Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie Ostatnie przed przerwa.....

Moze i temat podobny ale obiecuje ze narazie ostatnie z tych klimatow......za ponad tydzien wracam z nowym materialem.....a jak narazie zbieram sie do wyjazdu.....do zobaczenia po Urlopie

1.

2. No i Guinness robiac TO.....zdjecie raczej bonusowo nie pod ocene

Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 02-10-2009 o 13:51

Domyślnie

juz mówiłem ze panorama zdecydowanie lepiej oddaje miejsce choć z drudiej strony to obnaza je całkowicie i do końca, dobrze zrobiona fotka miewa nieraz więcej tajemnicy, niedopowiedzenia, zostawia wiecej wyobrazni i nie kojarzy się jak to zazwyczaj panoramy z widokówką - dlatego jednak zdecydowanie wolę normalne fotografie ale dobrze zrobione (oczywiscie)
    w Twoim wykonaniu panoramki zyskują, a to znacząca umiejętność

Domyślnie

Elektryfikacja Irlandii jest faktem dokonanym i ma się dobrze....

Fantastycznego urlopu,Greg...!..
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Bylem bliski rozwiklania zagadki lepszych zdjec Guinness-a. Mianowicie myslalem ze chlopak zaopatrzyl sie w statyw... a jak widac na zalaczonym obrazku... NIE MA!

Niestety Greg jestem za zdjeciem Guinness-a z tego miejsca.

P.S. Jak Guinness robil TO zdjecie to chyba powinien miec aparat pionowo... cos tu sciemniasz nas
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borregaard Zobacz posta
    Elektryfikacja Irlandii jest faktem dokonanym i ma się dobrze....
    Dlugo zastanawialem sie nad stempelkiem......ale postanowilem zostawic te slupy

Cytat Zamieszczone przez Sebastian Kraus Zobacz posta
    Bylem bliski rozwiklania zagadki lepszych zdjec Guinness-a. Mianowicie myslalem ze chlopak zaopatrzyl sie w statyw... a jak widac na zalaczonym obrazku... NIE MA!

P.S. Jak Guinness robil TO zdjecie to chyba powinien miec aparat pionowo... cos tu sciemniasz nas
    Odnosze dziwne wrazenie ze masz bledne zdanie o fotografii Nie sadze zeby statyw powodowal lepsze zdjecia!

A co do polozenia aparatu to mogl przecie cropa pociagnac...prawda
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta

Odnosze dziwne wrazenie ze masz bledne zdanie o fotografii Nie sadze zeby statyw powodowal lepsze zdjecia!

A co do polozenia aparatu to mogl przecie cropa pociagnac...prawda
    Pozdrawiam!
    Niemniej jednak do zrobienia DOBREGO zdjecia krajobrazowego, nieodlacznymi elementami poza aparatem, powinny byc: statyw oraz filtr polaryzacyjny.

Ale jak napisales powyzej, mam bledne zdanie o fotografii

Pozdrawiam i zycze udanego weekendu!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Bardzo fajna panorama, zwłaszcza kolorystycznie, naturalne kolory.
    Zapraszam na flickr
    moja galeria

Domyślnie

bardzo udana fota,panorama, podoba mi się, kolor, oddanie szczegółów, ale, no właśnie,
    ale ja to zdjęcie widzę tylko z kadrowaniem za krzakiem przy skałce.
    Mz prawa strona dalej już za szeroko, te drzewa z pagórkiem nie zamykają kadru
    a wręcz dalej chcą go tworzyć, otwierać.
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastian Kraus Zobacz posta
    Niemniej jednak do zrobienia DOBREGO zdjecia krajobrazowego, nieodlacznymi elementami poza aparatem, powinny byc: statyw oraz filtr polaryzacyjny.
    nie zgadzam sie, to pomaga (mam na mysli filtr i tylko filtr bo statyw juz kompletnie nie ) i nie jest to wcale warunkiem zrobienia dobrego zdjecia

Domyślnie

A co to jest statyw....?
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów