Szukaj
Apple jest porostu jest stworzony do pracz w biurze, pracowniach graficznych itp.
Fajny wątek. Spór pomiędzy grupą która używa Mac'ów od lat, jest zadowolona, a tymi których na nie nie stać i/lub są do nich uprzedzeni, więc polskim zwyczajem muszą na nie pluć.
W kwestii ceny Apple, polecam porównać je z innymi producentami komputerów, zamiast zestawiać markowy sprzęt z amatorskim składakiem.
http://configure.euro.dell.com/dells...dhs&vw=classic
Nie byłem zachłanny, a wyszło mi ok 4000,00zł bez monitora.
Narzekacie na monitory w iMac. Myślę że dla 90% amatorów, skalibrowany będzie z powodzeniem pełnił swoją funkcję. Śledząc wypowiedzi na forum, łatwo zauważyć, że często wydumane oczekiwania użytkowników znacznie przekraczają ich realne potrzeby.
Zawsze można kupić np. Mac Mini i podłączyć pod dowolny monitor, do czego sam powoli się skłaniamMega wydajności nie potrzebuję, a cała reszta zalet do mnie przemawia.
Każdemu według potrzeb![]()
Ostatnio edytowane przez d.prowadzisz ; 01-12-2009 o 02:52
następny polak z kompleksem narodowościowym?
dane mi było zetknąć się z laptokiem tejże firmy i po godzinie rozterek i dylematów dałem sobie spokój bo ni w ząb nie wiedziałem jak się do tych rzeczy które potrzebuję dobrać. co gorsze właścicielka też nie wiedziała jak mi pomóc za to podejrzanie patrzyła czy jej czegoś nie wykasuję za chwilę![]()
I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
http://instagram.com/adrwoz
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
w nowych, LED-owych iMaczach zakres regulacji jest już na szczęście doskonały, co nie zmienia faktu, że nadal błyszczą jak psu jajca.
Co do OSX-a, to proszę spróbować poprawnie wydrukować w SnowLeo wzorzec do profilowania z Photoshopa CS4 na Epsonie - ostatnio bardzo modny temat. Albo w polskiej wersji systemu uruchomić i1Matcha. Albo odpalić na nim 64-o bitowe wersje aplikacji Adobe...![]()
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 01-12-2009 o 10:35
Nie widziałem ostatnich wypustów iMaców, więc pewnie mam nieświeże informacje.
A o co dokładnie chodzi z tym wzorcem? O wyłączenie CM? Zauważyłem, że wyłączenie zarządzania barwą w PS CS4 i sterowniku drukarki daje "ciekawe" efekty, ale nie wgłębiałem się w problem. Mach3, przynajmniej u mnie, na SL działa zupełnie normalne.
A jak to się robi? Póki co, robię jak zwykle, klikam PS i się odpala.
Mówiąc o OSX/Win nie miałem na myśli ilości znalezionych "bug'ów", które znajdą się zawsze i wszędzie. Chodzi mi raczej o ideę, brak problemów które są tak zrośnięte z Win, że użytkownicy nawet ich nie widzą. Żeby nie było, moja praktyka z PC zaczęła się kiedy ZX81 dało się kupić. Do Mac zacząłem przyzwyczajać kilka lat temu. Ot stał laptok jeszcze z MacOS w domu i coś tam się na nim od wielkiego dzwonu robiło. Oczywiście praca 99,99% to Win, wszystkie kolejne wersje. Inne spojrzenie na jakość pracy systemu dają Linuxy z którymi mam nieco doświadczania. Po wielu denerwujących problemach, ostatnio Vistopodobnych i nieudanej przesiadce na 7, z premedytacją postanowiłem przesiąść się na OSX. I wpadłem. Po jaką cholerę tyle lat się męczyłem w Windowsami?
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 01-12-2009 o 11:01
Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało
Skontaktuj się z nami