Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28
    D800, N14-24f2.8, N24-70f2.8 SB-900

Domyślnie

Od kilku miesięcy używam win7 x64 do obróbki zdjęć - i wiem że to najszybsze rozwiązanie jakie oferuje nam MS. Odpowiednio zoptymalizowany win7 x64 z photoshopem cs4 x64 daje na prawde wydajne efekty .
    JN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yakoop Zobacz posta
    Od kilku miesięcy używam win7 x64 do obróbki zdjęć - i wiem że to najszybsze rozwiązanie jakie oferuje nam MS. Odpowiednio zoptymalizowany win7 x64 z photoshopem cs4 x64 daje na prawde wydajne efekty .
    A ja bym chcial w koncu zobaczyc gdzies porownanie wydajnosci miedzy jakims XP 32-bit z Shopem 32-bit, a Win7 64-bit z Shopem 64. Jakos dotychczas nikt chyba nie pokusil sie o taki test na takim samym sprzecie, a to chyba dosc istotne, zeby "zwirtualizowac" te wydajnosc. "Szybszy" -- malo kiedy znaczy tyle samo dwoch roznych ludzi. Oczywiscie mowie o tescie, w ktorym udzial bierze tylko procesor i pamiec, bo wiadomo ze operacje dyskowe raczej niewiele przyspiesza (jesli w ogole).
    Tez mysle o przesiadce na Win7 64-bit, ale nie zrobie tego zanim nie pojawi sie 64-bitowa wersja Nikon Capture, bo w zasadzie tylko podczas pracy z tym programem, czekam na komputer. Photoshop, InDesign, czy inne, pracuja normalnie i na ich efekty dzialania nie musze czekac, zebym z kolei potrzebowal iles tam szybszego systemu.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Sam chetnie zobaczylbym taki test. A niedlugo jak zainstaluje 7ke na moim macu to pewnie tez potestuje jak wyglada praca w PS na obu systemach. Ale to z czystej ciekawosci bo skakanie miedzy systemami mnie nie jara a osx jest dla mnie po prostu przyjemniejszy w codziennej pracy
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

Czy ta wersja 64bit windowsa 7 wymusza instalowanie oprogramowania 64bitowego?
    Ostatnio edytowane przez sradek ; 24-10-2009 o 15:06
    S5 pro, S8mm, T17-50 2.8mm, N35mm 1.8, N50 1.4D, N85 1.8D, 10-20 sigma, nikon D7100
    https://radoslawsobik.pl/

Domyślnie

Stig, dla mnie szybszy znaczy tyle, że otwieram duży tiff i miele go stworzoną przez siebie akcją. Różnica kilku sekund w porównaniu z wersją 32bit (niestety na viscie). Operacji dyskowych rzeczywiście nie przyspiesza, jednak pozwala na zainstalowanie np. 8gb czy 16gb ramu i użycie go (np. w polowie) jako ramdysku (mimo ze temp photoshopa tez jest przechowywany w ram'ie to przechowywanie aktualnie obrabianych zdjęć też przyspieszy czas zapisu). Pomijajac fakt przechowywania tam np. temp'a firefoxa, ktory wtedy otwiera sie w niecale 0.5s . Niebawem przeprowadze takie testy... jak tylko sezon slubny mi sie skonczy.
    JN

Domyślnie

Stig, dla mnie szybszy znaczy tyle, że otwieram duży tiff i miele go stworzoną przez siebie akcją. Różnica kilku sekund w porównaniu z wersją 32bit (niestety na viscie).
    Jesli akcja trwa kilkanascie sekund, to te kilka sekund, to jest duzo, ale jesli np. dwie minuty -- to raczej psu na bude. No i tego wlasnie nie napisales -- te kilka sekund roznicy to w stosunku do jakiego sumarycznego czasu?

Operacji dyskowych rzeczywiście nie przyspiesza, jednak pozwala na zainstalowanie np. 8gb czy 16gb ramu i użycie go (np. w polowie) jako ramdysku
    Takie rzeczy akurat mozna i pod XP zrobic, z dodatkowym, darmowym programikiem. Co prawda po XP trzeba przezynaczyc caly nadmiarowy (w stosunku do 4 GB) RAM na ten RAM dysk, ale generalnie wielkiej roznicy i tak nie bedzie, bo 4 GB i tak wystarcza (jak na razie).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sradek Zobacz posta
    Czy ta wersja 64bit windowsa 7 wymusza instalowanie oprogramowania 64bitowego?
    Nie. 64bity są kompatybilne wstecz.
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Góra/Wrocław

Domyślnie

Ostatnio wywaliłem Viste w pierony i się zastanawiam jaki system zakupic pozwólcie więc że sie podepnę pod temat bo mam trochę wątpliwości w związku z tym co już napisaliście:

Cytat Zamieszczone przez Gusioo Zobacz posta
    Tak. Procesora 64 bitowego.
    Intel E8400 styknie?

Cytat Zamieszczone przez Gusioo Zobacz posta
    Nie. 64bity są kompatybilne wstecz.
    Czyli PS CS2 będzie śmigał ok?

NX2 w siódemce jakoś się przymuli w stosunku do NX2 w Viście??
    na Viście przy 4MB RAM (czyli de facto 3,52 bo tyle pokazywał system) działał ok jak na moje potrzeby

No i jak z kalibrowaniem monitora? NEC Spectraview Profiler + eyeone display2 będzie kompatybilny?
    Pytam bo np. w viście mi odmówił zainstalowania oprogramowania do neostrady a nie chcę wydać 4 stów żeby się potem okazało że nie da rady skalibrować monotora.

Jak macie jakieś doświadczenia to piszcie
    +RIP+ Nikkor stopiątka tu spoczywa... wypadł z torby... tak bywa +RIP+

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Laku Zobacz posta
    Intel E8400 styknie?
    Tak.

Cytat Zamieszczone przez Laku Zobacz posta
    Czyli PS CS2 będzie śmigał ok?
    Tak (pod warunkiem, że jest kompatybliny z W7).
    "Being a champion is redefining what's humanly possible."
    Lance Armstrong | Blog Rowerowy | Flickr.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów