Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.Łódzkie

Domyślnie Egzemplarz demonstracyjny

Dziś znalazłem egzemplarz 14-24 który mi pasuje pod względem ff/bf. Oczywiście dziś były testy a jutro zamierzałem sfinalizować transakcję..., ale...przy wkładaniu do pudełka zauważyłem że na wewnętrznej stronie pudełka jest czerwony stempel EGZEMLARZ DEMONSTRACYJNY (lub obiektyw demonstracyjny).
    Czy spotkaliście się z takim sprzętem? Zaznaczę że sklep jest sieciowy i ostatnio w każdym sklepie pojawiły się te obiektywy... mam nadzieję że to nie jest jakaś teoria spiskowa
    F, D, SB i conieco do nich

Domyślnie

Ja mam tak w D300s - podobno pierwsze partie i niektóre dostarczane do sklepów tak mają.

Domyślnie

Ja sie nigdy nie spotkalem z taka pieczatka na pudle od aparatu/obiektywu. Ale na logie, taki sprzet mogl byc wystawiony na forum publicum i kazdy mogl sobie go obejrzec, pomacac, itd., a to juz zapala u mnie w glowie czerwona lampke. Imo sprawa do wyjasnienia.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Oszczędny w słowach Awatar szela
    Miasto
    Dublin/Żory

Domyślnie

Ja też kiedyś rzuciłem się jak jakiś zwierz na obiektyw i to na stoisku na targach fotograficznych, bo był o 25% tańszy niż gdziekolwiek indziej!!!!
    Kiedy w końcu porwałem go z regału i podpinałem do puszki moja kobieta pokazała mi napis EGZEMPLARZ DEMONSTRACYJNY!!!
    Na tyle ile umiałem stwierdzić na miejscu wszystko było z nim spoko, ale pan po zapytaniu gdzie,jak, kiedy i co??? Odpowiedział:
    Obiektyw ma 4 miesiące ale był obwożony przez ten czas po kilku krajach, po targach fotograficznych! Gwarancja na obiektyw była oczywiście krótsza oczywiście o te 4 miechy!
    Jeśli masz okazje po dokładniejszych oględzinach i próbnych zdjęciach go oddać (np.5 dni na zwrot czego ten pan nie mógł mi zapewnić) to bierz jeśli jest na prawdę dużo tańszy!
    Pozdrawiam

Domyślnie

Na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się: kupujesz obiektyw dużo taniej, z pewnego źródła, masz na niego gwarancję. To, że macany, nie zmienia niczego i moim zdaniem nic nie znaczy. Jak ma się coś zepsuć, to albo już by się zepsuło, albo zgodnie z prawem murphyego zepsuje się zaraz po upływie po gwarancji

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.Łódzkie

Domyślnie

Chmmmm.... czerwona lampka to i mnie gdzieś się zapala... i gaśnie. Obiektyw nie jest tańszy 6666 stoi na półce w FJ. Z wyglądu jest jak nówka... bagnet wyglądał na nieużywany... gwarancja normalna... no ale napis zobaczyłem dopiero jak go pakowałem i zamykano sklep
    Już sam nie wiem co myśleć...
    F, D, SB i conieco do nich

Domyślnie

Eee, jak nie jet tańszy to chromol to

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Pracuję w jednym z wielu salonów sieciowych firmy, w których sprzedajemy między innymi sprzęt fotograficzny.
    W miesiącu wrześniu dostaliśmy całą partię D3000 i D5000 z informacją na pudełku oraz na kartach gwarancyjnych, że produkt jest demonstracyjny. Zwróciliśmy się do naszego PM aby wyjaśnił sprawę w Nikonie.
    Stanowisko Nikon Polska było jednoznaczne - produkt jest fabrycznie nowy, objęty normalną 12-miesięczną gwarancją. Po tej informacji cyknąłem fotę jednym z aparatów, by sprawdzić w Exifie czy ktoś czasem się już nim nie bawił. Okazało się, że albo rzeczywiście puszki są nowiusieńkie albo Nikon (tego się już nie dowiemy) nas zrobił w balona i ma sposób na resetowanie liczników swoich body.
    Skłaniałbym się raczej ku pierwszemu, bo przeglądnąłem kilka modeli fabrycznie zapakowanych i nie dopatrzyłem się żadnych śladów użytkowania.
    W obiektywach Nikona nie natknęliśmy się na pieczęci "demonstracyjne"
    Ostatnio edytowane przez Meriox ; 12-10-2009 o 22:47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Paśnik Zobacz posta
    kupujesz obiektyw dużo taniej
    Ale kolega nie napisal nigdzie, ze kupuje taniej - ba, teraz widze, ze napisal w ostatnim poscie, ze cena normalna.

Cytat Zamieszczone przez Przemek Paśnik Zobacz posta
    To, że macany, nie zmienia niczego i moim zdaniem nic nie znaczy.
    Jak dla mnie znaczy

Cytat Zamieszczone przez Klatka Zobacz posta
    Z wyglądu jest jak nówka... bagnet wyglądał na nieużywany... gwarancja normalna... no ale napis zobaczyłem dopiero jak go pakowałem i zamykano sklep
    Moze ostal sie jakis na magazynie co go nie wystawili na macanke. Ja jednak szukalbym szkla bez takiego stempelka. Skoro cena niczym sie nie rozni od szkiel calkowicie nowych to po co ja mam brac sprzet powystawowy?
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Spoko spoko jak napisał Meriox, który zapewne pracuje w tej samej firmie co ja, To jest całkiem nowy sprzęt!! Bez obaw taka gafa Nikon Polska.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów