Close

Strona 7 z 29 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 288

Domyślnie

A czy tylko mi się tak wydaje czy wam też Lightroom do kitu wyciąga niedoświetlenia/prześwietlenia i podbija troszku szumy (w stosunku do Capture NX) Fakt że kolorki jakoś ujażmiłem profilem D2X z lekką korekcją, ale "exposure" działa znacznie gorzej niż w NX czy jakimś Rawshooter, Raw Therapee..

Oszczędny w słowach Awatar yogur
    Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Wywołuje i JPG już nie ruszam. Jak dalej ruszam w innym programie to DNG.

Oszczędny w słowach Awatar buntux
    Miasto
    Płock
    Wpisów
    1

Domyślnie

A czy ktoś miał problem, że po wywołaniu NEF w LR2 i eksportu do JPG, na stacjonarnym odtwarzaczu np. wbudowany USB w TV LCD zdjęcia w formacie JPG się nie pojawiają. Sprawdzałem innym programem np. CX i tam po eksporcie jest wszystko w porządku.
    Próbowałem usuwać EXIF-a z JPG-ów wyeksportowanych z LR2, ale nie pomogło.
    XT4 + X100F + D750 (Sprzedane: Z6, F100 || Posiadane, ale nieużywane: D300s)

Oszczędny w słowach Awatar yogur
    Miasto
    Tczew/Trójmiasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buntux Zobacz posta
    A czy ktoś miał problem, że po wywołaniu NEF w LR2 i eksportu do JPG, na stacjonarnym odtwarzaczu np. wbudowany USB w TV LCD zdjęcia w formacie JPG się nie pojawiają. Sprawdzałem innym programem np. CX i tam po eksporcie jest wszystko w porządku.
    Miałem kiedyś coś takiego i o ile dobrze pamiętam to była kwestia zaznaczonego sposobu kompresji JPG (liniowe, progresywne, czy jakość tak) - nie mam teraz dostępu do LR - wieczorkiem sprawdzę i dam zanać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buntux Zobacz posta
    Nie wiem czy to wina LR2 ale u mnie, po nagraniu wyeksportowanych jpgów w full rozmiarze, mój odtwarzacz DVD Onkyo nie chciał czytac wszystkich jpgów, tak jakby wieszał się. Kiedy z tych jpgów porobiłem wglądówki w przetwarzaniu wsadowym Irfan View o rozdzielczości identycznej do rozdzielczości TV LCD- było OK. Ale nie off topujmy w tym wątku, czy ktoś namierzył w googlach jeszcze jakieś zasoby presetów?
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

takie głupie pytanie, gdzie zmienia się język w lightroomie, bo po dodaniu presetów i wyłączeniu lightrooma następnego dnia zmienił mi się język na angielski, a miałem po polsku :/
    Nikon D7100 + NIKON NIKKOR AF-S 17-55 f/2.8 + Nikon D70S + NIKON NIKKOR 18-105

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez root21 Zobacz posta
    takie głupie pytanie, gdzie zmienia się język w lightroomie, bo po dodaniu presetów i wyłączeniu lightrooma następnego dnia zmienił mi się język na angielski, a miałem po polsku :/
    Nie powielaj tematu, skoro założyłeś wątek w tej samej sprawie.
    MarcinWilk

Domyślnie

Jezyka to sie nigdzie nie zmienia bo LR jest tylko w wer. angielskiej
    to comiales to jakas nakladka
    inna sprawa ze majac jakis problem z programem najlepiej uderzyc do supportu
    adobe reaguje na pytania szybko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez root21 Zobacz posta
    ustaw jezyk domyślny a nie angielski i powinno byc ok.
    D800 2xD700 14...200 f2.8, 85f1.4, S14f2.8, 35f2,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jeger Zobacz posta
    ustaw jezyk domyślny a nie angielski i powinno byc ok.
    Tak z ciekawosci bo przejrzalem LR i nie znalazlem, gdzie jest opcja zmiany jezyka?

Strona 7 z 29 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów