Close

Strona 17 z 29 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 288

Domyślnie

To raczej chyba tak, że jak masz jakieś ulubione presety, to je wrzucasz do pierwszego folderu, numerujesz je na zasadzie 00.Ulubiony, 01.Podbicie, 02.Uch_ach i masz je zawsze pod ręką...

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Sorry że zapytam ale pomroczność jest wielka. W 7 gdzie znajduje się folder z presetami do ACR? Przeszukałem apdaty i jakoś nie bardzo mogę zaimportować presety do ACR

Domyślnie

A ja jak ściagne jakis Presets to naciskam otwórz za pomocą Lightroom i pozniej wyskakuje mi okienko czy zainstalowac i gotowe

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Desperados Zobacz posta
    A ja jak ściagne jakis Presets to naciskam otwórz za pomocą Lightroom i pozniej wyskakuje mi okienko czy zainstalowac i gotowe
    No i co ja mam Ci powiedzieć? Pogratulować bystrości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez max_m Zobacz posta
    A macie moze pomysl na ustawienia jak z broszury Leici M9? Bardzo duzy kontrast, zdjecia wrecz przepalone, do tego jakas polaroidowa dominata niebieskiego. Heh, niby wiem, ale srednio wychodzi.. Moze po prostu brak mi odpowiednio slonecznej fotografii.. :P

Mam na mysli te broszure: http://en.leica-camera.com/assets/fi...=file_4465.pdf
    Prostsze niż można by sobie wyobrażać - standardowe presety Lightrooma(!) Presets -> Lightroom Presets -> Color Creative - Bleach Bypass.

Pozdrawiam
    Remek

Domyślnie

A ... i M9 trzeba jeszcze mieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez B.K. Zobacz posta
    To raczej chyba tak, że jak masz jakieś ulubione presety, to je wrzucasz do pierwszego folderu, numerujesz je na zasadzie 00.Ulubiony, 01.Podbicie, 02.Uch_ach i masz je zawsze pod ręką...
    Co masz na myśli pisząc "wrzucasz je do pierwszego folderu"
    Zmiana nazwy preseta, wrzucenia do osobnego folderu nic nie daje dalej są w L3 tak jak się nazywały pierwotnie w kolejności jak sobie L3 wymyśli. \co można z tym zrobić?
    pościągałem sobie paczkę symulacji analogów i część jest B&W a część kolor i nie wiadomo który jest który (przypominam że zmiana nazwy/ przeniesienie do innego folderu nic nie daje)
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Nazwa preseta to nie nazwa pliku. W LR2 zmianę nazwy presetu można zrobić z poziomu LR (prawym klawiszem --> rename).
    Mam na myśli to, że od usera zależy jak sobie presety pogrupuje i w jakiej kolejności je ustawi.
    Zwróć uwagę na te u góry:

Domyślnie

Wiesz że nigdy tam nie zaglądałem ?
    Zawsze PPM->setings i tam wybierałem
    dzięki
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mateo912 Zobacz posta
    Wiesz że nigdy tam nie zaglądałem ?
    Zawsze PPM->setings i tam wybierałem
    dzięki
    To "moje" rozwiązanie ma tę zaletę, że widać efekt działania presetu po najechaniu na niego myszą w okienku podglądu w "navigatorze" powyżej...

Strona 17 z 29 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów