Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Wizjer w D90

Domyślnie Wizjer w D90

Od niedawna mam D90. Przy każdym użyciu ciśnie mi się na usta pytanie.
    Czy we wszystkich D90 w wizjerze jest pionowa kreska od dołu do centrum wizjera "niemal" dokładnie w linii centralnego punktu ostrzenia?
    Czy może tylko mój egzemplarz ma coś na lustrze, itp.?
    Nie znalazłem ani słowa o tym w instrukcji więc może to coś tylko u mnie?
    A jeśli już tak ma być to czemu nie pokrywa się dokładnie z centrum wizjera?
    Mała rzecz a wnerwia.
    Zagrypiony D7200, Sigma 150-600 Sport, S 18-35 1.8, S 10-20 3.5, N35 1.8 i wskrzeszony Jupiter, pare(set) fotek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mori Zobacz posta
    Od niedawna mam D90. Przy każdym użyciu ciśnie mi się na usta pytanie.
    Czy we wszystkich D90 w wizjerze jest pionowa kreska od dołu do centrum wizjera "niemal" dokładnie w linii centralnego punktu ostrzenia?
    Czy może tylko mój egzemplarz ma coś na lustrze, itp.?
    Nie znalazłem ani słowa o tym w instrukcji więc może to coś tylko u mnie?
    A jeśli już tak ma być to czemu nie pokrywa się dokładnie z centrum wizjera?
    Mała rzecz a wnerwia.
    Nie przejmuj się, u mnie tez tak jest - to podobno coś związanego z czujnikiem AF (jakieś ścieżki)
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mister Zobacz posta
    Nie przejmuj się, u mnie tez tak jest - to podobno coś związanego z czujnikiem AF (jakieś ścieżki)
    Nie jakieś tylko ścieżki doprowadzające zasilanie do tego aby 'świeciło' na czerwono
    Następny etap użytkowania to pewnie będzie... "powiedźcie ludzie co lata mi w moim body jak nim potrząsnę"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    Nie jakieś tylko ścieżki doprowadzające zasilanie do tego aby 'świeciło' na czerwono
    Następny etap użytkowania to pewnie będzie... "powiedźcie ludzie co lata mi w moim body jak nim potrząsnę"
    roofman zapewniam cię że wiem co "lata mi w moim body" i wiem od lat jak robić zdjęcia ale "takiego cuś" na wizjerze to w żadnym body dotychczas nie miałem więc, z całym szacunkiem, daruj sobie zbędne komentarze

mister, dzięki za odpowiedź, już jestem spokojniejszy choć niekoniecznie szczęśliwszy
    Zagrypiony D7200, Sigma 150-600 Sport, S 18-35 1.8, S 10-20 3.5, N35 1.8 i wskrzeszony Jupiter, pare(set) fotek

Domyślnie

roofman zapewniam cię że wiem co "lata mi w moim body" i wiem od lat jak robić zdjęcia ale "takiego cuś" na wizjerze to w żadnym body dotychczas nie miałem więc, z całym szacunkiem, daruj sobie zbędne komentarze

Mori
    jeśli Cię uraziłem taką odpowiedzią to przepraszam.
    Raczej humorystycznie to potraktowałem, bo na forum pełno już było zapytań o kreski, rysy, pęknięte wizjery, kuli i sprężynki w body

Domyślnie

mister, dzięki za odpowiedź, już jestem spokojniejszy choć niekoniecznie szczęśliwszy
    Przełączaj sobie pola AF, zobaczysz, że za każdym razem linia biegnie od krawędzi wizjera, do akurat podświetlonego punktu AF. Jakoś to podświetlenie musi być zasilane, stąd i widoczna ścieżka tegoż zasilania.
    Po jakimś czasie przestaniesz na nią zwracać uwagę.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Przełączaj sobie pola AF, zobaczysz, że za każdym razem linia biegnie od krawędzi wizjera, do akurat podświetlonego punktu AF. Jakoś to podświetlenie musi być zasilane, stąd i widoczna ścieżka tegoż zasilania.
    Po jakimś czasie przestaniesz na nią zwracać uwagę.

melepeta ze mnie fociłem tylko z centralnym punktem i nie zauważyłem tego przy zmianach
    gdybym przyuważył nie zadawałbym głupich pytań
    znaczy się trzeba przywyknąć

roofman, przeprosiny przyjęte, ja w poniedziałek rano przed pierwszą kawą reaguję trochę zbyt impulsywnie

Domyślnie

też to mam ;P
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Domyślnie

A ja mam też jedno pytanie, ponieważ ściśle dotyczy wizjera nie będę zaczynał nowego tematu.
    U mnie w wizjerze zauważyłem taki mały paproch - czarny punkcik, nie zmieniający swojego położenie przy zoomowaniu. To powinienrm sobie lustra wyczyścić czy lepiej to olać ?
    Podpis zgodny z regulaminem forum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wonito Zobacz posta
    To powinienrm sobie lustra wyczyścić czy lepiej to olać ?
    A przeszkadz Ci to ? to czyść i już, jak nie to zostaw
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów