Szukaj
Ostatnio edytowane przez matool ; 14-11-2009 o 14:58
to usuń proszę i zakładaj własny wątek , dzięki
Nikon FX Tamron Tokina Nikkor Sigma Lowepro Panagor
niestety tylko 4 i 6 jakoś tam się broni, reszta bardzo kiepsko. Mało ciekawe kadry, słabo wykorzystane warunki świetlne...mogłeś się bardziej postarać![]()
galeria: http://erde.farmapomyslow.pl/
Walące się mury nie są wypadkową kiepskiego statywu.
Raczej takiego a nie innego zwrócenia obiektywu w kierunku płaszczyzny owych ścian.
Niestety całość wygląda niestarannie i cięzko się to ogląda.
Pomysł na cykl jak najbardziej klawy i warty ponownego podejścia.
Jednak jeśli wolno mi coś zasugerować, lepiej chyba skupić się na jednym moście i spróbować ukazać go w kilku interesujących kadrach.
Np. metodą od ogółu do szczegółu. Już na 9tce widać, że szczegół ma ogromny potencjał, trzeba tylko poszukać.
Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5
pomysł był na mosty a nie jeden most, a to że coś jest krzywo ... to czy musi być prosto żeby było dobrze.
Wykonałem zdjęcia tak jak chciałem a nie na zlecenie.
Komuś się nie podoba ... ważne że mi się podoba
Dzięki za opinie. zarówno jestem wdzięczny za te złe jak i dobre.
Nikon FX Tamron Tokina Nikkor Sigma Lowepro Panagor
Tu nie chodzi o podobanie.
Wrzucasz zdjęcia to mówimy jak je odczuwamy.
Jestem przekonany, że nie chcesz samego poklasku ale przede wszystkim dopingu do dalszej pracy.
Mówię o niestaranności bo to razi i te krzywizny nie wynikające tylko i wyłącznie z zadartego obiektywu są w tego typu zdjęciach raczej nie do przyjęcia.
Oczywiście znajdziesz masę przykładów gdzie łamanie tych reguł przynosi super efekt, ale tutaj jestem pewien, że zdjęcia zostałyby cieplej odebrane gdybyś o to zadbał.
Do czego gorąco zachęcam!
Skontaktuj się z nami