Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Joanna 2

Domyślnie Joanna 2

witam. wybralismy sie dzis do łazienek. slonce chyliło sie ku zachodowi, wiec byly lekkie problemy ze swiatlem.

prosba o komentarz, ocene i wskazanie co robie zle, a co dobrze

1.

2.
    d50, 18-55 DX + coolpix 4100 na zapas
    www.mielczarek.com.pl

Domyślnie

Jako, ze znam z widzenia modelke to powiem tak :
    1 . bardzo udana, ladna poza, ladna kolorystycznie (ubranie, wlosy, jesienna pogoda) bardzo mi sie podoba ;
    2. kompletnie nieudana, niezby ladna mina modelki i strasznie blada ;
    Porownaj cere modelki z obu fotek, na drugiej blada jak sciana.
    Nie znam sie dobrze, mowie jako amator, byc moze cos z BW ? Moze to wina padajacego wprost na twarz swiatla ?

Domyślnie

Na drugim to ja widze raczej blysk lampy...
    Co do bladosci -- bez przesady -- blada nie jest. Jest po prostu bardziej naturalna (chociaz plaska od blysku) niz na fotce pierwszej, ktora jest z kolei duzo cieplejsza od nisko lezacego slonca.
    Jedynka nie podoba mi sie, ze wzgledu na jakby specjalne eksponowanie niezbyt prostego noska. Trzeba na takie rzeczy uwazac...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Na drugim to ja widze raczej blysk lampy...
    Co do bladosci -- bez przesady -- blada nie jest. Jest po prostu bardziej naturalna (chociaz plaska od blysku) niz na fotce pierwszej, ktora jest z kolei duzo cieplejsza od nisko lezacego slonca.
    Jedynka nie podoba mi sie, ze wzgledu na jakby specjalne eksponowanie niezbyt prostego noska. Trzeba na takie rzeczy uwazac...
    Masz racje
    Ja jednak utrzymuje to , ze 1-ka podoba mi sie, wyszla bardzo naturalnie a nosek .... no coz, nikt nie jest idealem jedynie fotografujacy moze miec przechlapana u modelki
    Co do dwojki to nie pomyslalem, ze to moze byc od lampy ale faktycznie tak wyglada, wbudowana prosto w oczy ...
    Dzisiaj caly dzien na uczelni, myslalem, ze juz wiecej niczego sie nie naucze a tutaj prosze ... wstawie zaraz cos swojego, poprosze takze o ocene.

Domyślnie

co swiatła, to rzeczywiscie cos popsułem. co do noska to nie mówcie o tym glosno - wielkia klutnia o wstawienie tego zdjecia (z powodu nosa)

no cóz - trzeba uczyc sie dalej
    www.mielczarek.com.pl

Domyślnie

ps. co do dwójki to mam pytanie - jakbym jeszcze bardziej zmniejszyl moc lampy to cera Asi bylaby bardziej opalona???
    www.mielczarek.com.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszMM Zobacz posta
    ps. co do dwójki to mam pytanie - jakbym jeszcze bardziej zmniejszyl moc lampy to cera Asi bylaby bardziej opalona???
    Wspominam to zawsze, ze nei jestem "szpecem" i jako "nieSzpec"
    powiem, ze moze pomoglby rozpraszacz - jest o tym jakis watek na forum - dyfuzor do lampy wbudowanej czy jakos tak.
    O ile sie nie myle to do macro Dark zmajstrowal taki - takze w jakims watku, chyba o skakunie chyba.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    pffffffffff

Domyślnie

Jedyneczka się podoba. Ja bym tylko ustawił się dwa kroki w prawo...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pdzran Zobacz posta
    powiem, ze moze pomoglby rozpraszacz - jest o tym jakis watek na forum - dyfuzor do lampy wbudowanej czy jakos tak.
    Nie pomoglby. Dyfuzor jedynie zmiekczy cienie, a tutaj ich przeciez nie widac. To po prostu efekt uboczny blysku, ktorego nie wyeliminujesz -- jesli w ogole jest uzyty. Swiatlo kierowane ze strony obiektywu -- zawsze wyrysuje taka plaska twarz.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nie pomoglby. Dyfuzor jedynie zmiekczy cienie, a tutaj ich przeciez nie widac. To po prostu efekt uboczny blysku, ktorego nie wyeliminujesz -- jesli w ogole jest uzyty. Swiatlo kierowane ze strony obiektywu -- zawsze wyrysuje taka plaska twarz.
    W takim razie juz teoretyzujac, w przypadku slabego swiatla przydalaby sie lampa z wyzwalaniem bezprzewodowym albo blenda ?
    Dobrze mysle ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów