z tej porcyjki naj 14![]()
Szukaj
z tej porcyjki naj 14![]()
D3S / D700 / 14-24 2,8 / 24-70 2,8 / 70-200 2,8 / 35 1,4 / 85 1,4 / SB-800 / SB-900 / NEC PA 271W / i inne takie....
Gratuluję![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Rewelacyjna ta nowa dostawa fotek... super miejscówka!![]()
Ostatnia wrzutka też ładniutka, a zdjęcia 10 i 14 są wg mnie najciekawsze.
Kadry 8 i 9 byłyby zdecydowanie ciekawsze gdybyś spróbowałł się je wykonać jakimś ultra szerokim szkłem, zamiast fiszem. Ewentualnie przy braku ultra szerokiego obiektywu można by pokusić się o sklejenie panoramy z kilku zdjęć.
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
weszla zona do pokoju i mowi [patrza na te zdjecia]: poprawil sie poziom slubniakowy na tym forum porownujac z zeszlym rokiem
gratulacje.
Kurde sam nie wiem co napisać. Z jednej strony podoba mi się to że szukasz fajnych ujęć, fajnych momentów. Z drugiej strony nie do końca podoba mi się to co wyprawiasz z szerokim kątem i teksturami. Nie chodzi mi o to, że używasz szerokiego kąta ale o to, że za dużo jest zdjęć zbudowanych tylko na "atrakcyjności" takiej perespektywy. Druga sprawa to tekstury. Niby fajnie to wygląda na pierwszy rzut oka ale poza tym nic w tym nie ma. Gdyby jeszcze przenikały się jakieś różne ujęcia, czy też obrazy i w ten sposób tworzyły nową rzeczywistość to jak najbardziej bym to rozumiał. A tak... nie wiem, ja tego nie kupuję. Wiem, znowu jestem wbrew wszystkim, ale co zrobićNajbardziej chyba podoba mi się lub widzę potencjał w numerze 13 i 14. Gdyby tak w 13 udało się przejść trochę jeszcze w bok tak, żeby ustawić młodych na przestrzale tych dwóch okien (bo takie ustawienie trochę ich rozbija) to mogłoby być naprawdę fajnie. Oczywiście nie wiem jak tam było, być może wtedy weszłoby w kadr jeszcze coś innego. Tym niemniej wiem co chciałeś uchwycić i to mi się podoba. Te dolne okna które widać, też trochę mi psują odbiór
. Nawet tekstura mi nie przeszkadza, chociaż uważam, że poza wyrównaniem i ociepleniem zdjęcia niczego nie wnosi. 14 też bardzo fajna. Nawiązuje trochę do tańczących derwiszów. Fajna symetria, ale ten mur odbijający się w kałuży ją rozbija. Szkoda, bo skoro i tak mocno pracujesz nad zdjęciami to mogłeś wyrównać to z prawą stroną tak aby jeszcze zwiększyć symetrię. Mimo wszystko, fajnie że szukasz
Pozdro
DziękiPozdrów żonę
![]()
Nawiązując do poprzedniego twojego posta - uważam, że dopóki siedzę na DX-ie nie jestem jeszcze groźny
Dzięki za opinię. Lubię spojrzenie z innej perspektywy, to rozwija.
Rybkę używam z premedytacją - zawsze o niej marzyłem i dopóki mi się nie znudzi będę nią wszystkich męczył
Okno rzeczywiście może odrobinę rozbijać.
Raczej nie przepadam za zbyt dużą ingerencją w kształt rzeczywistości, poza ogólnie rozumianą obróbką więc raczej kolaże odpadają; trochę asymetrii w symetrii też jest ok - tak uważam
Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez karolkepka.com ; 16-11-2009 o 23:58
Skontaktuj się z nami