Close

Strona 2 z 23 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 222

Wątek: Wizyta w NP

Domyślnie

Nie, nie i raz jeszcze nie. Ten watek ma nie byc zadnym wylewaniem zali. Do tego jest PNS. Pogadajmy merytorycznie o tym jak sprawy uzdrowic. Zadnych klotni, zadnych zali. Jak tylko pojdzie w tym kierunku, zamkne go w diably bo dosyc mam klotni i obrazania sie wzajemnie.

Czy mozemy liczyc na jakas merytoryczna wypowiedz osoby uprawnionej ze strony NP na tym forum?
    Ta decyzje lezy po stronie NP. Nie mojej czy niczyjej innej. Nie jestem i nigdy nie bylem rzecznikiem NP. Ta informacje uzyskalem w NP i jest ona dowodem na to ze sprawa jest dla NP bardzo wazna. Tego mozecie byc pewni. Jesli podyskutujemy o tym rzeczowo, wynikna z tego tylko same dobre sprawy. Uwierzcie mi.

Domyślnie

Mam taką małą propozycję. Jeżeli chcemy coś zrobić to zróbmy to z głową. Po pierwsze to dałbym trochę czasu NP na załatwienie sprawy serwisu. Chyba sami zauważyli że są pod ścianą. Jeżeli nic się nie zmieni to proponuję napisać list otwarty do Nikon europejskiego i do Japonii. Żeby nie być gołosłownym to należałoby zgromadzić dokumenty (papiery serwisowe, ksera kart gwarancyjnych) na których jest data zdania i odbioru sprzętu z serwisu. Żeby wszystko było czarne na białym.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

conik
    Gość

Domyślnie

Mam jeszcze pytanie ...czy padla jakas konkretna data lub tez przedzial czasu w ktorym Nikon ustosunkuje sie do problemu? Wydaje mi sie ze problem zostal dosyc jasno sformulowany...oczywiscie ze mozna pewne rzeczy doprecyzowac i uwiarygodnic ale to juz inna para kaloszy. I absolutnie nie twierdze ze jest Pan rzecznikiem Nikona....po prostu sadze ze w dobrym tonie byloby aby jakis przedstawiciel Nikona sie tu pojawil i napisal jak to wyglada z ich strony i co mozemy wspolnie z tematem zrobic.
    Ostatnio edytowane przez conik ; 03-11-2009 o 00:55

Domyślnie

Mam jeszcze pytanie ...czy padla jakas konkretna data lub tez przedzial czasu w ktorym Nikon ustosunkuje sie do problemu?
    Nie mam takiej informacji i lezy ona po stronie NP. Jak juz napisalem, nie moge wypowiadac sie za NP w jakikolwiek sposob. Jak podkreslalem, jest to w tej chwili priorytet.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Tak z ciekawości - czy uważasz Adminie (jakby nie patrzeć straciłeś swój czas), że cokolwiek ruszyłoby się bez PNS? Korporacja jaką jest Nikon podejmie jakieś kroki, wiem, że nie możesz nic mówić, bo nie jesteś przedstawicielem firmy. Tylko, że de facto: nie wiadomo gdzie, kiedy ta firma się wypowie, a tego oczekiwali ludzie. Skoro pisałeś już o tym, bodajże w piątek, to mieli czas na przygotowanie oficjalnego stanowiska.

Myślę, że w dłuższym czasie coś się zmieni na plus, skoro centrala się tym zajeła. Jak w każdej porządnej firmie. Tylko szkoda, że brak jest odzewu. Moim zdaniem bez nagłośnienia firma nie zmieniłaby nic.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Nawet jesli to stanowisko jest juz lub bedzie, czy tez go nie bedzie, moja rola sie skonczyla. Jak pisalem nie mam uprawnien do jakiejkolwiek wypowiedzi za NP i to rozumiem. Sami chca rozwiazac problem i widze jak im na tym zalezy. Krotko mowiac jak im zalezy na nas. Mowie powaznie. Bylem tam Waszym przedstawicielem i przekazalem Wasz a nie swoj glos.

conik
    Gość

Domyślnie

Pozyjom uwidim...jak mawiaja rosjanie pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziekuje za czas poswiecony w temacie.

Domyślnie

pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziekuje za czas poswiecony w temacie.
    Zrobilem to z przyjemnoscia. Mam nadzieje ze dla obustronnej satysfakcji.

Domyślnie

Dzięki Piotrku za informacje.
    Poczekajmy teraz cierpliwie na działania ze strony NP. Ostrzeżenie do nich dotarło, więc bądźmy tymi mądrzejszymi i okażmy ponownie wolę współpracy a nie walki... jeśli nic się nie zmieni, to wiemy czego się obawiają i będziemy mogli uderzyć ponownie. Mam przy okazji pytanie: czy uda się powołać jakiegoś mediatora na linii forumowicze - NP? Wiadomo, że każdy bezpośredni przedstawiciel NP zostałby na forum zlinczowany przez (niestety) sporą grupę, ale równocześnie przydałaby się osoba, która mogłaby przekazywać w tym miejscu oficjalne wypowiedzi.

Domyślnie

Odkładając w czasie, czy nawet rezygnując (?) z oficjalnego oświadczenia, Nikon Polska sam strzela sobie w kolano.
    Teraz jest ten moment, nie za tydzień/miesiąc/rok, gdy trzeba działać szybko, aby straty (finansowe i dot. wizerunku firmy) były najmniejsze.
    Zauważcie, że to wszystko dzieje się tuż przed świętami - zaraz zaczną choinki ubierać w centrach handlowych, a ludzie zaczną kupować prezenty.
    Konkurencja Nikona dostała do rąk potężna broń i jestem pewien, że w ten czy inny sposób ją wykorzysta.

Niech Nikon dalej stosuje taktykę: "mamy świadomość i podejmiemy (kiedyś) stosowne działania", a wyniki sprzedaży pod koniec roku niemiło ich zaskoczą.

Strona 2 z 23 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów