Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: 35mm na DX

Domyślnie

jeszcze by mnie interesowala ew kopinia kogos kto ma 20/2.8

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eagis Zobacz posta
    No i stało się, dziś odbieram N 24 2.8... Mam nadzieję że nie będę żałował.
    Gratuluje i czekam na fajne foty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Photoartbox Zobacz posta
    Gratuluje i czekam na fajne foty
    Niestety od fajnego szkła do fajnych fot droga trudna i daleka..

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Niestety od fajnego szkła do fajnych fot droga trudna i daleka..
    Moga byc nawet te mniej fajne

Domyślnie

Cóż mogę powiedzieć - chyba moja wiara w testy na optycznych ulegnie lekkiej korekcji. Tak jak zapowiadałem - zakupiłem N 24 2.8 - i wbrew testom na wcześniej wzmiankowanej stronie, szkło, jak na pierwsze zabawy jest bardzo dobre. Co dziwniejsze - pstryki tych samych scen ze sklepu, mające na celu porównanie z 35 1.8 również wydają sie lepsze.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Cóż mogę powiedzieć - chyba moja wiara w testy na optycznych ulegnie lekkiej korekcji. Tak jak zapowiadałem - zakupiłem N 24 2.8 - i wbrew testom na wcześniej wzmiankowanej stronie, szkło, jak na pierwsze zabawy jest bardzo dobre. Co dziwniejsze - pstryki tych samych scen ze sklepu, mające na celu porównanie z 35 1.8 również wydają sie lepsze.
    Mówisz, że 24 lepsze od 35/1.8??? A ile dałeś za 24mm? Możesz wrzucić coś dla polukania?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Mówisz, że 24 lepsze od 35/1.8??? A ile dałeś za 24mm? Możesz wrzucić coś dla polukania?
    Dołączam się do prośby

Domyślnie

Za 24 dałem ~1800. Nie jestem zawodowcem, i zdecydowanie wolał bym wydać ~800zł za 35. Jeśli by prześledzić moje posty to można by znaleść że próbowałem kilka 35 (w tym jedna z fotojokerze która chyba spadła z szybko jadącej ciężarówki) Byłbym może nawet w stanie przeżyć, że to chiński plastik. No ale dziś dostałem w ręce 24 i nie dość że na moje niewprawione oko ostrość na 2.8 obu szkieł wydała mi się bardzo podobna to obrazek jakiś przyjemniejszy. Na tyle że dołożyłem tysiąc i kupiłem 24 a nie 35. W weekend może uda mi się pstryknać coś na tyle akceptowalnego, żeby się nie wstydzić pokazać.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

ostrość na 2.8 obu szkieł wydała mi się bardzo podobna to obrazek jakiś przyjemniejszy. Na tyle że dołożyłem tysiąc i kupiłem 24 a nie 35.
    Czekam w takim razie, bo sam zastanawiam się nad 35/1.8, żeby czasem móc odpiąć 17-55

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NBA Zobacz posta
    Czekam w takim razie, bo sam zastanawiam się nad 35/1.8, żeby czasem móc odpiąć 17-55
    W przypadku posiadania N17-55, 35/1.8 wydaje sie miec wiekszy sens niz 24/2.8

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów