Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elanek Zobacz posta
    Nie przekomarzam się z Wami, tylko szukam rozwiązania dla siebie, ew. sposobu na połączenie funkcjonalności PSa i wspaniałych efektów z NX2, jak się nie da to trudno.
    Ja widze rozwiazanie dla Ciebie -- rob w JPGach. Nie bedziesz musial konwertowac NEFow z NXa do JPGa, bo juz bedziesz mial odpowiednie kolory, a wszystko inne (nooo... oprocz ekspozycji) dobeblasz w Shopie lub ACR. Tyle tylko, ze na etapie focenia bedziesz musial pilnowac WB.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

kolega mi profile zrobił do trzech puszek i miały wyglądać nawet a la C5D, ale jakoś nie wyglądały na C5D i były dla mnie nie do przyjęcia
    trial LRM się skończył... (PSE i PS też)
    kolega dalej struga na swoim, efekty są zauważalnie lepsze
    A PSa i tak musze kupić...
    Jak musisz PS kupic to jednak proponuje dobrze podlubac przy profilach
    bo obrana droga NX plus ACR to jest jednak bez sensu bo po drodze ucieka ci mnostwo informacji ktore moze bys pozniej chcial wykorzystac
    ja jednak wole wstepna obrobke (a czasmi tylko i wylacznie bo juz nic wiecej nie trzeba) na LR
    bo to silnik ten sam a jednak lepiej sie korzysta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Ja widze rozwiazanie dla Ciebie -- rob w JPGach. Nie bedziesz musial konwertowac NEFow z NXa do JPGa, bo juz bedziesz mial odpowiednie kolory, a wszystko inne (nooo... oprocz ekspozycji) dobeblasz w Shopie lub ACR. Tyle tylko, ze na etapie focenia bedziesz musial pilnowac WB.
    Dziękuję , będę robił w NEF. Konwersja zajmie mi mało czasu, po to mi pewnie NX2 zostanie
    W razie czego będę dłubał, jeśli nie to skonwertuję - parę minut i po bólu.

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    Jak musisz PS kupic to jednak proponuje dobrze podlubac przy profilach
    bo obrana droga NX plus ACR to jest jednak bez sensu bo po drodze ucieka ci mnostwo informacji ktore moze bys pozniej chcial wykorzystac
    ja jednak wole wstepna obrobke (a czasmi tylko i wylacznie bo juz nic wiecej nie trzeba) na LR
    bo to silnik ten sam a jednak lepiej sie korzysta
    Idealny byłby profil: "NX2"

Dzięki za rady.
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Idealny byłby profil: "NX2"
    No taki to bedzie ciezko, ale mozesz porobowac zeby miec kilka/nascie profili pod najczesciej uzywane/zastawane warunki swietlne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    No taki to bedzie ciezko, ale mozesz porobowac zeby miec kilka/nascie profili pod najczesciej uzywane/zastawane warunki swietlne
    byłoby idealnie, ale mi nie szło...
    z trialami PE7, LRM i CS4 dostawałem szału
    ech...
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów