Close

Zobacz wyniki ankiety: Co polecacie?

Głosujących
54. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • D60

30 55,56%
  • D3000

24 44,44%
Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 61

Wątek: D60 czy D3000

Domyślnie

wolałbym szczerze nowy aparat. więc D3000 lub D60. Choć w jednym sklepie u mnie jest D80( tzn. była 2tyg na zamówienie z hurtowni). lecz nie wiem, czy coś się nie zmieniło. Więc co bardziej byście mi zaproponowali. D60 czy D3000. Zdjęcia bym chciał robić plenerowe, portrety, koncert, czasem jakieś sportowe. No i makro

Domyślnie

Jeśli D80 na 100% wykluczasz to z wyboru między D60, a D3000 to jednak D3000. Różnice masz w pierwszym wątku jaki wstawiłem w Twoim topiku.
    Fotografuję w myśli wszystko, co widzę - czyli moje amatorskie "arcydzieła"

Domyślnie

Jeżeli koncerty i zdjęcia sporotowe to z tym zestawem będzie ciężko. Masz ciemne szkło , dość wolne<choć bez przesady>, i krutkie...
    Makro też nie zaszalejesz choć coś tam się da.
    Tu powinieneś mieć szybkostrzelny sprzęt, dłuższy i jaśniejszy obiektyw<tu na 55mm masz f 5,6> To myślę szybko Ci będzie solą w oku w tym zestawie
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Ale sportowe, to tam raz za czas, tak samo koncerty. Sport to tylko taniec ludowy i akrobatyka/parkour, a koncerty to takie plenerowe lub czasem w jakimś pub'ie. Na razie bym chciał zacząć z obiektywem też 18-55VR, ale co polecacie potem dokupić?

Domyślnie

A później to dokupisz coś co będzie Ci służyło do Twojego stylu fotografii

Domyślnie

jak dobrze pójdzie, to jutro się przejdę do jakiegoś sklepu (MediaExpert) , może będą mieli D3000 na wystawie, i możliwość przyjrzenia się jemu, potrzymania itp. I mam jeszcze pyt. Znajomy mi mówił, żebym aparat nie kupował teraz, tylko na święta, bo wtedy będą zniżki, ale D3000 ma teraz ciągle promocję, to mi się zdaje, że nie obniżmy mu się cena. więc czy to prawda? że na święta obniżą te ceny?

Domyślnie

Oj to już pytanie do marketingowców. Generalnie większość segmentów rynkowych zmienia cenę przed Świętami, ale tu uwaga: jednym może się wydawać, że jest taniej, a tak naprawdę będzie drożej - reklama dźwignią handlu. Ja uważam, że teraz D3000 ma rewelacyjną cenę. Jak już pisałem, w Euro w promocji mają D3000 z kitem VR za 1770zł - taniej nie ma. Fakt faktem, jest to promocja czasowa, ale jest. Ciężko napisać co i w jakich cenach będzie na Święta. Jedno jest pewne - nie wszystko będzie w "promocji".

Domyślnie

No i co z tego, że mój D60 ma czyszczenie matrycy. Przy zmianie obiektywów i tak wpadnie ci niejeden paproch, z którym sobie ta trzepaczka nie poradzi. Już nie raz dmuchałem gruchą i dopiero pomagało. Być może - paprochów jest mniej w porównaniu ze sprzętem gdzie opcji czyszczenia matrycy nie ma, ale nie przesadzajmy w druga stronę. W menu obok funkcji "czyszczenie matrycy" powinna się również znaleźć 'Uruchom gruchę"
    A poza tym - mi na obecną chwilę D60 w zupełności wystarcza i tak mam świadomość, że nie znam di tej pory jego wszystkich możliwości, więc nie wypowiem się który model lepszy. Jeśli jednak mogę coś powiedzieć od siebie - co nie jest oczywiście regułą to co napiszę - ale to, że D60 przestali produkować o niczym nie świadczy. jak wszedł na rynek D5000 okazało się, że nie jest wolny od wad wieku dziecięcego i masowo wracał do serwisu. D60-tka po dłuższym czasie jej produkcji takich wpadek nie miała.
    N

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szupil Zobacz posta
    Znajomy mi mówił, żebym aparat nie kupował teraz, tylko na święta, bo wtedy będą zniżki, ale D3000 ma teraz ciągle promocję, to mi się zdaje, że nie obniżmy mu się cena. więc czy to prawda? że na święta obniżą te ceny?
    hehe, dobre, który sprzedawca w okresie żniw w handlu będzie obniżał ceny. Uśmiałem się
    N

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów