Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie Windows 7 który?

Witam serdecznie mam pytanie odnośnie wersji 64 czy 32 bity dla fotografa jak to w ogóle ma jakieś znaczenie. Przy piwie a wiecie jak to jest przy nadmiernych ilościach wczoraj staraliśmy się przeforsować zalety 64 w stosunku do 32 . A jakie jest wasze zdanie jaka wersje zakupić?

pebees
    Gość

Domyślnie

Rozwój podąża w kierunku 32 czy 64 bitów? No właśnie. Dlatego, jeśli tylko sprzęt pozwala - 64 bity.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Sprzęt pozwala i tak na 4gb ramu pracował xp. może czas na fajerwerki.

Oszczędny w słowach Awatar Crowley
    Miasto
    Wyszków/Gdańsk

Domyślnie

32 bitowa wersja działa z 4GB RAM ale i tak nie potrafi ich poprawnie zaadresować. Żeby w pełni wykorzystać te 4 gigabajty trzeba zainstalować system 64 bitowy. Dodatkowo 32 bitowy system w ogóle nie będzie widział więcej niż 4GB, więc odpada możliwość rozbudowy. Win7 x64 ma ograniczenia w zależności od wersji (Starter tylko 2 GB, Home basic 6, Home Premium 16, a wyższe 192 (u nas dostępne są chyba tylko od Home Premium z górę, więc problem praktycznie odpada).
    Natomiast jeśli chodzi o wersję, to Professional ma ten bajer, że posiada zainstalowany... Windows XP SP3, w razie gdyby trzeba było coś starszego odpalić. Poza tym nie ma w nim chyba jakichś bardziej przydatnych dodatków, więc gdybym miał kupować, to pewnie padło by na 64 bitową Siódemkę Home Premium.
    Swoją drogą wczoraj instalowaliśmy u kolegi 7 Professional i pierwsze wrażenia są jak najbardziej pozytywne. Sporo żwawszy od Wiśty. Ja planuję przesiadkę w tym tygodniu, zobaczymy co z tego będzie.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

W wersji BOX przy instalacji jest możliwy wybór czy to wersji 32 czy 64bitowej, więc jak nie będzie wszystko hulało na 64bitowej to można przeinstalować ;] Tylko kosztuje dwa razy tyle co OEM, ale jeśli bym się zdecydował to raczej na BOXa w wersji Home Premium 64bity.

Domyślnie

Pozwolę sobie zadać lamereskie pytanie... Czy możliwość zainstalowania wersji 64 bitowej wiąże się z posiadaniem jakiś konkretnych podzespołów w komputerze?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrpawcio Zobacz posta
    Pozwolę sobie zadać lamereskie pytanie... Czy możliwość zainstalowania wersji 64 bitowej wiąże się z posiadaniem jakiś konkretnych podzespołów w komputerze?
    Tak. Procesora 64 bitowego.
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Piszecie Windows 7 Professional to jest Ultimate? Już się gubię w tych windach.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Home Premium, Professional, Ultimate - Takie są dostępne u nas na rynku.

Tutaj masz porównanie wszystkich wersji Link
    Ostatnio edytowane przez Articool ; 24-10-2009 o 11:33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Piszecie Windows 7 Professional to jest Ultimate? Już się gubię w tych windach.
    http://www.microsoft.com/windows/win...e/default.aspx

Cytat Zamieszczone przez Crowley Zobacz posta
    Win7 x64 ma ograniczenia w zależności od wersji (Starter tylko 2 GB, Home basic 6, Home Premium 16, a wyższe 192 (u nas dostępne są chyba tylko od Home Premium z górę, więc problem praktycznie odpada).
    Chętnie bym poczytał źródło tych rewelacji.

Cytat Zamieszczone przez Crowley Zobacz posta
    Natomiast jeśli chodzi o wersję, to Professional ma ten bajer, że posiada zainstalowany... Windows XP SP3, w razie gdyby trzeba było coś starszego odpalić.
    To też jest bardzo ciekawe. Poczytaj: http://www.microsoft.com/windows/win...s-xp-mode.aspx

Hint: wirtualizacja.
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów