Close

Strona 18 z 32 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lisekluk1 Zobacz posta
    a to już krok od tego aby zauważył ją ktoś z japoni.

a to jeszcze nikt nie rozeslal linka do oddzialow N na calym swiecie???

blad.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Na co?
    Są konkretne zarzuty przedstawione przez ludzi, którzy podpisali się pod nimi z imienia i nazwiska. NP może się do nich ustosunkować, przedstawić swoje stanowisko np w sądzie jeżeli uważa że są krzywdzące.
    Ja uważam że im większy szum, im większa presja tym lepsze efekty to może odnieść.
    Myślisz, że w jakiś sposób pomorze, jeśli obecny wątek rozwinie się do poniedziałku do 100 stron? Co to za szum? Kilku użytkownikom form niepotrzebnie adrenalina podskoczy i nic więcej, a sam wątek stanie się bałaganem kłótni między użytkowniami, co będzie o nim i o nas źle świadczyć. Pojawiła się strona internetowa, miałeś kontakt z serwisem to opisz to tam (zaraz sam mam zamiar to zrobić) i tyle. Optyczni opisali strone, nie zdziwię się jeśli zaraz pojawi się ona u fotopolis. Chyba o to nam chodziło!
    Piotr jedzie w poniedziałek i znając jego podejście do spraw (choć znam go tylko z forum) nie będzie rozmawiał z sekretarką czy majstrem, a kimś z kierownictwa. Jest weekend i serio można trochę odpuścić. W poniedziałek poznamy stanowisko firmy, to już niedługo. Bez niego nic konstruktywnego tu nie powstanie.

PS. nie traktuj proszę mojej wypowiedzi zbyt indywidualnie, po prostu byłeś "pierwszy z góry o tych poglądach", a sam mój wpis tyczy ogólnego niepotrzebnego rozrastania się wątku i bezsensownych kłótni.

edit: zanim odpisałem, to już się wszystko pozytywnie roztrzygnęło
    Ostatnio edytowane przez kaktus ; 30-10-2009 o 12:39 Powód: dopiska
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Domyślnie

Ode mnie napisze ze akcja ODNIOSLA SKUTEK, zwrocono uwage na problem,
    Strona opisuje przeszłe zdarzenia, jeżeli od wczoraj, dzisiaj, czy jutra serwis Nikona w Polsce stał/stanie się nagle najlepszy na świecie to kompletnie nic to nie zmienia. Ludzie zostali już tak potraktowani i mają prawo to opisać. Jak postępowanie serwisu Nikona się zmieni to pojawią się wpisy pozytywne, albo strona przestanie być aktualizowana.

Piszę to jako osoba, która potencjalnie myśli o wydaniu paru tysięcy złotych na sprzęt Nikona. Jedyne co mnie stopuje to właśnie krótka gwarancja i beznadziejny serwis, dlatego od samego początku śledzę PNS.
    Ostatnio edytowane przez llama ; 30-10-2009 o 12:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    . Niech tylko uda się coś zrobić, zmienić, to już będzie fajnie.
    Ale nie rozumiem jednego - w jakim celu na owo spotkanie, niby dyskusji o poprawie sytuacji w serwisie - zapraszany jest właściciel forum? Czy Piotr powie im coś nowego? Czy Piotr zasugeruje im jakie inwestycje poczynić , co zmienić, na co zwrócić uwagę?
    Czy Nikon Polska od wczoraj dopiero dostaje sygnały nieudolności swojego serwisu? Dopiero teraz zaczął słuchać co mają do powiedzenia niezadowoleni klienci, posiadacze sprzętu nierzadko za kilkadziesiąt tysięcy złotych?
    Chyba oni sami wiedzą co trapi ich serwis, ich pracowników, ich park masyznowy więc co to spotkanie ma niby zmienić bo jakoś kompletnie to do mnie nie dociera?
    Nie zmienia to sytuacji, że życzę powodzenia na rozmowach i z zaciekawieniem oczekuję ich finału...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-10-2009 o 14:02 Powód: pis. ("ów spotkanie")
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Kaktus nie jest moim celem bicie piany na temat działania serwisu. Wielokrotnie juz zostało to na forum opisane. Do tego powstała ta strona.
    Pisanie w wątku na 100 dotyczy bardzo szybkiej reakcji i stanowiska Forum.
    Dobrze, że p. Piotr będzie miał możliwość porozmawiania z NP i wysłuchania ich stanowiska. Ale w żadnym stopniu ne powinno to ograniczać patrzenia im na rękę i każde ich potknięcie powinno być opisane. Niech się w końcu zaczną starać.
    Tak czy owak ja rozpoczynam weekend i życzę wszystkim samych łatwych i przyjemnych tematów.
    Do zobaczenia w tym wątku w poniedziałek.
    Ostatnio edytowane przez pil74 ; 30-10-2009 o 12:48
    nic...

Domyślnie

docxxx sorry za przekręcanie nicka

pebees
    Gość

Domyślnie

W sumie racja, Ciebie powinni zaprosić
    Ty sobie pokpiwasz, ale nowart ma trochę racji - Piotr przecież sam pisał, że serwis jest ok, nigdy nie miał problemów itp. Według Piotrka serwis jest przecież OK.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pil74 Zobacz posta
    Tak. Zajął je zdecydowanie za szybko w mojej ocenie. Nie twierdze tym samym , że p. Piotr jest stronniczy.

Jest problem. Jest stanowisko jednej ze stron to powinno być i z drugiej strony, a nie prośba żeby przestać robić burzę. Mając oba stanowiska tylko wówczas można wypracować jakieś porozumienie. Do tego czasu nie ma o czym rozmawiać, czekać na coś itp.

Dokładnie.

Z powodu pewnych powiązań Piotr stanął w bardzo trudnej sytuacji, sutyacji, która postawiła go przed wyborem, wybrał jak wybrał, nie mnie to oceniać.

Jednakże, Nikon Polska miał tyle czasu na wyrażenie opinii, że hoho. Jeśli odniesieniem skutku nazywamy blokadę linkową, to mam ogromne wątpliwości w takie rozwiązanjie sprawy i poprawienie czegokolwiek.

pozdrawiam
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

fIlek, mnie nie mają po co zapraszać bo u mnie w domu obowiązuje wolność słowa. Każdy może sobie psioczyć na Nikona/Canona i inne dziadostwo ile zapragnie a druga strona ma prawo do obrony swojego ulubieńca
    Ciekawe czy zaprosili też szanownego twórcę strony która tak ich ubodła? Ciekawym czy zaprosili właścicieli innych - domyślam się znacznie poczytniejszych od tego forum - popularnych stron o tematyce foto , np. optyczne i parę innych, które ośmieliły się opublikować informację o całej tej sytuacji, będącej tak bardzo nie na rękę NP... ??

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Ty sobie pokpiwasz, ale nowart ma trochę racji - Piotr przecież sam pisał, że serwis jest ok, nigdy nie miał problemów itp. Według Piotrka serwis jest przecież OK.
    no i tyle w temacie...
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 30-10-2009 o 12:59
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

W sumie racja, Ciebie powinni zaprosić
    fIlek, ani nowarta, ani admina.. Bo żadna z tych osób raczej nie wie co jest powodem takiej pracy serwisu.
    Napisz obiektywnie - co niby Piotr ma im powiedzieć?

- Panowie, moi użytkownicy psioczą na serwis. Coś z tym zrobicie?

To?

Przecież to tak jakby zaprosić Ciebie czy mnie... bez sensu...

Administrator forum Nikona nie jest w tej sprawie stroną. Taka rozmowa NIC nie zmieni. Obym sie mylił...

Zaczynam mieć podejrzenia, że nikon Polska jest też nieudolne... jak serwis.
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 30-10-2009 o 12:57

Strona 18 z 32 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów