że guma odejdzie, to pewne
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

jednak, że nowy obiektyw nie będzie już miał aluminiowego tubusa
    Ja ilekroć trzymam w rękach te starsze Nikkory to ogarnia mnie rozrzewnienie że takie fajne wykonanie odchodzi do lamusa... wykonanie 80-200New, 180, 105/2DC, 135/2DC czy tak samo 85/1.4 to jest coś... jak się chwyci nieużywane to czuć że aż zimny metal a teraz... plastik albo "metal ale już jakiś takiś"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wodstock Zobacz posta
    Może będzie tak
    135 1.8DC VR AF-S?
    Wystarczyło by 135 1.8 AF-S szybkie, pewne i ostre od początku o normalnej budowie. Aby wyszło.

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów