Mike - właśnie to sobie uświadomiłem po jego wpisie - nagle emocje opadły i ..... pomyła przy pracy. Kadru niet.
Szukaj
Mike - właśnie to sobie uświadomiłem po jego wpisie - nagle emocje opadły i ..... pomyła przy pracy. Kadru niet.
Według mnie, jest to foto dobre. Nie jest jakieś wybitne kładące na kolana itd. Co do kadru trzeba by się zastanowić czego się pozbyć, a co dodać, mi jakoś na ten moment nic jednak do głowy nie przychodzi. Czyli nic nie przeszkadza i mz niczego nie brakuje. Pokazałeś widoczek z podziałem na plany, ładnym światłem i interesującym niebem. Trudno się do czegoś przyczepić, można spokojnie kontemplować.
kapitalny kadr i tyle na temat!
Widac wolnosc...
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
będać szczerym to ja juz od dłuzszego czasu widzę, że niezależnie co nie zostanie wstawione w dział krajobraz, to z reguły jest wzajemne klepanie się po tyłkach i prawienie sobie kompementów...zdarzają się tu zdjęcia dobre...ale z tego co widzę to niektórzy wstawiają kilka zdjęć bardzo podobnych np. latania, latarnia...ups..tu też latarnia...i czekają na pochwały..a to co zaprezentował kolega Calme tutaj, czy też w wątku Konopielka...w Konopielce większość się doszukiwała jakiegos ukrytego klimatu....zdjęcie jeśli chodzi o krajobraz to jak dla mnie bieda z nędzą, a tutaj ot taki pstryk....z całym szacunkiem ale kolega Calme wrzucał lepsze zdjęcia....
No coś w tym jest...dużo zależy jeszcze od tego KTO wstawia owe zdjęcie...im bardziej jest to Kolega znany i szanowany to tym bardziej klepnięcia odczuwalne są z większą intensywnością....często jednak zdjęcie to wcale nie jest takie wybitne. Myślę że to chyba temat na osobną dyskusje
A co do rzeczonego zdjęcia Kol. Calme - jest ok. Podoba się ale nie zaskakuje i nie budzi większych emocji
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Ładnie jest ale brakuje mi dołu troszkę. To pewnie przez układ drzew
Konstruktywna krytyka nigdy nikomu nie zaszkodzi... Na pewno wyciągniesz z tego wnioski Piotrze. Znasz to uczucie podniety, kiedy znajdziesz się we właściwym miejscu i robisz zdjęcie "zjawiskowe" i jesteś niemal pewien, że "to właśnie to!". Podążaj za tym króliczkiem....![]()
mz kadr jest jak najbardziej do przyjecia, ale zdjecie nie jest atrakcyjnie podane. Przede wszystkim ciemna i bezszczegółowa podłoga, plus dosc monotonna i pozbawiona światła kolorystyka górnych partii.
co bys powiedzial np na taki approach:
I'm not always right, but I'm never wrong...
a ja myślę ze niepotrzebnie sam autor zdjęcia podzielił się swymi wątpliwościami ( a przecież każdy z nas je ma w stosunku do swoich prac ) przez co zachęcił recenzentów trochę do szukania dziury w całym (oczywiscie nie jest to uwaga do osób które znalazły w tym zdjęciu jakieś niedociągnięcia )
mz. jest to bardzo dobre zdjęcie, jeżeli nie podoba się wszystkim to znaczy ze przetrwa próbę czasui nie jest to klepanie z mojej strony, sam wiesz Piotrze ze jeżeli mam odmienny gust w stosunku do pokazanej pracy to po prostu się nie wpisuję, a piszę o guście gdyż technicznie do Twoich zdjęć żadko można się przyczepić, więc praktycznie mogę tylko napisać o swoim guście
pozdrawiam serdecznie![]()
Skontaktuj się z nami