Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie 24-70 2.8 do D80

Witam

Ostatnimi czasy zacząłem się poważnie zstanawiać nad zakupem szkiełka 24-70 2.8 ze stajni nikona
    Jako że dla mnie cena tego obiektywu jest trochę zaporowa i wymagała by wielu wyrzeczeń w najbliższym czasie chcialbym zadać pytanie forumowiczom którzy być morze posiadają zestaw taki jaki jest w tytule. Mianowicie czy warto wydać prawie 6000 PLN na ten obiektyw czy może zadowolić się tańszą sigma. Bardzo prosił bym o podanie za i przeciw połączeniu D80 z Nikkor af-s 24-70mm f/2.8G ED

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie informacje
    Zorka 5|Comodore 64| i trochę innego badziewia
    http://elwrona.digart.pl/

Domyślnie

Miałem ten obiektyw i jak najbardziej polecam ,
    D80 z N24-70mm pokaże dopiero co potrafi
    jak masz kasę na Nikkor 24-70mm to nawet nie myśl o zamienniku Sigmie .

Domyślnie

Mam i chwalę sobie N24-70/2.8 to do czego nie podepniesz będzie bardzo dobrze
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Jesli mozesz to bierz Nikona bez dwoch pytan Jedyny przeciw to jego cena, ale jak juz bedziesz mial obiektyw w dloni, a nastepnie zdjecia przed soba, to zapomnisz o wszystkim

Domyślnie

imo lepiej d300 i sigmę. uniwersalniej, fajniej i "wogóle"...
    poza tym szumność w d80 zabija ładną ostrość 24-70 na to też trzeba zwrócić uwagę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ryszkut Zobacz posta
    imo lepiej d300 i sigmę. uniwersalniej, fajniej i "wogóle"...
    poza tym szumność w d80 zabija ładną ostrość 24-70 na to też trzeba zwrócić uwagę.
    Bez przesady. Przecież nie każdy robi zdjęcia wymagające wysokiego ISO
    Jeśli autora tematu stać na to szkiełko to jak najbardziej warto podpiąć pod D80-tkę. A i przyszłościowo będzie jeśli kiedyś przesiądzie się np. na FX.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 23-11-2009 o 01:06

Domyślnie

jak najbardziej, ale pisałem to od siebie. a ja rzadko schodzę poniżej iso640, a głównie oscyluję w granicach iso1000-2000. co kto lubi

Domyślnie

Tylko o ile nie masz nic szerokiego to na DX 24 może Ci być za mało. Nie lepiej 17-55 ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek Charchuła Zobacz posta
    Tylko o ile nie masz nic szerokiego to na DX 24 może Ci być za mało. Nie lepiej 17-55 ?
    Wszyscy notorycznie piszą że 24mm na DX to może być mało... a mi taki zakres bardziej pasuje niż owe 17-55 właśnie problem w tym co będzie jak kiedyś przejdę na FX a tam nie ma odpowiednika po cropie do szerokich mam S10-20 i szerokości mi nie brakuje
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Miałem N17-55 mam N24-70 moim zdaniem jeden i drugi bardzo dobry, co do szerokości to uzależnione jest to od tego co komu potrzebne. Tak czy siak moim zdaniem jeżeli chodzi np. o jakość wykonania to 17-55 powala 24-70 ale jakość obrazowanie w jednym i drugim bdb.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów