Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa, Wawer

Question Jaki LAB/papier - Warszawa

Witam

Piszę rozczarowany wynikami odbitek które ostatnio dostałem. Czy ktoś może polecić dobry lab w Warszawie? Oraz drugie pytanie - na jakim papierze najlepiej zamawiać odbitki (Kodak, Agfa, Fuji).

Ostatnio zrobiłem sporo odbitek w wilabie (JPG, bez konwersji profilu) i to co dostałem zakrawa na pomste. Znajomy zerknął na odbitki i nawet nie odwracając zdjecia ocenił - "Blee, kodak".

Domyślnie

jak z jpg to pewnie robisz z cyfry.... próbował bym na papierze Fuji. Ja robiąc analogiem bardzo cenie sobie taki układ: negatyw Kodak ProFoto lub Kodak Elite + papier Fuji.

Domyślnie

Profilab na Dzikiej 4. Wysoka jakość usług plus profile ICC. Polecam.
    http://www.profilab.pl/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GreenToad Zobacz posta
    Witam

Piszę rozczarowany wynikami odbitek które ostatnio dostałem. Czy ktoś może polecić dobry lab w Warszawie? Oraz drugie pytanie - na jakim papierze najlepiej zamawiać odbitki (Kodak, Agfa, Fuji).

Ostatnio zrobiłem sporo odbitek w wilabie (JPG, bez konwersji profilu) i to co dostałem zakrawa na pomste. Znajomy zerknął na odbitki i nawet nie odwracając zdjecia ocenił - "Blee, kodak".

ja wywołuje w relax foto na tyłach starego relaxu (przy empiku)

http://www.relax-foto.pl/

Jakość zdjęć jest OK, jeśli coś ci nie odpowiada to zrobią jeszcze raz, no i są czynni 24h na dobę (ostatnio panoramę 60x30 wywołali mi w 30 minut, co prawda o 3 w nocy ale zawsze )
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Domyślnie

Kiedyś robiłem sporo odbitek w Wilabie.
    Od kiedy Agfa upadła i Wilab przeszedł na papier Kodaka już nie robię.
    Odbitki były mocno zażółcone.

Potem przesiadłem się na Fuji i tak mi zostało.
    Jestem zadowolony.
    Robię w siedzibie Fujifilm, tylko że wysyłam netem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ostrowski_marci Zobacz posta
    bardzo cenie sobie taki układ: negatyw Kodak....papier Fuji.
    A ja odwrotnie
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie taniej i wygodniej niż w profilabie? - targówek rulez!!!! ;)))

Witajcie,

ja sam robię odbitki w Fotogeneracji na Targówku - znam chłopaków dobrze i powiem tak - maszyna stoi ta sama co w profilabie na dzikiej i za domami centrum (Noritsu 3202 - formaty do 30x90), czynne tez 7 dni w tygodniu, tyle że nie w nocy - to centrum handlowe jest wiec od bodajże 10 do 21. Jak nie mają dużego obciązenia to robią od ręki, i popatrzeć sobie można, powiedzieć że wolisz tak a nie inaczej, słowem - masz wpływ na to co robisz a nie zostawiasz płytkę i zastanawiasz się co odbierzesz )) a miałem tak kilka razy... jeszcze jedno - jak sie zaczniemy przychodzić i mówić że to z Forum to będą rabatki dla forumowiczów - już ja to załatwię - początkuący ale oddany forumowicz . Aaa - i wszystko robią na kodaku Supra Endura III wiec naprawdę profesjonalny papier a nie żadna kicha. Jakbyście mieli jakieś pytania dawajcie - bede starał się ich meczyć - a co...
    lina do nich: www.fotogeneracja.pl - zaraz bedzie aktywne wysyłanie zdjęc netem - czyli wysyłasz i wpadasz po odbiór za 2 godzinki - sama wygoda...

Domyślnie

no i najważniejsze - jakość ta sama a duuuużżżooo taniej niż w Profilabie...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa, Wawer

Domyślnie

Dzieki rudurysiek, zerkne jak bede mial kolejną partie fotek do zrobienia, bo nie powiem do targówka mi nie specjalnie po drodze

maroo, to co ja odebralem z wilabu jakis miesiac temu to taka żółć że boli jak na to patrzysz, a jeszcze porobilem sobie 15x21 wiec pare groszy u nich zostawilem, wiecej tego nie zrobie.

Słyszalem sporo dobrego o papierze fuji od czasu tego syfu ktory przynioslem z wilabu.
    D50, 18-55, 70-300G, SB-800, 1GB SD SANDISK ULTRA II+ USB, kilka kilo marzeń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GreenToad Zobacz posta
    Dzieki rudurysiek, zerkne jak bede mial kolejną partie fotek do zrobienia, bo nie powiem do targówka mi nie specjalnie po drodze

maroo, to co ja odebralem z wilabu jakis miesiac temu to taka żółć że boli jak na to patrzysz, a jeszcze porobilem sobie 15x21 wiec pare groszy u nich zostawilem, wiecej tego nie zrobie.

Słyszalem sporo dobrego o papierze fuji od czasu tego syfu ktory przynioslem z wilabu.
    Jeśli wyszły żółte to sprawdź na odwrocie odbitek jakie korekty zrobił laborant.
    Co do Profilabu, to są drodzy. Ale jako jedyni w Warszawie mają Durst Lamda, to pierwsza zaleta, druga to ta że do wszystkich maszyn i papierów mają profile.
    Mają też manitory skalibrowane sprzętowo ( mają niedługo wprowadzić usługę sprzętowego kalibrowania monitorów),
    Napewno nie oszczędzają na wymianie odczynników do wywoływania. Nie używają też najtańszych papierów do naswietleń.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów