Close

Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 214

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek293 Zobacz posta
    gdzie można pobrać profile d2x mode 1, 2 i 3?? wszystkie linki podawane na stronach nie działają lub nie zawierają tych profili.....prosze uaktualnić linki lub wysłać mi na maila [email protected] -z góry-dziękuje
    http://www.mediafire.com/download.php?nmyzzetczym

Link pochodzi z drugiej strony tego wątku:
    Cytat Zamieszczone przez ceekay78 Zobacz posta
    Można można powgrywać profile d2x i nie tylko ;D (przy udziale karty SD)

http://www.clubsnap.com/forums/showthread.php?p=4408912
    Ostatnio edytowane przez woytec60 ; 27-09-2009 o 11:16
    pozdrawiam, Wojtek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek293 Zobacz posta
    gdzie można pobrać profile d2x mode 1, 2 i 3?? wszystkie linki podawane na stronach nie działają lub nie zawierają tych profili.....prosze uaktualnić linki lub wysłać mi na maila [email protected] -z góry-dziękuje
    Google is your friend... Na stronie Nikona powinny być owe proile.
    Magnezowe cos z lusterkiem w srodku, zoltym paskiem i do tego sloiki
    Pozdrawiam, Kamil

Domyślnie

a ma ktos ten problem że te profile nie dają nic prosto z puchy, tylko w NXie można ustawić? bo nawet jak zrobię foto, zedytuję na któryś mod d2x to wszystkie są identyczne, nie ma różnicy. Jak się ustawia z góry przetwarzanie to też.... ocb????

Domyślnie

To ja niestety nie dołączę do grona szczęśliwców, którzy mówią: to działa :/
    Już piszę jak wygląda problem - lub mój błąd w procedurze, za wytknięcie którego z góry dziękuję

Zakładam, że tak jak napisane było powyżej, ani te 3 profile dx2, ani te z paczki /10 sztuk/ nie wymagają już dodatkowego przepuszczenia przez program np. ViewNX.
    Kolejne kroki które wykonuje są również zgodne procedurą.
    Natomiast po dojściu do polecenia Kopiuj do aparatu otrzymuję za każdym razem komunikat:
    "Na karcie pamięci nie ma pliku ustawień przetw. obrazu"

Na początek takie pytanie, czy po formacie karty wykonanym w aparacie robicie coś z katalogiem DCIM, który "zostaje" po sformatowaniu ?
    Była już u mnie opcja z katalogiem NIKON/CUSTOMPC/pliki
    sam CUSTOMPC/pliki
    same pliki
    Były te warianty w katalogu DCMI jak i po zanim, a także z skasowanym z karty katalogiem DCMI - i zawsze to samo.

Na koniec jeszcze jedno głupie pytanie - jakie rozszerzenie powinny mieć pliki profili ?
    Bo może moje oprogramowanie antyanty coś zmienia przy ściąganiu i rozpakowywaniu.
    Obecnie pliki z paczki 10-ciu nazywają się np. PICCON01.NCP
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Domyślnie

Witam.Mialem podobny problem,rozwiązanie jest całkiem proste zmień jakiś profil zapisz go.Aparat sam utworzy katalog i tam wgraj profile.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurek02 Zobacz posta
    Witam.Mialem podobny problem,rozwiązanie jest całkiem proste zmień jakiś profil zapisz go.Aparat sam utworzy katalog i tam wgraj profile.
    Że się dopytam.

Masz na myśli modyfikację któregoś z profili w korpusie i zapisanie go jako własnego w aparacie ? - chyba nie to miałeś na myśli /tu sam sobie odpowiadam, bo wówczas powstaje plik, który tylko dodatkowo zajmie jedno z 9 możliwych do wgrania miejsc/

Czy może chodzi o zapisanie zmienionego w puszce profilu na karcie?
    NIKON Z6II | FTZ | N 50/1.4 G |N 14-30/4 S | N 24-70/4 S | SB-900 | SanDisk CFexpress 128 GB | Velbon ULTRA VOXi L + Triopo B-1

Domyślnie

Tak dokładnie o to chodzi.

Domyślnie

Czytałem ,czytałem i pokusiłem się o próbę instalacji u siebie. Początek- problemy, problemy i jeszcze raz problemy. Ale się nie poddawałem. Najpierw spróbowałem stworzyć nowy profil w PCU. I wgrałem na sformatowaną w aparacie kartę i ... działa! Następnie próba ściągniętych 10-ciu ustawień z podanego wcześniej linka (http://www.mediafire.com/download.php?nmyzzetczym) . I porażka. Więc powoli, wg instrukcji kolegów- format karty w aparacie, DCMI zostaje! I tworzę nowy folder(NIKON) w nim nowy folder (CUSTOMPC) i do niego przenoszę(podnieś- upuść, przy kopiuj-wklej nie idzie, nie wiem jaka różnica), wkładam kartę do body i-MENU> DOPASUJ PRZETWARZANIE OBRAZU> ŁADUJ/ZAPISZ> KOPIUJ DO APARATU(Tu trzeba wybrać profil) i.... PSTRYK! To naprawdę nie jest takie skomplikowane na jakie wygląda! Powodzenia zotornik !

Domyślnie

tomaszekj3 - dzięki za chęć pomocy

Moja wina nie napisałem, że rada jurek02 zdała egzamin w 100%.

U mnie problemem nie było stworzenie samej karty, ale fakt że nagranych katalogów /a co za tym idzie profili/ aparat nie widział. Jak napisałem wyżej wykonałem wszelkie możliwe kombinacje i .... nic.
    Dopiero tak absurdalnie prosty zabieg, który zaproponował jurek02 zdał egzamin.
    Mam teraz w torbie taką małą kartę - staroć na 64 mega, kiedyś takie były - i na niej mam kilkanaście profili.
    Ponieważ w D90 jest mocno ograniczona ilość profili do wgrania, więc takie rozwiązanie pozwala mi zawsze na wyrzucenie jednego i dodanie innego.

Cytat Zamieszczone przez Antonioo Zobacz posta
    no a co dają te profile?
    Pytasz na serio, czy .... ?
    Ostatnio edytowane przez zotornik ; 09-11-2009 o 18:51

Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów