Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Pierwszy post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozi1024 Zobacz posta
    Ps. Do tego 18-105 i 50/1,8 dokupiłbym może jeszcze kiedyś 70-300VR, co sądzicie?
    Kombajn jeszcze dokup i trochę zboża. Sądze, że to będzie ciekawsze. Może jako rolnik odnajdziesz sens życia i nie będziesz pytał co o tym sądzimy (kombajnie rzecz jasna).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Annihitek Zobacz posta
    Kombajn jeszcze dokup i trochę zboża. Sądze, że to będzie ciekawsze. Może jako rolnik odnajdziesz sens życia i nie będziesz pytał co o tym sądzimy (kombajnie rzecz jasna).
    Jasne, nie będę pytał co o tym sądzicie, w końcu to tylko forum nikona, po cóż miałby mi ktoś pomóc wybrać obiektyw.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozi1024 Zobacz posta
    Jasne, nie będę pytał co o tym sądzicie, w końcu to tylko forum nikona, po cóż miałby mi ktoś pomóc wybrać obiektyw.
    Sprostuję, bo tutaj ironii nikt nie rozumie, łącznie z moderatorami.

Point is: My nie sądzimy, bo nie jesteśmy Twoimi zdjęciami. To Ty powinieneś wiedzieć czego Ci potrzeba do szczęścia, bo chyba logika by tak nakazywała?

Rozumiem, że jak idziesz do jakiegoś urzędu, to zaczynasz rozmowę tak: ,,Może bym sobie jakiś formularzyk wziął, co Pani o tym sądzi?''

PS Jak dalej nie rozumiesz, do czego piję, to spytam: a dlaczego nie 600 f/4? Czy za to ostatnie pytanie z mojej strony, oczywiście nieśmieszne, też grozi ostrzeżenie, czy tylko upomnienie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARTINK Zobacz posta
    Jest nienajgorszy.
    Problem w tym, ze majac 2 szkla (18-55, 55-200) to 18-55 bedziesz mial przypiete 95% czasu -> "normalna" fotografia - rodzina, widoczek itp.
    poopieram w 100% tyle ze ja ma przypiętą stałkę 96% czasu .... i wcale drożej nie wyszło
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Annihitek Zobacz posta
    Sprostuję, bo tutaj ironii nikt nie rozumie, łącznie z moderatorami.
    Spoko, pojąłem aluzję.

Nie chodziło mi o doradę "co jest lepsze " ogólnie. Myślę, że się dosyć sprecyzowałem, pytając czy 18-105 ma lepszą ostrość i generalnie jaki tworzy obrazek w stosunku do 18-55. Pisałem, że zakres nieważny.
    Ostatnio edytowane przez ozi1024 ; 26-09-2009 o 22:48

Domyślnie

Jeżeli ja miałbym do wyboru 18-55 i 55-200 albo 18-105 to brałbym zestaw 1. Dlaczego ? Bo jakość optyczna jest porównywalna, zmiana obiektywów trwa jakieś 5 sekund i zyskałbym dodatkowe 95 mm.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek Charchuła Zobacz posta
    (...) Bo jakość optyczna jest porównywalna
    No, i to jest dla mnie istotna informacja. Dzięki!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów