Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Po pierwsze prośba, jakbyś mógł wszystko naraz wrzucać było by cudownie, tak mam 5 zakładek otwartych, aby jeden komentarz napisać

Naj:
    5. za wspomnianą malarskość, 8. 13. za to samo co 5., 17.

Odnośnie odważnych kadrów.
    Jestem jak najbardziej na tak (np. 13, 19). Ale na 6. przeszkadza mi brak zachowanej symetrii oraz minimalnego oddechu po prawej, nie mówiąc o aberracji . Na 20. brakuje mi jednak dołu.

Gratuluję i pozdrawiam
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Aż dziw mnie bierze, że wielu tak podziwia te zdjęcia. Architektonicznie wygląda to dobrze, kompozycje również, ale same kadry i umiejscowienie pary młodej to pożal się boże, giną całkowicie w konstrukcji zdjęcia, linie kompozycyjne budowane przez kolumny następnie jakaś wieżyczka w oddali w mocnym punkcie, a para młoda gdzieś schowana, że trzeba jej wzrokiem szukać. Zresztą w niektórych zdjęciach gdybym nie wiedział, że mam szukać tej pary to bym jej po prostu nie znalazł. Ja bym nie chciał komuś pokazywać palcem, że to właśnie ja tam jestem na tym zdjęciu. Weź to pod uwagę, a na pewno będzie dobrze. A 6,12 i 19 to naprawdę słabizna. Weź moje wskazówki pod uwagę, a na pewno będzie jeszcze więcej zachwytów w przyszłości, bo potencjał te zdjęcia mają

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majo44 Zobacz posta
    Po pierwsze prośba, jakbyś mógł wszystko naraz wrzucać było by cudownie, tak mam 5 zakładek otwartych, aby jeden komentarz napisać

oddechu po prawej, nie mówiąc o aberracji . Na 20. brakuje mi jednak dołu.

Gratuluję i pozdrawiam
    Dzięki. Wrzucanie było etapowe bo prace cały czas trwały.
    Odnośnie aberracji:

Odnośnie dołu na 20 - uważnie czytam takie opinie i analizuję zdjęcie, bo nie sztuka zepsuć fotę i powiedzieć, że tak się chciało. W tym przypadku uciąłem całkowicie świadomie i z premedytacją. Może warto było to zostawić, ale czy wtedy ten dół nie uzwyczajniłby zbytnio tego foto? Zastanowię się na przyszłość.

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Aż dziw mnie bierze, że wielu tak podziwia te zdjęcia. Architektonicznie wygląda to dobrze, kompozycje również, ale same kadry i umiejscowienie pary młodej to pożal się boże, giną całkowicie w konstrukcji zdjęcia, linie kompozycyjne budowane przez kolumny następnie jakaś wieżyczka w oddali w mocnym punkcie, a para młoda gdzieś schowana, że trzeba jej wzrokiem szukać. Zresztą w niektórych zdjęciach gdybym nie wiedział, że mam szukać tej pary to bym jej po prostu nie znalazł. Ja bym nie chciał komuś pokazywać palcem, że to właśnie ja tam jestem na tym zdjęciu. Weź to pod uwagę, a na pewno będzie dobrze. A 6,12 i 19 to naprawdę słabizna. Weź moje wskazówki pod uwagę, a na pewno będzie jeszcze więcej zachwytów w przyszłości, bo potencjał te zdjęcia mają
    Mogę się zgodzić z opinią odnośnie wieży - może nieco zaburzać.
    Szukanie pary na zdjęciu nie jest problemem w tradycyjnym ujęciu fotografii, ale czy o tą łatwość zawsze należy zabiegać?
    Dzięki za opinię.

Domyślnie

Ja mysle ze Karol przechodzi dosyc naturalny proces. z calym szacunkiem: ale jak mozna sie lepiej odznaczac na początku drogi jesli nie ma sie jeszcze mistrzowskiego warsztatu czy mistrzowskich pomysłów (lub jednego i drugiego)- no wlasnie tak.

z mojej strony ci powiem- ze jesli wsrod 15-20stu dosyc standardowych kadrów znalezc 2-3 takie jak powyzej (niestandardowe) wtedy to mialoby wiekszą siłe. jesli praktycznie kazde zdjecie jest "przeinaczone" to podejrzewam ze jestes w pewnym sensie niewolnikiem takiego patrzenia i wcale nie jest to swiadome w 100% (pisze- bo znam to z autopsji i sam czesto tak mam). "swiadomie" bedzie wtedy jak bedziesz mial wybór, jak pokazesz ten wybór w innych pracach. ze umiesz, ze wiesz itd...

wszystko pisze z sympatii Karol- sam wiem jakie to trudne aby wlasne zdobyc arsenał takich "mozliwosci". jest ich w istocie niewiele- moze 10 szablonów ktore mozna mieszac i nimi żąglować- tu mamy z grubsza 1.
    powodzenia!
    wojtek
    Ostatnio edytowane przez kroolik ; 17-11-2009 o 10:35

Domyślnie

To tak jak zabawa nową zabawką, etap fascynacji który przechodzi. Wrażenie odbiorcy dodatkowo wzmocnione poprzez umieszczanie kolejnych, podobnych - jednak mogę powiedzieć, że jest to tylko część pewnej całości.

Jednak uważam, że 2-3 kadry to za mało. Przygniecione zwyklakami, lubw innej formie nie dały by się zrozumieć. Dużo więcej można osiągnąć oddając stałe, równe nietypowe wrażenie, które mam zamiar kiedyś osiągnąć - jak wojtek marzec żeby daleko nie szukać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolkepka.com Zobacz posta
    Przygniecione zwyklakami, l
    mialem co innego na mysli.
    zaprezentowales wiecej niestandardowych kadrów (sposobow kadrowania) niż standardowych. wiec jest wrazenie ze niestandardowe stało sie standardowe.

to jest tylko moje wrazenie- przyznam ze nie ogladalem dooookladnie wszystkich tutaj zdjec, wiec rozumiem ze masz inne patrzenie.
    pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez kroolik ; 17-11-2009 o 17:31

Domyślnie

Gdy zobaczyłem ten wpis nie mogłem się powstrzymać aby go tutaj nie wkleić

http://www.susanstriplingblog.com/?p...4&lauren-faron

p.s. Wojtku, rozumiem Cię bardzo dobrze. Na priva wyślę Ci całościówkę

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów