Szukaj
jakby ktos wspolnika z Gdanska potrzebowal to ja bardzo chetnie![]()
D40 | 18-55 | SD-2GB | UV-52mm | Trumny z tektury falistej | Patenty | Nikon? | Ostre Koło | RENTANAL
Czasami śmieszy mnie niepoprawny optymizm forumowiczów.
Koncerny na ogół ustalają sobie strefy handlowe, gdzie kształtują politykę cenową. Europa zachodnia, środkowa i wschodnia, Rosja, Skandynawia. Nie po to sobie ustalają taką politykę, żeby paru gości z forum miało to im zepsuć.
Taki Nikon nigdy nie zgodzi się, żeby części zamienne, które przechodzą brytyjski oddział Nikona trafiały na rynek serwisowy w Polsce. To po prostu zaburzyłoby ich politykę cenową. Jest pewna struktura, której naruszyć nie pozwolą. Tak działają wszystkie koncerny.
Eeeeeeeee tamte części cały czas będa w Angoli tam byłby sprzet naprawiany. Jak mnie najdzie to wystosuje pismo do FIXATION. Rozszerzę działalność o serwis i podpisze z Nimi umowę
Części czy to do aut czy do sprzętu foto krążą po całym świecie i nie ma na nie monopolu producent który także zarabia sprzedając właśnie same części. Na podzespołach kosi się większą kasę niż na gotowym produkcie. Przekalkuluj sobie jak byś złożył sobie forda Focusa sam w garażu z części zakupionych nawet w najtańszych źródłach ile by Cie to wyniosło obstawiam, że tak lekuto ze 3 razy tyle co gotowy kupiony w salonie.
A może serwis dla Nikona w Polsce jest kulą u nogi i woleli by go nie było. Nic nie wiemy na ten temat. mOze tu u nas poza 2 osobami które sie na sprzecie znają na Podstępu 14 nie ma właściwej kadry ?
W każdym razie do FIXATION OFICJALNIE warto uderzyć, może skończyło by się tylko na jakiś rabatach dla klientów z Polski lub jakimś programie lojalnościowym.
Od nic nie robienia lepsze jest robienie czegokolwiek, nawet tego co z pozoru nie realne się wydaje.
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 05-11-2009 o 16:57
trochę się nie zgadzam.
Myślę, że nie ma żadnej lojalności.
W tym samym czasie wysłałem (w języku polskim) zapytanie o matówki do D700 do PODSTĘPOWYCH i do UK.
Chcecie znać rezultat?
Z UK paczka już dawno rozpakowana.
A za "podstępu" nawet na dwa wysłane mejle nie dostałem odpowiedzi......
Szykuję sie do zakupu D3s... wiecie gdzie kupię? Tak w FIXATION
A więc chcecie Fixation a Polandzie, he? Czy ktoś z Was się zastanowił, że ten polski oddział może działać jak polski serwis Nikona? A, jak znam życie, centrala w UK nie będzie przyjmować napraw z Polski, tylko odsyłać do polskiego przedstawicielstwa.
The name of the game is to fill the frame.
Wg mnie mogło by to mieć sens i mogło by dobrze działać![]()
Dawniej system N - obecnie L(M) + F
Skontaktuj się z nami