Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Beskid Niski II

Domyślnie

extra ...pikne w kazdym niemal calu ...na takie prace moge patrzec godzinami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    pięknie - mocne kolory, ale bardzo czytelne zdjęcie, świetne światło i to co pisałem Ci poprzednio dbałość o szczegóły, mz. bardzo dobra praca
    Jestem za słowami Janusz
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

Bardzo ładna panorama kolory i światło są świetne.
    Pozdro. Wojtek

Domyślnie

Ładna gra świateł i cieni. Obróbka świetna.
    Podoba się.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

myślałem że foto się nie skończy....ładnie to zrobiłeś. Dobre kolory i obróbka
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Czapki z głów !!!
    Użytkuje X t2 TTArtisan 35 1.4 Fujinon 23 F2
    Było FEED 5, Kodak P850, Nikon D90, D300 D7100 D600 SB-900 Grip Md-10 50 F2 Canon 6D
    Szkiełka 18-105, 35 1.8G, T70-300 VC, T90 Macro , N70-210 F4, N35 1,8G FX, N80-200D ED 2,8, N85 1,8G S 24-35 F2 ART N28-105 N50 1.8G T24-70VC

Domyślnie

wiecie co dziwię się nieraz (jeszcze !!!! się dziwię, choć jak na forumowy staż chyba już nie powinienem ) niektórym zjawiskom na forum, Alkoholik jest znany ze staranności i generalnie z poważnego podejścia do tematu robienia i (ważne ) wystawiania zdjęć, odnoszę wrażenie że nie wystawia prac ewidentnie złych ( ja przynajmniej jeszcze tutaj takiej nie widziałem )
    watek wisi od wczoraj, a ma tylko 15 komentarzy - osobiście wracam do niego chyba z szósty raz i to co znajduję za każdym razem upewnia mnie w przekonaniu że jest to znakomita praca, niby nic się nie dzieje ale jakże świetnie skomponowane jest to zdjęcie, jak wspaniałe jest na nim światło i bardzo ważne - jak sugestywna kolorystyka
    A piszę to wszystko dlatego żeby zwrócić uwagę najmłodszym forumowiczom na tę fotografię, naprawdę z takich zdjęć można się uczyć obojętnie czy się dopiero zaczyna zabawę z fotografią czy ma się już rozbudowaną galerię
    raz jeszcze szczere gratulacje dla autora

Domyślnie

Rewelacyjne światło, dobrze złapane.

Domyślnie

najpiękniejsze góry
    dla wtajemniczonych
    ładna praca
    "Na początku poznaj wszystkie zasady, żeby o nich zapomnieć"
    John Coltrane

Domyślnie

Hmmm... zaś ja, nie podzielę w pełni zachwytów... Otóż, o ile mogę zgodzić się z ładnym światłem, o tyle z kadrowaniem, a już na pewno z łączeniem panoramy, nie...

Zauważcie proszę na widoczne linie w środkowej części zdjęcia- w szczególności widoczne na trawie... Owszem, można je pominąć, ale uważam, że sam fakt ich występowania, kieruje zdjęcie przynajmniej do poprawy...

Ponadto, nazbyt widać elementy obróbki wokół ambony, które może nie dyskwalifikują zdjęcia, ale również stanowią jego in minus...

Także, jak uprzednio, również w tym wątku, nie widzę uzasadnienia dla proporcji kadru... Patrząc na niebo i rozświetlone obłoczki, aż się prosi o jego wyeksponowanie... Tak więc, ponownie należałoby kadrować o połowę mniej polany z umieszczeniem ambony w lewym dolnym mocnym punkcie...

Niemniej, jak wspomniałem na początku, in plus za światło... Tylko, czy ów plus, może chociażby zrównoważyć powyższe minusy...?

Powyższe pozostawiam do namysłu...

T_P_
    analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów