Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

Tez bym wybral 17-55. Przede wszystkim tanszy, mniejszy, lepiej zbudowany, troszeczke gorszy optycznie, ale wciaz deklasujący takie wynalazki jak Sigma.
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za rady. 17-55 to chyba jednak za szeroko do tego posiadam jeszcze analoga dlatego właśnie zastanawiam się nad 24-70. Jednak ta cena ahhhhhhhh no ale nic ma się pasję to trzeba cierpieć.Jak mówicie że warto to chyba mnie przekonaliście.
    Zorka 5|Comodore 64| i trochę innego badziewia
    http://elwrona.digart.pl/

Domyślnie

Jakby co 17-55 nie winietuje na pelnej klatce w zakresie ~24-55.
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Zakres od 18 do 135 już masz i wiesz czego Ci trzeba. Jak nie wyprujesz się, że na suchą bułkie Cię będzie stać to bierz. Szkło naprawdę świetne. Fajny kontrast itp już o nim rzeki napisano. Ciężki. Miałem i sprzedałem. Miałem idealny egzemplarz ale to Ciężki sprzęt poza tym częściej potrzebuję lepszego światła i pomyślałem o stalkach. Jak wystarczy ci 2.8 i ten zakres to nic innego nie masz do wyboru. Pomijam celowo inne tańsze konstrukcje.
    Najlepiej zapuść sobie programik gdzie odczytasz jakich ogniskowych najczęściej używasz. Choć nie zawsze może się to pokrywać z aktualnym zapotrzebowaniem.

Domyślnie

24-70 2,8 jest genialne, zresztą to topowe szkło. Nie żałuję, mam i polecam
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów