no, no, no... Aż nie wiem co napisać.
To tak... Mnie też dziwi, że czasami dobre zdjęcia przechodzą niezauważone, a nad byle jakimi rozpisujecie się podążają się w złym kierunku.
Co do staranności to staram się, idzie mi to strasznie ciężko bo z natury niechlujny jestem jak mało kto (małżonka może zaświadczyć)
Teraz o poziomie moich zdjęć... Nie zamieszczam wszystkich zdjęć jakie robię i staram się poniżej ustawionej poprzeczki nie schodzić, czego i Wam wszystkim życzę. Zamieszczam zdjęcia, które w mojej ocenie są dobre, a że świadomość i doświadczenie mam coraz większe to automatycznie poprzeczka idzie do góry. Zdjęcia, które w jakiś sposób są dla mnie nowe. Nowa technika, nowy sposób obróbki itd. Cały czas prę swoim tempem do przodu, do "National Geographic"
Pozostało o panoramach... Obie panoramy mogłem zrobić na 10mm ciachnąć górę i dół i wyszłoby "podobnie", ale nie. Panorama wg mnie powinna zawierać szczegóły. Staram się robić panoramy tak jak ja widzę dany krajobraz. Dobieram taką ogniskową by maksymalnie wykorzystać to co dany krajobraz zawiera. Rzadko kiedy schodzę poniżej 35mm (kadrując w pionie)
Dzięki Wam wszystkim za dobre słowo.
edit:
T_P_ przynajmniej Ty mi nie słodzisz
Dwie rzeczy
1. Kadr jest taki chciałem żeby był i nie przekonasz mnie, że ma być inaczej
2. Obróbka: z amboną masz rację - zepsułem, a to co uważasz za błąd przy łączeniu to ja bym raczej obstawiał bliki (co by to nie było kiepsko wygląda)
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami