To raczej chyba tak, że jak masz jakieś ulubione presety, to je wrzucasz do pierwszego folderu, numerujesz je na zasadzie 00.Ulubiony, 01.Podbicie, 02.Uch_ach i masz je zawsze pod ręką...
Szukaj
To raczej chyba tak, że jak masz jakieś ulubione presety, to je wrzucasz do pierwszego folderu, numerujesz je na zasadzie 00.Ulubiony, 01.Podbicie, 02.Uch_ach i masz je zawsze pod ręką...
A ja jak ściagne jakis Presets to naciskam otwórz za pomocą Lightroom i pozniej wyskakuje mi okienko czy zainstalowac i gotowe![]()
A ... i M9 trzeba jeszcze mieć![]()
Co masz na myśli pisząc "wrzucasz je do pierwszego folderu"
Zmiana nazwy preseta, wrzucenia do osobnego folderu nic nie daje dalej są w L3 tak jak się nazywały pierwotnie w kolejności jak sobie L3 wymyśli.\co można z tym zrobić?
pościągałem sobie paczkę symulacji analogów i część jest B&W a część kolor i nie wiadomo który jest który (przypominam że zmiana nazwy/ przeniesienie do innego folderu nic nie daje)
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Nazwa preseta to nie nazwa pliku. W LR2 zmianę nazwy presetu można zrobić z poziomu LR (prawym klawiszem --> rename).
Mam na myśli to, że od usera zależy jak sobie presety pogrupuje i w jakiej kolejności je ustawi.
Zwróć uwagę na te u góry:
Wiesz że nigdy tam nie zaglądałem ?
Zawsze PPM->setings i tam wybierałem
dzięki![]()
Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120
Skontaktuj się z nami