Close

Strona 30 z 32 PierwszyPierwszy ... 202829303132 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 320
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Z ciekawości Shaolin - ile kosztowała, jeśli pamiętasz orientacyjnie wymiana migawki w Twoim body lub co tam ewentualnie kojarzysz ile wyniosło? Wyminiałeś tam bo wygodniej, chciałeś zostać testerem czy nie chciałeś posyłać sprzętu do stolicy?
    Pozdrawiam

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FixationUK
    TOTAL: £212.73 Plus VAT / £244.64 inc VAT @ 15%
    W tym 110gbp usluga serwisowa (bo dawno po gwarancji)+czesci:
    Cytat Zamieszczone przez FixationUK
    APERTURE MECH £28.45
    SHUTTER £49.92
    SQ UNIT £24.36
    Czyli razem ~1200pln ale tym sposobem mam pieknie wyczyszczony i pieknie smigajacy D70s z praktycznie zerowym przebiegiem

Dlaczego tam? Bo nie chcialem tracic czasu (mam czym focic, ale po prostu wolalem nie ryzykowac ) i jechalem akurat do UK wiec przy okazji skorzystalem z ich uslug i jestem w 4734824% zadowolony. Jedyny blad jaki popelnilem to zle sie okreslilem bo powiedzialem, ze wyjezdzam 14 i ze musi byc zrobione do 13, a gosciu napisal ze ma byc zrobione na 13 wiec tak naprawde od oddania do naprawy minal ~tydzien ale sama czynnosc naprawy trwala tyle ile powiedzialem bo 13tego bylem u nich zeby sprawdzic co zrobili i gosciu powiedzial, ze wlasnie do niego (mojego aparatu) siada technik. Ale nie ma problemu, zeby umowic sie np na drugi dzien jezeli komus zalezy na czasie.
    Ostatnio edytowane przez shaolin ; 01-11-2009 o 12:26

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Jasna sprawa, jak ktoś lubi i jest zżyty z D70s. Też jakoś b. lubię to body od D80, choćby za to, że większe. Same części nie są drogie, jakby tak mieć dostęp to w nieautoryzowanym serwisie taniej można wymienić teoretycznie. Cena robocizny, myślę, że za tych parę elementów w Polsce mogłoby wyjść podobnie. SQ Unit - co to za element? Czyli test się powiódł .
    Pozdrawiam

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Nie wiem co to SQ Unit, a nie pytalem bo nie mialem glowy do tego (serce mi drzalo jak odzyskiwalem mojego D70s, ktory byl niezywy przez ponad 5 miesiecy). Zzyty jestem bardzo - dlatego wolalem dac 1200 za mojego, niz 1000 za jakiegos przemacanego z Aledrogo z kreconym licznikiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bo. Zobacz posta
    no chyba, że NP to nie przedstawiciel korporacji, a po prostu firma "krzak", która z Nikonem ma jedynie handlowe relacje.
    To firma, która ma z Nikonem handlowe relacje. Moim skromnym zdaniem trzeba im dowalić na tyle, żeby Japończyki się tak mocno wkurzyli, żeby zerwali z nimi współpracę. Na pewno w tym kraju znajdzie się niejedna firma, która przyjmie zobowiązania NP. Albo chociaż pojawi się nowa, przez co zabierze wyłączność NP na Polskę.

Cytat Zamieszczone przez jpyt Zobacz posta
    1. Od lat problemy z serwisem - ludzie skarżą się na forach, Nikon o tym wie, ale ma w d..... w duszy
    2. Przelewa się szala goryczy - powstaje PolishNikonService - ale wiele się nie zmienia
    3. Optyczne.pl piszą o PNS, jest jakiś ruch ale dalej taki sobie - jedno co się zmienia to Nikon zamiast milczeć lub zamiast stawić czoła problemowi, to zaczyna działać metodami rodu z PRL-u
    4. PNS to wytyka, Optyczne.pl to wytykają
    5. My w Polsce bardzo jesteśmy wyczuleni na PRL więc .... wzburzenie ludzi, którzy do tej pory byli obojętni wobec tematu, sięga zenitu
    6. Finał - aktualnie sprawa jest na absolutnie wszystkich format sprzętowych (wpiszcie w Google PolishNikonService a sami zobaczycie), jest na wykopie, jeszcze kilku innych portalach i po prostu ruszył efekt domino. A to na pewno jeszcze nie koniec.
    HA! Czas zapłaty nadszedł
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    W tym 110gbp usluga serwisowa (bo dawno po gwarancji)+czesci:

Czyli razem ~1200pln ale tym sposobem mam pieknie wyczyszczony i pieknie smigajacy D70s z praktycznie zerowym przebiegiem

Dlaczego tam? Bo nie chcialem tracic czasu (mam czym focic, ale po prostu wolalem nie ryzykowac ) i jechalem akurat do UK wiec przy okazji skorzystalem z ich uslug i jestem w 4734824% zadowolony. Jedyny blad jaki popelnilem to zle sie okreslilem bo powiedzialem, ze wyjezdzam 14 i ze musi byc zrobione do 13, a gosciu napisal ze ma byc zrobione na 13 wiec tak naprawde od oddania do naprawy minal ~tydzien ale sama czynnosc naprawy trwala tyle ile powiedzialem bo 13tego bylem u nich zeby sprawdzic co zrobili i gosciu powiedzial, ze wlasnie do niego (mojego aparatu) siada technik. Ale nie ma problemu, zeby umowic sie np na drugi dzien jezeli komus zalezy na czasie.
    W Krakowie na Czapskich kasują za migawkę z 600-800.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Przeciez Nikon to nie usanski wywiad - raczej nie sledzi wszystkich maili wysylanych w PL zeby zobaczyc czy ktos Ci odpisal - wiec pisanie o strachu jest tutaj troche na wyrost
    chyba źle kolegę zrozoumiałeś... chodzi o to, że inne portale schowały głowę w piasek, niezauważając problemu w obawie przed gniewem wielkiego reklamodawcy pokazując tym samym również i swoją "niezależność". Przecież znacznie poczytniejszym tematem jest nowa książka wydawnictwa xxx, którą rzadko kto się zainteresuje aniżeli ogólnopolski problem z serwisem światowego potentata branży foto i męki tysięcy posiadaczy ich produktów zmuszonych do skorzystania z serwisu...
    Powtórzę po raz kolejny i w ich przypadkach - "klient płaci, klient wymaga"... przykre? ale niestety prawdziwe...
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 01-11-2009 o 13:10
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Juz o tym myslalem i nawet wpadlem na jeszcze lepszy pomysl (ktorego nie zdradze).
    Na razie jednak moj i kolegow sprzet dziala sprawnie, wiec nie mozna przeprowadzic "badania".

I wszystko na temat.
    Doradzałbym by nie dopuszczać się prowokacji, zarząd serwisu to nie głupki, pewnie w ramam poprawy wizerunku "wdrożyli" czujność. POLSCHNIKONSVISNIKOM z opisami kontaktów z serwisem nikona jest wystarczającą nośny.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-11-2009 o 13:17 Powód: lit. ("żarząd")

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Artur ja mowie o samym odpisaniu na maila (chocby w stylu 'dzieki za info ale bujaj sie') a nie o tym, ze reszta nie zrobila jak optyczne bo cos tam (czyt. ze strachu)

Domyślnie

Popieram.
    Kiedy strona zostanie już przetłumaczona na j.angielski, wrzuciłbym link do kilku for zagranicznych, np: nikonians.org, photo.net itp.

A skoro portale nie chcą problemu zauważyć, to może zalejemy im skrzynkę pocztową mailami z prośbą o wpisanie newsa o PNS.
    Jeśli taki fot...... .pl dostanie 300 maili z prośbą o wrzucenie takiej informacji, to może coś zadziała
    Ostatnio edytowane przez mini21 ; 01-11-2009 o 13:17

Strona 30 z 32 PierwszyPierwszy ... 202829303132 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów