kapitalny kadr i tyle na temat!
Szukaj
kapitalny kadr i tyle na temat!
Widac wolnosc...
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
będać szczerym to ja juz od dłuzszego czasu widzę, że niezależnie co nie zostanie wstawione w dział krajobraz, to z reguły jest wzajemne klepanie się po tyłkach i prawienie sobie kompementów...zdarzają się tu zdjęcia dobre...ale z tego co widzę to niektórzy wstawiają kilka zdjęć bardzo podobnych np. latania, latarnia...ups..tu też latarnia...i czekają na pochwały..a to co zaprezentował kolega Calme tutaj, czy też w wątku Konopielka...w Konopielce większość się doszukiwała jakiegos ukrytego klimatu....zdjęcie jeśli chodzi o krajobraz to jak dla mnie bieda z nędzą, a tutaj ot taki pstryk....z całym szacunkiem ale kolega Calme wrzucał lepsze zdjęcia....
Ładnie jest ale brakuje mi dołu troszkę. To pewnie przez układ drzew
No coś w tym jest...dużo zależy jeszcze od tego KTO wstawia owe zdjęcie...im bardziej jest to Kolega znany i szanowany to tym bardziej klepnięcia odczuwalne są z większą intensywnością....często jednak zdjęcie to wcale nie jest takie wybitne. Myślę że to chyba temat na osobną dyskusje
A co do rzeczonego zdjęcia Kol. Calme - jest ok. Podoba się ale nie zaskakuje i nie budzi większych emocji
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Konstruktywna krytyka nigdy nikomu nie zaszkodzi... Na pewno wyciągniesz z tego wnioski Piotrze. Znasz to uczucie podniety, kiedy znajdziesz się we właściwym miejscu i robisz zdjęcie "zjawiskowe" i jesteś niemal pewien, że "to właśnie to!". Podążaj za tym króliczkiem....![]()
mz kadr jest jak najbardziej do przyjecia, ale zdjecie nie jest atrakcyjnie podane. Przede wszystkim ciemna i bezszczegółowa podłoga, plus dosc monotonna i pozbawiona światła kolorystyka górnych partii.
co bys powiedzial np na taki approach:
I'm not always right, but I'm never wrong...
a ja myślę ze niepotrzebnie sam autor zdjęcia podzielił się swymi wątpliwościami ( a przecież każdy z nas je ma w stosunku do swoich prac ) przez co zachęcił recenzentów trochę do szukania dziury w całym (oczywiscie nie jest to uwaga do osób które znalazły w tym zdjęciu jakieś niedociągnięcia )
mz. jest to bardzo dobre zdjęcie, jeżeli nie podoba się wszystkim to znaczy ze przetrwa próbę czasui nie jest to klepanie z mojej strony, sam wiesz Piotrze ze jeżeli mam odmienny gust w stosunku do pokazanej pracy to po prostu się nie wpisuję, a piszę o guście gdyż technicznie do Twoich zdjęć żadko można się przyczepić, więc praktycznie mogę tylko napisać o swoim guście
pozdrawiam serdecznie![]()
Skontaktuj się z nami